Czołówka dla biegacza

Awatar użytkownika
tomasir
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

po wczorajszym biegu w upalny wieczór (25-27 stopni) - zniosę wszystko, waga tych 200g nie powinna stanowić problemu. Planowane wybieganie to 1-2h wiec na razie tyle mi starcza. Enelopów też u mnie pod dostatkiem, więc będę używać.

ps. A rozważałeś z przedłużką używanie paluszków malutkich? Chyba nieznacznie zbiłoby to wagę urządzenia.
zgodnie z naturą!
PKO
Awatar użytkownika
P@weł
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Ale zapewne też okroiło czas świecenia..Nieee, tak jak pisałem, waga w ogóle mi nie przeszkadzała, tym bardziej, że dzięki oddzieleniu lampy od zasilania, ciężar się rozkłada na przód i tył. Mnie się nosi ją bardzo dobrze i w ogóle mi nie przeszkadza :) . Ostatnio tylko użyłem ją w lekkim "nerwie" chyba do jakiejś pracy w chacie, albo przy aucie i tryb z sensorem mi przeszkadzał, bo samorzutnie się gasiła, jak do czegoś zbliżyłem głowę..Coś mi się "ubździało", że można włączyć ją na stałe i dałbym sobie palca odciąć za to, tymczasem nie mogłem jej tak ustawić...W końcu dałem sobie spokój i nie sprawdzałem, czy miałem rację, czy nie..
ps. czytałem o Twoich zmaganiach z upałem na endo :) . Posłałem przy okazji zaproszenie.
P@weł...

Relacje na moim foto-blogu Życie w biegu :)

Forumowy blog
Blogowe komentarze
Endo czyli moja aktywność
Fotki z życia wzięte

Cele 2016: 88kg i dobrze się bieganiem bawić...
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

P@weł pisze:Coś mi się "ubździało", że można włączyć ją na stałe i dałbym sobie palca odciąć za to, tymczasem nie mogłem jej tak ustawić...W końcu dałem sobie spokój i nie sprawdzałem, czy miałem rację, czy nie..
Niestety nie można. Do prac domowych po kilku irytujących razach związanych z mactronikiem używam taniego badziewka z lidla :taktak:
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
Awatar użytkownika
P@weł
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dzięki za upewnienie mnie, że palec bym stracił ;) . Ja też do drobnych prac używam zwykle skromniejszego i słabszego, małego Petzla
P@weł...

Forumowy blog
Blogowe komentarze
Fotki z życia wzięte

hqvkamil
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Biegam już od 5 miechów używając Petzl MyoRXP i jak narazie spisuje się świetnie. :spoczko:
Profil Endomondo
Profil Strava

#bieganie #plywanie #szosa #skyrunning #ultrabiegi FAN!
Awatar użytkownika
P@weł
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jakość Petzl'i jest poza dyskusją. Cena już nie. Gdy kupowałem mojego Mac'a, szukałem światełka ~100pln i zdziwiłem się, że można nabyć świetny sprzęt za tą cenę (mnie chyba wyniósł 105,-).
P@weł...

Forumowy blog
Blogowe komentarze
Fotki z życia wzięte

Awatar użytkownika
tomasir
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

ja kupowałem wczoraj. Najtaniej znalazłem tak jak w linkach podawałem powyżej czyli 102 wraz z kosztami wysyłki poleconym zwykłym, a 103 z kosztami wysyłki poleconym priorytetem.
zgodnie z naturą!
yaro1986
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dla mnie jakosc petzla wlasnie wymaga bardzo duzej dyskusji choc zaczeli juz sie naprawiac. Ostatnimi laty ich produkty byly po prostu kiepskie w stosunku do ceny. Myo xp potem rxp mialy olbrzymie klopoty z jakoscia, odrywajace sie kable, spalenie sie elektroniki, czy samoistne wlaczanie. XP i RXP to byly flagowe modele (nie liczac tych jaskiniowych) a mialy tak powazne wpadki. Nizsze modele mialy klopoty chocby ze szczelnoscia. NAtomiast szczytem wszystkiego bylo ze tak drogie lampki nie dzialaly poprawnie z akumulatorkami.
Na szcecie chyba to dostrzegli i wprowadzaja zarowno nowe modele, poprawiaja bledy, jak na razie nie widac powaznych wpadek takze wydaje sie isc ku dobremu.
Awatar użytkownika
P@weł
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

No widzisz, a w powszechnym przekonaniu Petzl uchodzi za jakość samą w sobie :) . Ja z mojego małego e+lite'a
Obrazek
jestem zadwowolony...Oczywiście, moc jest adekwatna do gabarytów, ale to własnie te są największąjej zaletą. To jest stały uczestnik moich namiotowych i nie tylko wyjazdów ;) . Do biegania była mi jednak trochę za ciemna (nie ma nawet 30lm).
P@weł...

Forumowy blog
Blogowe komentarze
Fotki z życia wzięte

rudnickir
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

pomijając fakt ,że ten petzl to oświetlenie raczej stosowane jako awaryjne - za te pieniądze można wybrać już coś co świeci :) ale mimo to chyba jedna z najmniejszych na rynku.
Awatar użytkownika
P@weł
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

No i do działań o charakterze awaryjnym służy, do biegania nie :)
P@weł...

Forumowy blog
Blogowe komentarze
Fotki z życia wzięte

Awatar użytkownika
tomasir
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Wczoraj dostałem polecanego tu Mactronica i od razu w nocy ruszyłem w trasę. Łącznie zrobiłem 10 km - koniec biegu tuż przed północą. Wrażenia? Światła jest naprawdę dużo. Biegłem na ok 20% mocy i zupełnie nie widziałem sensu jej zwiększenia. Światełko z tyłu fajna rzecz. Możliwość wyłączania i włączania przez machnięcie ręką - SUPER! Waga urządzenia naprawdę nieduża - zupełnie mi w biegu nie przeszkadzało.

Jedyna mała uwaga. Gdy dopasowałem paski dokładnie po kilku kilometrach czułem lekki ból uszu (tam gdzie paski ich dotykały - mowa o tym miejscu gdzie opierają się okulary). Lekka korekta ustawienia - przód w dół, tył do góry - i po problemie.

Naprawdę jestem z tej czołówki zadowolony!
zgodnie z naturą!
Awatar użytkownika
P@weł
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

No i miło, że można coś fajnego zarekomendować :) . Niech Ci służy dobrze :) . Ja biegałem ze światłem na full - zimą, gdy dodatkowo śnieg odbijał, miałem pełen komfort...Swoją drogą, przed północą wczoraj pewnie niewiele chłodniej było - ja wracałem z siłowni ok. 22iej i sauna była...
P@weł...

Forumowy blog
Blogowe komentarze
Fotki z życia wzięte

Awatar użytkownika
tomasir
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

o 22 było w Krakowie 25,5 stopnia. Koło północy jakieś 22-23 - więc już różnica jest
zgodnie z naturą!
emilr10
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 0:39:30
Życiówka w maratonie: 03:05:09

Nieprzeczytany post

Zastanawiam się nad zakupem mactronica hlsk1 plus a hls2R.Czym one się różnią między sobą?Ta hsl 2 ma większą moc,ale podobno nie to jest najważniejsze.Która lepiej sprawdzi się w bieganiu i czy mają funkcję ostrzegania o wyczerpaniu baterii?Bo jak baterie siądą w lesie 10km od domu to trochę lipa,można do rana wracac :hahaha: Proszę o poradę w dokonaniu wyboru.
Pozdrawiam.
Obrazek
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ