Komentarz do artykułu Nadbiega Fenix 2 od Garmina - będzie hit?
- Piechu
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka w maratonie: brak
tak, po prawej na dole jest pokazywana godzina wschodu słońca lub zachodu słońca z fazą księżyca
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
Mieliście już "Storm Alert"? Mam ustawiony na wartość 4hPa/3hrs i wczoraj wieczorem się włączył... wyświetlił alert i wibrował i wibrował i wibrował... czekałem około minuty a on cały czas wibrował, więc w końcu nacisnąłem OK i przestał. Pytanie jest takie, czy jeśli w nocy odłożę zegarek i będzie powiadomienie o burzy, to czy czas trwania alertu nie jest ograniczony, czy będzie tak sobie wibrował do rana, lub końca baterii:)
- Piechu
- Zaprawiony W Bojach
w Fenixie to oznacza, że burza ciągnie z prawej flanki 

"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
- jedz_budyn
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 46:45
Powinieneś się cieszyć z wibracji, inni bardzo by chcieli a nie mająbasog pisze:Mieliście już "Storm Alert"? Mam ustawiony na wartość 4hPa/3hrs i wczoraj wieczorem się włączył... wyświetlił alert i wibrował i wibrował i wibrował... czekałem około minuty a on cały czas wibrował, więc w końcu nacisnąłem OK i przestał. Pytanie jest takie, czy jeśli w nocy odłożę zegarek i będzie powiadomienie o burzy, to czy czas trwania alertu nie jest ograniczony, czy będzie tak sobie wibrował do rana, lub końca baterii:)

Chłopaki..... dziś tak sobie biegłem bez patrzenia na zegarek, ale coś mi tak nie dawało to spokoju że nie patrzę i akurat jak spojrzałem

kolejne 7 km biegu opierając się na danych z paska hrm run.... Dystans zapisało powiedzmy ok, ale trasy już nie namalowało, i sygnału GPS nie znalazło.... niepokojące... Krynica tuż tuż....
U was nie znika sygnał GPS po aktualizacji?
- fascik
- Stary Wyga
Mialem dwa razy przypadek z zanikiem gps. Pelna widocznosc nieba a ten wariat stwierdzil, ze nie widzi satelitow. Podobnie jak u Ciebie tempo bral z hrm-a. Potem nagle zobaczyl satelity...
- jedz_budyn
- Zaprawiony W Bojach
Prędzej ja bym dziś zobaczył satelity przez lornetkę niż F2 
Cóż mail do supportu z plikiem i aktywnością z podaniem numeru

Cóż mail do supportu z plikiem i aktywnością z podaniem numeru

- MikeSpy
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 46
- Życiówka w maratonie: 4
Czy F2 uprzejmie informuje ze postanowil zgubic satelity? :P Ciekwe. Ostatnio satelity przy czystym niebie to zgublem na LG GT540 ;P
Wczoraj na rowerku przez godzine dokładność nie była gorsza niz 6m a przez wiekszosc czasu nawet i 3metry.
Wczoraj na rowerku przez godzine dokładność nie była gorsza niz 6m a przez wiekszosc czasu nawet i 3metry.
If you going to face a real challenge it has to be a real challenge. You can't accomplish anything, without the possibility of failure.
- fascik
- Stary Wyga
Oczywiście, że uprzejmie informujeMikeSpy pisze:Czy F2 uprzejmie informuje ze postanowil zgubic satelity? :P

- Bacio
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 55:09
- Życiówka w maratonie: 5:12:13
Informuję, że zgubił i czeka na naciśnięcie przycisku zanim pokaże coś innego.
1. Tu trochę o biegomarszowaniu... www.biegomarsz.pl
2. A to mój blog biegowy
->>> 3. Tu KLIK na komentarze do mojego bloga biegowego <<<-
Pozdrawiam, Bacio - Może ostatni, ale na mecie!
2. A to mój blog biegowy
->>> 3. Tu KLIK na komentarze do mojego bloga biegowego <<<-
Pozdrawiam, Bacio - Może ostatni, ale na mecie!
- jedz_budyn
- Zaprawiony W Bojach
Dziś 14 km w ciężkim terenie i było ok, na nowym sofcie widać że zegarek w ciężkim terenie usilnie usiłuje powracać ze śladem na właściwy tor, znaczy się jest widoczna poprawa.
Ostatnio zmieniony 30 sie 2014, 20:32 przez jedz_budyn, łącznie zmieniany 1 raz.
- fascik
- Stary Wyga
To i ja muszę dziś pochwalić F2 za w miarę dobrą dokładność (patrząc na mapy da radę stweirdzić, że biegłem lewą stroną drogi). Za to w pewnym momencie zrobił mi psikusa i samoczynnie zatrzymał aktywność (Resume later). Na pewno nie nacisnąłem żadnego przycisku. Na szczeście w porę to zauważyłem i odpaliłem ponownie aktywność - wyszedł trochę "teleport mode" ale tragedii nie było.
FW 3.80.
Może jednak z F2... będzie jeszcze pożytek
FW 3.80.
Może jednak z F2... będzie jeszcze pożytek

- MikeSpy
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 46
- Życiówka w maratonie: 4
Dziś sobie wbiegłem trasą którą trenowałem do poprzedniego maratonu. Wg FR305 ma 24.49km a wg fenixa z footpodem 24.67km (do tego wyłączyłem go dobre 100metrów później
) Lasy iglaste, troche liściaste + start i meta w miasteczku. Żadnych zwisów i resetów. Jak tu nie być zadowolonym 

If you going to face a real challenge it has to be a real challenge. You can't accomplish anything, without the possibility of failure.
- fascik
- Stary Wyga
U nmnie znow dziś zwiecha. Tym razem na 7 km. Zrobil sobie reset i wrócił do trybu zegarka... jak nie urok to sraczka. Jeszcze jeden taki trening i garmin wraca tam skąd przyjechał l