Suunto Ambit 3

jacek_m
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Kupiłem swojego w eAzymut.pl . Kupowałem u nich już nawigację turystyczną. Obsługa i kontratakt super i dobre warunki gwarancji. Cena niższa na ten moment raczej być nie może bo jest ustalony limit producenta. Działają pod lat i są bardzo solidni więc na pewno godni zaufania. Co do ustawień tętna to przewinęła mi się chyba taka apka w dziale aplikacji do ściągnięcia na zegarek. Poszukaj w movescount.
PKO
Awatar użytkownika
GoUltra.pl
Wyga
Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

60Lat pisze:
jacek_m pisze: Ja czekam na SA3 Run, pewnie przyjdzie po dyngusie więc jeśli kogoś zainteresuje to mogę po jakimś czasie podzielić się doświadczeniami.
======================================
Jacek... możesz zdradzić, gdzie kupujesz Run.
Dochodzę do wniosku, że Run mi wystarczy i
teraz już jestem zdecydowany kupić. Pozostaje
mi znaleźć dobrą cenę i solidny sklep.
Manfred, łopatologicznie to można by ustawić, jeden limit tętna i aktywować go w połowie treningu.
Aktualnie za pomocą Iphona, możesz ustawić taki trening, który w dowolnym momencie włączy limity.

Pozdrawiam
Jacek
Biegi Ultra i testy sprzętu www.GOULTRA.pl
manfred
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

No tak jak ja jestem Pan android i czekam na aktualizację.
Agata Christie
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Qba Krause pisze:widzę.

ale w informacji o szczegółowych ficzersach tej aktualizacji nie ma o baterii, to chyba jeszcze nie to :(
Producenci czesto robia tak - oficjalnie w change logu jest dodane to i to, poprawione to i to, a przy okazji
cichaczem cos jeszcze poprawiaja do czego w ogole sie nie przyznaja. Drobne poprawki w kodzie, bledy o ktorych
tylko oni sami wiedzieli, jakie drobne ulepszenia... norma. Oczywiscie gdyby udalo im sie znacznie poprawic osiagi baterii,
to by o tym wspomnieli, ale przy malych postepach (np. specyficznych sytuacjach) o takim ulepszeniu moga nawet
nie wspomniec. Nie wiem czy w tym przypadku tak jest, ale taka mi sie nasunela ogolna refleksja.

Oczywiscie oprocz bug fixow, w kolejnych update'ach dodaja sie nowe bledy :)
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

ale Agata, warto byś sobie wcześniej poczytała o czym mowa.

w oficjalnych materiałach suunto była informacja, że w marcu wychodzi update softu 1.5., który wydłuża czas pracy baterii o ok.20% (!!!)
w konkretnejh liście ficzersów updejtu 1.5.x.y. nie było o tym wzmianki, więc pomyślałem, że będzie w następnym.

ale to chyba jednak już. zrobię test :D
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
Agata Christie
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Qba Krause pisze: ale to chyba jednak już. zrobię test :D
No widzisz - jest, a nie wspomnieli o tym w change logu, wiec to jest to o czym pisalam :-D
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

no tylko, że to jest ważna zmiana i coś o czym od dawna trąbili, więc zdecydowanie powinno być w specyfikacji. dobra, nieistotne. ważna, czy bateria dłużej trzyma. odpalę test.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
Awatar użytkownika
Skoor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Qba, tak z ciekwaosci jako uzytkownik A3 i F3 mozesz mi powiedziec co w chwili obecnej bys kupil wybierajac z tych 2 zegarkow?
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

jasne.

muszę jednak zastrzec, że moja opinia jest nieco skrzywiona przez specyficzne upodobania. pozwolę sobie odpowiedzieć dwa razy: co bym wybrał gdybym był sobą i gdybym był nie-sobą (jestem nie-sobą, no właśnie - skąd to cytat, kto pamięta?).

ja

ja potrzebuję jak najdłuższego czasu pracy, dokładnego śladu.
nie korzystam z czujników
nie pływam, nie jeżdżę na roweżu
nie mam szmartfona
nie programuję treningów w zegarku
lubię minimalizm
nie korzystam z wibratora

dlatego wybrałbym Suunto

nie-ja

miałbym zagwozdkę. garmin ma kilka fajnych rzeczy, mnóstwo dodatków. jest odrobinę ładniejszy. ale nie zawsze działa.

to jest trochę tak, jak z kulinariami. ja lubię gotować (duże słowo, może raczej: czynić jedzenie gotowym do spożycia), ale staram się nie używać więcej, niż 3-4 składników. jak Ania mi mów: zróbmy sobie deser lodowy z galaretka i owocami, to pytam ,czy nie możemy zjeść tego wszystkiego osobno, po kolei.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
Agata Christie
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Skoor pisze:Qba, tak z ciekwaosci jako uzytkownik A3 i F3 mozesz mi powiedziec co w chwili obecnej bys kupil wybierajac z tych 2 zegarkow?
Ja wybralabym sobie Suunto. Do wygladu mozna sie przyzwyczaic (i kto to mowi, kobieta!! :) ) ale do gorzej dzialajacego np. GPSu juz nie.
Moze i niektorzy lubia czytac, testowac, bawic sie zegarkiem ale ja chce po prostu zeby po wyjeciu z pudelka to wszytko co jest
"na pokladzie" dzialalo porzadnie. A to, ze nie ma jakis dodatkowych fiuczerow czy ustawien to mozna sobie wczesniej doczytac w instrukcji.
Jesli ich brak akceptuje, to kupuje zegarek. Ale w instrukcji nie wyczytam, ze GPS zacznie dzialac porzadnie dopiero od wersji xx.xx.x, wiec jak po zakupie
zle mi to dziala, to jestem rozczarowana i czuje sie nieco oszukana. Pod tym katem Suunto wydaje sie bardziej solidne.
Awatar użytkownika
Skoor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Qba, dzieki za subiektywna i obiektywna ocene. Obie sklaniaja mnie do wniosku, ze moj A2 zostaje u mnie jeszcze jakis czas ;)
Awatar użytkownika
GoUltra.pl
Wyga
Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Skoor pisze:Qba, tak z ciekwaosci jako uzytkownik A3 i F3 mozesz mi powiedziec co w chwili obecnej bys kupil wybierajac z tych 2 zegarkow?
Ja w przeciwieństwie do Qba, pływam jeżdzę na rowerze i używam wszystkich cudów w tym zegarku.
Qba ma zdecydowanie z rację z dokładnością GPS, zewnętrzna antena zawsze będzie lepsza od wbudowanej w zegarek.

Osobiście wybrałbym F3, ponieważ
- łatwiej się go programuje jeżeli chodzi o treningi
- jest ładniejszy
- dużo łatwiej o synchronizację z czujnikami zewnętrznymi
- lepiej zlicza baseny
- ma krokomierz i analizuje sen
- ma WIFI i to jest mega wygodne
- ma wibrator i głośne powiadomienia

a Suunto uwielbiam za szybkość GPS i czas pracy działania baterii. Za wyraźność ekranu w trakcie korzystania z nawigacji i jej prostotę.
Garmin niestety nie jest na tyle czytelny i kolorowy ekran w tym nie pomaga.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Biegi Ultra i testy sprzętu www.GOULTRA.pl
manfred
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Jak z poziomu zegarka przełączać dwa ekrany które zdefiniowałem sobie w serwisie Move. Nie chce aby mi się automatycznie przełączały o ileś tam sekund tylko chcę ręcznie. Póki co choć mam dwa ciągle nie mogę przełączyć ręcznie podczas biegania tak jak bym miał tą funkcję zablokowaną.
Awatar użytkownika
norkun
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Nie masz przypadkiem zablokowanych przycisków (ikona przy prawym dolnym przycisku)
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

przycisk next (śrdokowy po prawej)

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ