Czołówka dla biegacza
- tomasir
- Zaprawiony W Bojach
po wczorajszym biegu w upalny wieczór (25-27 stopni) - zniosę wszystko, waga tych 200g nie powinna stanowić problemu. Planowane wybieganie to 1-2h wiec na razie tyle mi starcza. Enelopów też u mnie pod dostatkiem, więc będę używać.
ps. A rozważałeś z przedłużką używanie paluszków malutkich? Chyba nieznacznie zbiłoby to wagę urządzenia.
ps. A rozważałeś z przedłużką używanie paluszków malutkich? Chyba nieznacznie zbiłoby to wagę urządzenia.
zgodnie z naturą!
- P@weł
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Ale zapewne też okroiło czas świecenia..Nieee, tak jak pisałem, waga w ogóle mi nie przeszkadzała, tym bardziej, że dzięki oddzieleniu lampy od zasilania, ciężar się rozkłada na przód i tył. Mnie się nosi ją bardzo dobrze i w ogóle mi nie przeszkadza
. Ostatnio tylko użyłem ją w lekkim "nerwie" chyba do jakiejś pracy w chacie, albo przy aucie i tryb z sensorem mi przeszkadzał, bo samorzutnie się gasiła, jak do czegoś zbliżyłem głowę..Coś mi się "ubździało", że można włączyć ją na stałe i dałbym sobie palca odciąć za to, tymczasem nie mogłem jej tak ustawić...W końcu dałem sobie spokój i nie sprawdzałem, czy miałem rację, czy nie..
ps. czytałem o Twoich zmaganiach z upałem na endo
. Posłałem przy okazji zaproszenie.

ps. czytałem o Twoich zmaganiach z upałem na endo

P@weł...
Relacje na moim foto-blogu Życie w biegu
Forumowy blog
Blogowe komentarze
Endo czyli moja aktywność
Fotki z życia wzięte
Cele 2016: 88kg i dobrze się bieganiem bawić...

Forumowy blog
Blogowe komentarze
Fotki z życia wzięte
- Piechu
- Zaprawiony W Bojach
Niestety nie można. Do prac domowych po kilku irytujących razach związanych z mactronikiem używam taniego badziewka z lidlaP@weł pisze:Coś mi się "ubździało", że można włączyć ją na stałe i dałbym sobie palca odciąć za to, tymczasem nie mogłem jej tak ustawić...W końcu dałem sobie spokój i nie sprawdzałem, czy miałem rację, czy nie..

"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
- P@weł
- Zaprawiony W Bojach
Dzięki za upewnienie mnie, że palec bym stracił
. Ja też do drobnych prac używam zwykle skromniejszego i słabszego, małego Petzla

P@weł...
Forumowy blog
Blogowe komentarze
Fotki z życia wzięte

Forumowy blog
Blogowe komentarze
Fotki z życia wzięte
-
- Wyga
Biegam już od 5 miechów używając Petzl MyoRXP i jak narazie spisuje się świetnie. 

- P@weł
- Zaprawiony W Bojach
Jakość Petzl'i jest poza dyskusją. Cena już nie. Gdy kupowałem mojego Mac'a, szukałem światełka ~100pln i zdziwiłem się, że można nabyć świetny sprzęt za tą cenę (mnie chyba wyniósł 105,-).
P@weł...
Forumowy blog
Blogowe komentarze
Fotki z życia wzięte

Forumowy blog
Blogowe komentarze
Fotki z życia wzięte
-
- Zaprawiony W Bojach
Dla mnie jakosc petzla wlasnie wymaga bardzo duzej dyskusji choc zaczeli juz sie naprawiac. Ostatnimi laty ich produkty byly po prostu kiepskie w stosunku do ceny. Myo xp potem rxp mialy olbrzymie klopoty z jakoscia, odrywajace sie kable, spalenie sie elektroniki, czy samoistne wlaczanie. XP i RXP to byly flagowe modele (nie liczac tych jaskiniowych) a mialy tak powazne wpadki. Nizsze modele mialy klopoty chocby ze szczelnoscia. NAtomiast szczytem wszystkiego bylo ze tak drogie lampki nie dzialaly poprawnie z akumulatorkami.
Na szcecie chyba to dostrzegli i wprowadzaja zarowno nowe modele, poprawiaja bledy, jak na razie nie widac powaznych wpadek takze wydaje sie isc ku dobremu.
Na szcecie chyba to dostrzegli i wprowadzaja zarowno nowe modele, poprawiaja bledy, jak na razie nie widac powaznych wpadek takze wydaje sie isc ku dobremu.
- P@weł
- Zaprawiony W Bojach
No widzisz, a w powszechnym przekonaniu Petzl uchodzi za jakość samą w sobie
. Ja z mojego małego e+lite'a

jestem zadwowolony...Oczywiście, moc jest adekwatna do gabarytów, ale to własnie te są największąjej zaletą. To jest stały uczestnik moich namiotowych i nie tylko wyjazdów
. Do biegania była mi jednak trochę za ciemna (nie ma nawet 30lm).

jestem zadwowolony...Oczywiście, moc jest adekwatna do gabarytów, ale to własnie te są największąjej zaletą. To jest stały uczestnik moich namiotowych i nie tylko wyjazdów

P@weł...
Forumowy blog
Blogowe komentarze
Fotki z życia wzięte

Forumowy blog
Blogowe komentarze
Fotki z życia wzięte
-
- Zaprawiony W Bojach
pomijając fakt ,że ten petzl to oświetlenie raczej stosowane jako awaryjne - za te pieniądze można wybrać już coś co świeci
ale mimo to chyba jedna z najmniejszych na rynku.

- P@weł
- Zaprawiony W Bojach
No i do działań o charakterze awaryjnym służy, do biegania nie 

P@weł...
Forumowy blog
Blogowe komentarze
Fotki z życia wzięte

Forumowy blog
Blogowe komentarze
Fotki z życia wzięte
- tomasir
- Zaprawiony W Bojach
Wczoraj dostałem polecanego tu Mactronica i od razu w nocy ruszyłem w trasę. Łącznie zrobiłem 10 km - koniec biegu tuż przed północą. Wrażenia? Światła jest naprawdę dużo. Biegłem na ok 20% mocy i zupełnie nie widziałem sensu jej zwiększenia. Światełko z tyłu fajna rzecz. Możliwość wyłączania i włączania przez machnięcie ręką - SUPER! Waga urządzenia naprawdę nieduża - zupełnie mi w biegu nie przeszkadzało.
Jedyna mała uwaga. Gdy dopasowałem paski dokładnie po kilku kilometrach czułem lekki ból uszu (tam gdzie paski ich dotykały - mowa o tym miejscu gdzie opierają się okulary). Lekka korekta ustawienia - przód w dół, tył do góry - i po problemie.
Naprawdę jestem z tej czołówki zadowolony!
Jedyna mała uwaga. Gdy dopasowałem paski dokładnie po kilku kilometrach czułem lekki ból uszu (tam gdzie paski ich dotykały - mowa o tym miejscu gdzie opierają się okulary). Lekka korekta ustawienia - przód w dół, tył do góry - i po problemie.
Naprawdę jestem z tej czołówki zadowolony!
zgodnie z naturą!
- P@weł
- Zaprawiony W Bojach
No i miło, że można coś fajnego zarekomendować
. Niech Ci służy dobrze
. Ja biegałem ze światłem na full - zimą, gdy dodatkowo śnieg odbijał, miałem pełen komfort...Swoją drogą, przed północą wczoraj pewnie niewiele chłodniej było - ja wracałem z siłowni ok. 22iej i sauna była...

P@weł...
Forumowy blog
Blogowe komentarze
Fotki z życia wzięte

Forumowy blog
Blogowe komentarze
Fotki z życia wzięte
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 0:39:30
- Życiówka w maratonie: 03:05:09
Zastanawiam się nad zakupem mactronica hlsk1 plus a hls2R.Czym one się różnią między sobą?Ta hsl 2 ma większą moc,ale podobno nie to jest najważniejsze.Która lepiej sprawdzi się w bieganiu i czy mają funkcję ostrzegania o wyczerpaniu baterii?Bo jak baterie siądą w lesie 10km od domu to trochę lipa,można do rana wracac
Proszę o poradę w dokonaniu wyboru.
Pozdrawiam.

Pozdrawiam.