Komentarz do artykułu Garmin Forerunner 910 xt test
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Pytanie do użytkowników 910-tki. Czy podczas biegania w tunelach, przejściach podziemnych lub innych zadaszonych zakamarkach zdarza się że na mapie pokaże później sygnał z miejsca oddalonego o kilka km dalej, czy w inny sposób zgłupieje co kończy się trackiem z bzdurnymi danymi?
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 50.00
Witam,
mam 910xt i mam problem z aktualizacją oprogramowania z 2.7 na 3.0, korzystając z linka: https://buy.garmin.com/shop/store/fr910update.jsp robi to co trzeba, wyświetla się komunikat: Software update successfully sent to Garmin ANT Agent for transfer to your device. Więc teraz powinien się chyba automatycznie nowy software zainstalować na 910xt? Czy może coś trzeba w ANT Agent uruchomić? Czy ktoś pomoże?? - dla informacji mam windowsa 8 a ANT Agent wersja 2.3.4.
Z góry dzięki.
mam 910xt i mam problem z aktualizacją oprogramowania z 2.7 na 3.0, korzystając z linka: https://buy.garmin.com/shop/store/fr910update.jsp robi to co trzeba, wyświetla się komunikat: Software update successfully sent to Garmin ANT Agent for transfer to your device. Więc teraz powinien się chyba automatycznie nowy software zainstalować na 910xt? Czy może coś trzeba w ANT Agent uruchomić? Czy ktoś pomoże?? - dla informacji mam windowsa 8 a ANT Agent wersja 2.3.4.
Z góry dzięki.
- szfagir
- Wyga
- Życiówka na 10k: 00:49:19
- Życiówka w maratonie: 04:42:57
- Kontakt:
Kiedyś też tego szukałem. Przez Chrom'a mi nie chciało przejść - użyj Internet Explorera 

ZAWODOWO: kampanie Google Ads, audyty stron internetowych
PRYWATNIE: biegacz i amator dobrego alkoholu
PRYWATNIE: biegacz i amator dobrego alkoholu

-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: 00:38:32
- Życiówka w maratonie: 03:14:45
- Kontakt:
jeżeli miałeś komunikat że 'Software update successfully sent to Garmin ANT Agent...' to powinno być ok i przy połączeniu z zegarkiem powinien wysłać aktualizacje... ew. w ant agencie powinieneś (o ile pamięć mnie nie myli) widzieć że jest 'pending upload'...
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 50.00
no właśnie powinno być ok ale nic się nie dzieje, a wiem że zegarek jest połączony bo treningi się zgrywają od razu jak włączam komputer. robię tą operację przez In.Exp. bo wiem że np. przez Chroma nie pójdzie. widzę że chyba będę musiał się skontaktować z garminem......
-
- Rozgrzewający Się
Witam serdecznie, mam do sprzednia właśnie taki zegarek Garmin Forerunner 910 xt, mianowicie , pracuje w Szwecji a tak jest bardzo dużo ludzi którzy oprawiają właśnie, bieganie itp.. są bardzo zżyci ze sportem, idąc do pracy rano znalazłem taki zegarek leżący na zmieni podniosłem go i on nadal działał, bawiłem sie nim i padała bateria. Właśnie chce go sprzedać ale jest to sam zegarek bez żadnego kompletu. Nie jest on kradziony ani nic w tym stylu. Cena za zegarek wynosi 650 zł nowy ok, 1500 zł. Mój numer telefonu to 519-401-053 proszę dzwonić o każdej porze .. Dzieki
- Piechu
- Zaprawiony W Bojach
A czy nie wydaje Ci się, że uczciwość miast sprzedaży znaleziska nakazywałaby jednak zwrot zguby właścicielowi? 

"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
-
- Stary Wyga
Kotlet, jest bardzo prawdopodobne, ze wlasciciel zegarka zarejestrowal go w systemie Garmina. Mysle, ze spokojnie można się dowiedzieć kto nim jest i oddac zgube. Byc moze zegarek byl serwisowany - po numerze seryjnym kontaktujac sie z serwisem Garmina tez mozna probowac.
Może forumowicze- wlasciciele zegarkow Garmina podpowiedza jeszcze jakis pomysl.
Bo przywlaszczenie sbie takiej zguby to jest zwykla kradziez. Jak znajdziesz portfel to chyba nie zabierasz tego, co w nim jest, tylko starasz się dotrzeć do wlasciciela, co?
Może forumowicze- wlasciciele zegarkow Garmina podpowiedza jeszcze jakis pomysl.
Bo przywlaszczenie sbie takiej zguby to jest zwykla kradziez. Jak znajdziesz portfel to chyba nie zabierasz tego, co w nim jest, tylko starasz się dotrzeć do wlasciciela, co?
- Kwiat
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Skoro kieszonkowcy odsyłają portfel i dokumenty, to znak, że coś jest na rzeczyIseul pisze:Kotlet, jest bardzo prawdopodobne, ze wlasciciel zegarka zarejestrowal go w systemie Garmina. Mysle, ze spokojnie można się dowiedzieć kto nim jest i oddac zgube. Byc moze zegarek byl serwisowany - po numerze seryjnym kontaktujac sie z serwisem Garmina tez mozna probowac.

-
- Stary Wyga
Przywłaszczenie to nie kradzież. Albo jedno, albo drugie.Iseul pisze:Kotlet, jest bardzo prawdopodobne, ze wlasciciel zegarka zarejestrowal go w systemie Garmina. Mysle, ze spokojnie można się dowiedzieć kto nim jest i oddac zgube. Byc moze zegarek byl serwisowany - po numerze seryjnym kontaktujac sie z serwisem Garmina tez mozna probowac.
- Svolken
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 46:08
- Życiówka w maratonie: 3:51:50
A czy ktoś z posiadaczy lub testerów Garmina 910XT HR biegał wczesniej z Polarem np RS800 z fp? Czy zamiana warta grzechu? Mam dylemat, bo mój polar uległ rozpadowi i teraz się zastanawiam, czy ponowić zakup, czy może iść w tego garmina?
-
- Rozgrzewający Się
Powiedzcie mi czy ktoś wgrywa swoje treningi z garmina na endomondo?? Ja próbowałem ale nie chcą mi się wgrać, czy ktoś mógłby mi krok po kroku powiedzieć co zrobić żeby je umieścić na endomondo? Na garmin connect wchodzą mi bezproblemowo, a jak klikam w endomondo "wgraj z garmina" to wyskakuje że widzi mojego garmina 910xt ale nie ma na nim żadnych nowych treningów do wgrania ani poprzednich które już nie zostałyby wgrane, a historii nie usuwałem. z góry dzięki 

-
- Dyskutant
Hejstefanwojok pisze:Powiedzcie mi czy ktoś wgrywa swoje treningi z garmina na endomondo?? Ja próbowałem ale nie chcą mi się wgrać, czy ktoś mógłby mi krok po kroku powiedzieć co zrobić żeby je umieścić na endomondo? Na garmin connect wchodzą mi bezproblemowo, a jak klikam w endomondo "wgraj z garmina" to wyskakuje że widzi mojego garmina 910xt ale nie ma na nim żadnych nowych treningów do wgrania ani poprzednich które już nie zostałyby wgrane, a historii nie usuwałem. z góry dzięki
Pewnie używasz Garmin express. I wtedy wgraj z garmin nie jest obsługiwane.
Opcje są dwie.
1. Eksport do pliku z connect garmin i wgranie pliku do endomondo
2. Wgranie pliku *.fit utworzonego przez garmin express przy synchronizacji, ale trzeba poszukać gdzie je zapisuje.
Pozdrawiam
Piotrek.