Plecak biegowy

piotrek90
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Qba Krause pisze:kamizelka oznacza rodzaj elastycznego plecaka, więc twoje pytanie jak się urodziło tak za przeproszeniem zdechło. bukłak jest zawsze na plecach.
Jakbyś przeczytał uważniej to doszedłbyś do innego wniosku. Chodzi mi o położenie bukłaka na plecach. Bo jest widoczna duża różnica.
jarek_bb pisze:
piotrek90 pisze:Etapowe ultra :hej: czy to jakiś żart?
http://www.runadventure.com/ultra-beskidy-2015
Żart :-) Ultra to ultra. Tak samo jak maraton. Za chwile białe kołnierzyki wymyślą etapowy maraton :hej:
PKO
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Piotrek, ok, sorry, nie doczytałem że chodzi o konkretny model. położenie nie jest tak istotne, jak sposób "mocowania" w plecaku. jeszcze raz sorry.

mam tez jedną wątpliwość co do tej kamizelki: naprawdę sięga lędźwi? to po pierwsze trochę nieywogdne - zasłania większy kawał ciała i skóra się bardziej poci, poza tym nawet spore plecaki kończą się powyżej lędźwi, a niższy z pasów przebiega pod mostkiem. to jest jakiś specyficzny model?
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
marcinnek_
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:57
Życiówka w maratonie: 3:04:19
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Kamizelka której ja używam (Salomon S-Lab 5) jest bardzo wysoko i bukłak leży raczej między łopatkami, nie sięga dużo bardziej niż do linii ostatnich żeber. Moim zdaniem to bardzo wygodne bo ciężar jest bardzo blisko ciała i nie przemieszcza się z każdym ruchem i krokiem.
Motto: ...by dzisiejszy trening był jutro tylko rozgrzewką.
Wyniki: 5km: 18:47 / 10km: 38:57 /15km: 59:53 / 21km: 1:23:56 / 42km: 3:04:19
Blog: Chodnikiem i szlakiem - biega.marcindabrowski.net
Facebook: Chodnikiem i szlakiem
piotrek90
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Qba Krause pisze:Piotrek, ok, sorry, nie doczytałem że chodzi o konkretny model. położenie nie jest tak istotne, jak sposób "mocowania" w plecaku. jeszcze raz sorry.

mam tez jedną wątpliwość co do tej kamizelki: naprawdę sięga lędźwi? to po pierwsze trochę nieywogdne - zasłania większy kawał ciała i skóra się bardziej poci, poza tym nawet spore plecaki kończą się powyżej lędźwi, a niższy z pasów przebiega pod mostkiem. to jest jakiś specyficzny model?
No właśnie, ale stabilność chyba lepsza, bo leży w tym "zagłębieniu" na plecach.

Trza by znaleźć kogoś kto miał to i to.
Awatar użytkownika
b@rto
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:38

Nieprzeczytany post

Cześć!
Czy ktoś z Was ma jakieś informacje na temat "soft flasków" z decathlonu? https://www.decathlon.pl/bidon-mikki-40 ... 52158.html
No kurde salomon mnie po prostu rozwala z cenami za ich produkty. To co deca proponuje wygląda fajnie, ale nigdzie niedostępne. Nie wiem nawet czy to już było wprowadzone do sprzedaży.
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

cały czas czekamy, jest ogólne opóźnienie. flaski mają być "na dniach", ale ile tych dni będzie, to raczy wiedzieć tylko Duch Św. i może kapitan chińskiego kontenerowca który to wiezie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
Awatar użytkownika
b@rto
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

To pewnie kamizelka biegowa (Soft Flask Vest) pojawi się razem z nimi. A może wiesz Qba Krause czy w zestawie z kamizelką będą bidony czy trzeba będzie dokupić osobno? Bo jak trzeba będzie dokupić, to lepiej wyjdzie chyba kupić plecak http://www.decathlon.pl/plecak-nawadnia ... 12236.html Na ultra się nie wybieram, ale picie na wybiegania muszę zabierać. Salomonowe i inne Camelbakowe wynalazki przerażają mnie ceną, zostaje któraś opcja z Kalenji. Trochę obawiam się bukłaka, bo sporo osób pisało o jego nieszczelnościach, ale $$
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

tak, kamizelka jest z soft flaskami w zestawie. postaram się dowiedzieć, czy coś konkretnego wiadomo. zdecydowanie cena tutaj robi wielką różnicę.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
Awatar użytkownika
b@rto
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

To już lepiej, że bidony są w zestawie, ale i tak plecak 59,99 a kamizelka 129,99. :bum:
Do tego w kamizelkę najwyżej włożę żel czy baton a plecak to wiadomo. Chyba sam sobie odpowiedziałem na wątpliwości.
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

berto - nie do końca. po pierwsze ten plecak ma 5l, czyli raczej niewiele i różnica w ładowności w porównaniu z kamizelką będzie niewielka albo żadna, a komfort kamizelki powinien być (pisze powinien, bo póki sam nie przymierzę, nie chcę ferować wyroków) nieporównywalnie wyższy. jeżeli ta kamizelka będzie dzialac zgodnie z przeznaczeniem to te 130 żłotych to jest tanio jak barszcz.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
Michu
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Chyba dużo osób czeka na tą kamizelkę...
Awatar użytkownika
b@rto
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Plecak nie przylega odpowiednio do ciała? Jaka jest różnica w tym komforcie?
// zakładając, że i plecak i kamizelka będą odpowiednio dopasowane to jaka wtedy jest różnica w komforcie
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

zalinkowałeś tani plecak, który ma dość wąskie szelki, w połowie to sa zwykłe nieelastyczne paski, zapinany jest wysoko na klatce, no to się nie będzie tak trzymac jak kamizelka, która de facto jest jednym kawąłkiem materiału, o wiele bardziej sama z siebie przylega.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
Awatar użytkownika
b@rto
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jak już będą dostępne kamizelki z bidonami (oby to było jeszcze w maju), to wybiorę się do decathlonu i wybiorę między tą najtańszą opcją (plecak 5L), plecak 9/14L (podobno super) no i kamizelką. Wiele mi nie potrzeba, w przyszłości aby na jakieś 30 km wybieganie dał radę... Obecnie nie przygotowuję się do maratonu, więc nawet pół litra (no max do litra w razie "w") by mi starczyło, no ale z butelką nie cierpię biegać.
Awatar użytkownika
charm
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

skoro już mowa o plecaku z decathlonu i wersji budżetowej, to moim zdaniem od tego 5l lepszy jest 8l, cenowo różnica niewielka, a plecak moim zdaniem całkiem nieźle się spisuje (biegam z nim na basen...)
ogólnie ten 8l wydaje mi się "porządniejszy"
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ