Komentarz do artykułu Nadbiega Fenix 2 od Garmina - będzie hit?

Awatar użytkownika
jedz_budyn
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:45
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Ja Dziś bez footpoda test i bardzo fajnie pokazywał tempo w liściastym gdzie zawsze miał małą odchyłkę.
@Piechu może musisz na nowo zrobić kalibracje, kto wie czy po aktualizacji nie skasowała się kalibracja. Spróbuj jak ja dziś bez footpoda. Z tym ze dziś las był mokry, wiec kto wie czy to nie przez to było super :)
PKO
Awatar użytkownika
bumbo
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 40min

Nieprzeczytany post

Witam - mój fenix zdechł całkowicie - gdy włączam bieg pokazuje sie komunikat - Błąd archiwizacji śladu - i koniec muszę go restartowac. Może ktoś miał podobny przypadek?
Awatar użytkownika
jedz_budyn
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Zrób jakiś reset, ale wygląda na to ze coś padło.
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

jedz_budyn pisze:@Piechu może musisz na nowo zrobić kalibracje, kto wie czy po aktualizacji nie skasowała się kalibracja.
Tylko, że wiesz, do tej pory po żadnej aktualizacji nie musiałem kalibrować go od nowa, chyba, że aktualizacja sypała błędami i potrzebny był twardy reset. Jutro spróbuję bez FP.
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
Awatar użytkownika
jedz_budyn
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

No to ja Dziś dla odmiany spróbuję z FP.
Awatar użytkownika
bumbo
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

I mam kolejny problem - po zresetowaniu zegarka nie mogę go zsynchronizowac z iPhonem, wyświetla sie błąd parkowania na smartfonów a na zegarku usuń fenix ze smartfona, jest usunięty, i dalej to samo. Kurczę jak sie pieprzy to wszystko.
Awatar użytkownika
MikeSpy
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46
Życiówka w maratonie: 4

Nieprzeczytany post

GC znowu lezy i kwiczy. Dzis bieglem znow z footpodem i tak sie zastanawiam. Mialem trening ze zmiennym tempem. Przy nizszym tempie mam kadencje ok 85 i ok 950mm odleglosc kroku. Przy wyzszym 95 i nawet 1100mm krok. Jesli nie ma autokalibracji footpoda to generalnie caly pomiar jest bez sensu. Z dokładnoscia gps nic sie nie zmieniło.

Edit: dzis pierwszy babol wyszedl z worka. Wieczorem 70% baterii a rano patrze i wyłączony ekran (rozladowal sie.. )
If you going to face a real challenge it has to be a real challenge. You can't accomplish anything, without the possibility of failure.
basog
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

MikeSpy pisze:
Edit: dzis pierwszy babol wyszedl z worka. Wieczorem 70% baterii a rano patrze i wyłączony ekran (rozladowal sie.. )

Może robiłeś synchronizację wieczorem? Miałem raz taką sytuację, gdy bezprzewodowo zrzucałem treningi do telefonu (GC), i zapomniałem o zegarku... gdy sobie przypomniałem, zjadło przez kilka godzin prawie całą baterię.
Awatar użytkownika
MikeSpy
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46
Życiówka w maratonie: 4

Nieprzeczytany post

Nie. Wieczorem jechalem rowerkiem, potem uzywalem troche stopera w domu (zmienił sie layout ;P ) i mialem ok 70% gdy poszedlem spac. Rano pusto. Naladowalem do pelna i po godzinie 99% jest. Wylaczylem poszukiwanie footpoda i czujnika kadencji roweru, zobaczymy. Mam nadzieje ze master resetu nei bede musial robic bo bez narzedzia do backupu ustawien aktywnosci to az mi sie nie chce.
If you going to face a real challenge it has to be a real challenge. You can't accomplish anything, without the possibility of failure.
Awatar użytkownika
bumbo
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Tak jako ciekawostka - nie mam wskazania ciśnienia na głównym ekranie. Nie mam takiej opcji w dodatkowych danych, jeden kolega zamieścił 2 strony temu zdjęcie z takim ekranem, nie mam takiego. Oczywiście w wersji 3.80.
Awatar użytkownika
lebki
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 44:02
Życiówka w maratonie: 3:50:51

Nieprzeczytany post

jedz_budyn pisze:Ja Dziś bez footpoda test i bardzo fajnie pokazywał tempo w liściastym gdzie zawsze miał małą odchyłkę.
@Piechu może musisz na nowo zrobić kalibracje, kto wie czy po aktualizacji nie skasowała się kalibracja. Spróbuj jak ja dziś bez footpoda. Z tym ze dziś las był mokry, wiec kto wie czy to nie przez to było super :)
Nie wiem, czy biegasz z pasem HRM, ale dostałem ostatnio info od wsparcia Garmina, że FP i pas HRM dają tą samą funkcjonalność, więc nie wiem skąd tutaj (w tym temacie) takie parcie na tego Footpoda wszyscy mają. Też mnie to ciekawiło i wysłałem maila do garmina, czy jest sens kupować FP skoro mam HRM. Odpowiedź była "Nie, zdubluje Pan tylko funkcje które są w HRM" i tyle.
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Nie prawda, wskazań tempa i dystansu (zresztą HRM przy włączonym GPS nie zlicza dystansu ani tempa, natomiast foodpod jak najbardziej) nie dostaniesz tak dokładnych jak z FP. Kadencja też na wykresie wygląda dokładniej jeśli masz podpiętego FP.
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
Awatar użytkownika
jedz_budyn
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Piechu pisze:Nie prawda, wskazań tempa i dystansu (zresztą HRM nie zlicza dystansu) nie dostaniesz tak dokładnych jak z FP. Kadencja też na wykresie wygląda dokładniej jeśli masz podpiętego FP.
Zgadza się.
Na odpowiedzi z Garmina bierz poprawki :) szczególnie jak w podpisie jest Gosia.
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Oczywiście. Ludzie siedzący przy słuchawce lub odpowiadający na maile mają najczęściej mgliste pojęcie o sprzęcie, który produkuje Garmin. Ciekawe ilu z nich w ogóle z tego sprzętu korzysta, jest biegaczami? Oni posiłkują się tylko suchymi danymi technicznymi a skoro mają napisane, że HRM-Run mierzy kadencję i FP mierzy kadencję to z ich punktu widzenia to to samo.
Awatar użytkownika
fascik
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

bumbo pisze:Tak jako ciekawostka - nie mam wskazania ciśnienia na głównym ekranie. Nie mam takiej opcji w dodatkowych danych, jeden kolega zamieścił 2 strony temu zdjęcie z takim ekranem, nie mam takiego. Oczywiście w wersji 3.80.
Tam nie ma wskazania ciśnienia tylko strzałka wskazującą wzrost spadek ciśnienia. To co jest po prawej stronie strzałki to faza księżyca a dalej (2015) podejrzewam ze to zachód słońca lub wschód księżyca (poprawcie mnie co do ostatniego).
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ