Garmin Fenix 3/3HR
- Skoor
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Co zrobić żeby monitor aktywności zliczał kroki? Oczywiście jest włączony teoretycznie. Żona się ze mnie śmieje, że mam TAKI zegarek a kroków nie zlicza 

- mow_mi_stefan
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka w maratonie: 4:09
Jak jesteś w Garmin Connect/Urządzenia/Ustawienia to widzisz, że "Śledzenie aktywności" jest włączone?Skoor pisze:Co zrobić żeby monitor aktywności zliczał kroki? Oczywiście jest włączony teoretycznie. Żona się ze mnie śmieje, że mam TAKI zegarek a kroków nie zlicza
czuj duch, Paweł
10km 42:57, HM 1:35:12, M 3:27:56
BLOG :: Komentarze
-
- Stary Wyga
- Kontakt:
W treningach i przygotowaniach do startu nie pomagają. Na moim poziomie wielokroć lepszy efekt dałoby proste zwiększenie kilometrażu o parędziesiąt kilometrów miesięcznie.Gierappa pisze:czy komuś z Was pomagają te wszystkie dane z dynamiki biegu w treningach i przygotowaniach do startów czy to tylko kilka informacji na które fajnie popatrzeć ale niewiele to daje?

Ale lubię sobie popatrzeć na te kropeczki i wyobrażać, że wyciągam z tego wnioski -- tylko to już raczej w ramach realizacji hobby "gadgety i ja".

.
- Skoor
- Zaprawiony W Bojach
W aplikacji mobilnej tak. Pod kompa jeszcze nie podlanczalem.mow_mi_stefan pisze:Jak jesteś w Garmin Connect/Urządzenia/Ustawienia to widzisz, że "Śledzenie aktywności" jest włączone?Skoor pisze:Co zrobić żeby monitor aktywności zliczał kroki? Oczywiście jest włączony teoretycznie. Żona się ze mnie śmieje, że mam TAKI zegarek a kroków nie zlicza
- mow_mi_stefan
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka w maratonie: 4:09
W instrukcji czytam też, że zliczanie kroków zacznie się dopiero po pierwszym złapaniu sygnału satelity oraz po automatycznym ustawieniu czasuSkoor pisze:W aplikacji mobilnej tak. Pod kompa jeszcze nie podlanczalem.mow_mi_stefan pisze:
Jak jesteś w Garmin Connect/Urządzenia/Ustawienia to widzisz, że "Śledzenie aktywności" jest włączone?
czuj duch, Paweł
- Skoor
- Zaprawiony W Bojach
Hmmm, to nie wiem bo to tez zrobilem...
Juz dziala, faktycznie musial zlapac gps.
Juz dziala, faktycznie musial zlapac gps.
-
- Rozgrzewający Się
Witam Panowie a jakie jest wasze zdanie na system Glonass Bo ostatnio bieglem z wylaczonym i slad taki sobie na 3+ fakt ze gesty park ale juz jesien wiec drzewa rzadkie Zobaczymy jak bedzie latem Dystan jaki mi zliczyl na 15km to oklolo 600m wiecej wiec blad 4% nastepnym razem sprawdze z wlaczonym Glonass Chodz ze tego co tu ba forum wyczytalem to ludzie radza wylaczac Na forum Garmina wyczytalem ze lepiej jest z wlaczonym ale z wylaczana funkcja kompas Jakie sa wasze doswiadczenia w tym temacie
POZDR
POZDR
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 47,30
Ludzie raczej biegają bez glonassa i waas. GPS'y w zegarkach są tak niepowtarzalne, że ciężko stwierdzić co lepsze, bo czasem będzie dobrze tak, a czasem tak. Moje osobiste doświadczenia pokazują, że lepiej bez - a i bateria dłużej wytrzyma. Popróbuj sam.
Polecam zanim zaczniesz trening postać trochę w miejscu gdzie jest dobry dostęp do nieba, nawet jak już zegarek pokazuje na zielono, ze widzi satelity.
Polecam zanim zaczniesz trening postać trochę w miejscu gdzie jest dobry dostęp do nieba, nawet jak już zegarek pokazuje na zielono, ze widzi satelity.
- kuczi
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 41:20
- Życiówka w maratonie: 3:30:12
- Kontakt:
Ponawiam pytanie do tych co truchtają z footpodemkuczi pisze:Jak najlepiej ustawić w zegarku footpoda a dokładnie prędkość i dystans?

- Svolken
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 46:08
- Życiówka w maratonie: 3:51:50
OczywiścieGierappa pisze:jak jest teraz po tych wszystkich aktualizacjach z dokładnością gps i rysowaniem śladu na mapach ? kupilibyście jeszcze raz ten zegarek ?

- Svolken
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 46:08
- Życiówka w maratonie: 3:51:50
Naogół chyba tak: Prędkość - Always; Dystans - Indoor.kuczi pisze:Ponawiam pytanie do tych co truchtają z footpodemkuczi pisze:Jak najlepiej ustawić w zegarku footpoda a dokładnie prędkość i dystans?
Ale może inni mają inaczej.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 38:57
- Życiówka w maratonie: 3:04:19
- Kontakt:
Svolken pisze:OczywiścieGierappa pisze:jak jest teraz po tych wszystkich aktualizacjach z dokładnością gps i rysowaniem śladu na mapach ? kupilibyście jeszcze raz ten zegarek ?

Svolken pisze:Naogół chyba tak: Prędkość - Always; Dystans - Indoor.
Ale może inni mają inaczej.

Motto: ...by dzisiejszy trening był jutro tylko rozgrzewką.
Wyniki: 5km: 18:47 / 10km: 38:57 /15km: 59:53 / 21km: 1:23:56 / 42km: 3:04:19
Blog: Chodnikiem i szlakiem - biega.marcindabrowski.net
Facebook: Chodnikiem i szlakiem
Wyniki: 5km: 18:47 / 10km: 38:57 /15km: 59:53 / 21km: 1:23:56 / 42km: 3:04:19
Blog: Chodnikiem i szlakiem - biega.marcindabrowski.net
Facebook: Chodnikiem i szlakiem
-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: 00:50:16
Kurcze dalej szukam więc zapytam raz jeszcze:
Próbuje w Basecamp stworzyć trase z waypontami żeby wypróbować czy nowy soft je widzi. Niby wayponty na mapie, ścieżka zaimportowana do zegarka ale na ekranie next waypont nic się nie pokazuje choć na pozostalych ekranach trase widzi. Próbował juz ktoś z Was to rozkminić ?
Chodzi mi żeby np nanieść na track punkty żywieniowe, niebezpieczne miejsca i podobnie jak widać na tracku poniżej fioletowy kwadrat
Próbuje w Basecamp stworzyć trase z waypontami żeby wypróbować czy nowy soft je widzi. Niby wayponty na mapie, ścieżka zaimportowana do zegarka ale na ekranie next waypont nic się nie pokazuje choć na pozostalych ekranach trase widzi. Próbował juz ktoś z Was to rozkminić ?
Chodzi mi żeby np nanieść na track punkty żywieniowe, niebezpieczne miejsca i podobnie jak widać na tracku poniżej fioletowy kwadrat
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.