Garmin Fenix 2
- GoUltra.pl
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
Tak dokładnie, dopiero dzisiaj włączałem Expressa.
Z innej bajki.
Majk dalej nie działa ULTRATRAC dla interwału np 10 sekund wyłącza się zegarek po 7 minutach i 10 sekundach, sprawdzone na dwóch różnych Fenixach2
Intewał 1 minuty działa bez problemu, 2 minutowy też.
Dali mocno ciała
Z innej bajki.
Majk dalej nie działa ULTRATRAC dla interwału np 10 sekund wyłącza się zegarek po 7 minutach i 10 sekundach, sprawdzone na dwóch różnych Fenixach2
Intewał 1 minuty działa bez problemu, 2 minutowy też.
Dali mocno ciała
Biegi Ultra i testy sprzętu www.GOULTRA.pl
-
- Dyskutant
Dzięki za testy! Jednak produkt wciąż w fazie beta 
Jednak jeśli to nie problem prosiłbym o dodatkowe sprawdzenie, otóż na forum garmina znalazłem poradę:
Drugą sprawą jest czy jest to problem hardwaru (odbiornik nie jest w stanie się tak szybko włączać/wyłączać) przy czasie właśnie poniżej 1min, czy jest to sprawa softu (tutaj może warto byłoby zrobić test np 30s, 55s
).
Tym bardziej ciekawa sprawa, że sam Garmin pisze jak wydłużyć czas pracy na baterii:
https://support.garmin.com/support/sear ... 0000000%7D

Jednak jeśli to nie problem prosiłbym o dodatkowe sprawdzenie, otóż na forum garmina znalazłem poradę:
Czyli na szybko, pomaga wyczyszczenie pamięci urządzenia z samego urządzenia lub poprzez komputer. Ciekawe czy działa...However the problem was solved - you need to clear your history. If it does not help, connect Fenix2 to your computer and manually delete all activity from the appropriate folder.
Drugą sprawą jest czy jest to problem hardwaru (odbiornik nie jest w stanie się tak szybko włączać/wyłączać) przy czasie właśnie poniżej 1min, czy jest to sprawa softu (tutaj może warto byłoby zrobić test np 30s, 55s

Tym bardziej ciekawa sprawa, że sam Garmin pisze jak wydłużyć czas pracy na baterii:
https://support.garmin.com/support/sear ... 0000000%7D
- GoUltra.pl
- Wyga
- Kontakt:
Pierwszym krokiem jaki zrobiłem to wyczyszczenie pamięci, może mieć wpływ fakt, że mam wgraną mapę.
Jutro sprawdzę większy interwał 30 sekundowy ale do biegania to on już się nadaje.
Jutro sprawdzę większy interwał 30 sekundowy ale do biegania to on już się nadaje.
- GoUltra.pl
- Wyga
- Kontakt:
Dla interwału 30 sekundowego wszystko wydaje się być w porządku. Zegarek rejestrował aktywność przez ponad godzinę.
Ciekawe jak będzie w 920xt
Ciekawe jak będzie w 920xt
-
- Wyga
Trochę kiszka że zegarek za taką kasę działa "niezbyt stabilnie" co mnie osobiście doprowadziłoby do nie małego lekko mówiąc zdenerwowania , ale co najważniejsze to to że są takie fora i wątki w których można wiele się dowiedzieć a także poprosić o radę z której ja skorzystałem i na całe szczęście wybrałem ambita2, ale rozumie że każdy wybiera produkt który ma spełnić jego potrzeby .
- Artivis
- Rozgrzewający Się
Mam Fenixa 2 i to fajny zegarek, ma kilka przydatnych outdoorowych funkcji (np. mapy) jednak niestety GPS jest nadal nie wiarygodny (testowałem już kilka egzemplarzy). Jakiś czas temu do biegania kupiłem Ambita 3 i po ponad miesiącu użytkowania muszę powiedzieć że jestem bardzo zadowolony i na razie nie mam zasadniczych zastrzeżeń.RP35 pisze:z której ja skorzystałem i na całe szczęście wybrałem ambita2, ale rozumie że każdy wybiera produkt który ma spełnić jego potrzeby .
Dla sprawdzenie wczoraj po wgraniu do Fenixa nowej wersji oprogramowania GPS zrobiłem krótki test na stałej trasie w 'zróżnicowanym' terenie (najpierw otwarta przestrzeń potem kilka wyższych-4 piętrowych budynków, trasa przez las i znowu otwarta przestrzeń).
Niestety nie mogę powiedzieć żeby zmiana FW coś pomogła :( nadal ślad z Garmina jest mało wiarygodny... potrafi na przykład zrobić nagły kilku- a nawet kilkunastometrowy 'skok w bok' (chyba że ma wbudowane urządzenie do teleportacji, którego jeszcze nie opanowałem) na innym fragmencie uparcie twierdzi że biegnę zygzakiem (chociaż byłem trzeźwy.. a przynajmniej tak mi się wydaje). Nie muszę chyba nikomu tłumaczyć jak takie perturbacje wpływają na charakterystykę biegu (tempo, odległość itp). Ślad z Ambita 3 w tych samych okolicznościach przyrody był bardzo bliski rzeczywistej trasy.
Reasumując pomimo że dalej żyję nadzieją że Garmin coś z tymi wszystkimi problemami zrobi i jeszcze nie rezygnuję całkiem z Fenixa... to szczerze polecam w tej półce cenowej raczej wybór Ambita 3 lub tańszego Ambita 2.
- GoUltra.pl
- Wyga
- Kontakt:
Miałem Suunto Ambit 2 na testach, naprawdę jestem pod wrażeniem jak działa GPS w tym zegarku.
Zrobiłem też recenzję, możecie poczytać
http://www.goultra.pl/suunto-ambit-2/
Wracając do Fenixa2, no właśnie nie widzę zmian w działaniu GPS, po aktualizacji.
Zrobiłem kiedyś taki orientacyjny test GPS
http://www.goultra.pl/test-gps/
I jestem ciekawy jak teraz Fenix2 narysuje ślad na bieżni.
Pozdrawiam
Jacek
Zrobiłem też recenzję, możecie poczytać
http://www.goultra.pl/suunto-ambit-2/
Wracając do Fenixa2, no właśnie nie widzę zmian w działaniu GPS, po aktualizacji.
Zrobiłem kiedyś taki orientacyjny test GPS
http://www.goultra.pl/test-gps/
I jestem ciekawy jak teraz Fenix2 narysuje ślad na bieżni.
Pozdrawiam
Jacek
- jedz_budyn
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 46:45
Panowie podajcie swoje profile na movescount, bardzo chętnie przeanalizuje wasze ślady.
- jedz_budyn
- Zaprawiony W Bojach
RP35 tez podaj swój 

- jedz_budyn
- Zaprawiony W Bojach