Garmin Fenix 3/3HR

Awatar użytkownika
kuczi
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 41:20
Życiówka w maratonie: 3:30:12
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Bosman.Zorz pisze:
kuczi pisze:
MikeSpy pisze:Gorzej, wszystko działa i nie ma na co narzekać ;)
Dokładnie ! Wczoraj w Poznaniu nawet nieźle pokazał >> https://connect.garmin.com/modern/activity/924673185
kuczi, z footpodem biegłeś? Bo widzę, że training effect 3,5 -- czyli jak po ciut lepszym wybieganiu, rozumiem, że czas odpoczynku zaproponował Ci dwadzieścia parę godzin? :)

Widzę u siebie, że jak biegam z footpodem to nie liczy mi vo2max i proponuje mi radykalnie inne (mniejsze) czasy odpoczynku. Wcześniej po byle zawodach sugerował mi, żebym sobie oddychnął 3,5 dnia. :)
Biegłem bez FP. Biegłem w sumie treningowo, taki miałem plan. Do 30-go km zającowałem kumplowi ale kontuzja go wykluczyła i zacząłem przyspieszać by ostatnie 12 km pobiec w miarę szybko jak na moje możliwości. Dlatego training effect taki wyszedł.
PKO
Bosman.Zorz
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

marcinnek_ pisze:Nie potwierdzam. Maraton Warszawski z footpodem i TE 5.0, czas odpoczynku chyba 52h. Na pewno ponad dwie doby.
OK, będę obserwował. Ja w codziennym treningu mam teraz sugerowane czasy odpoczynku typu kilkanaście godzin, do 29. Pamięć lubi nas zwodzić, ale wydaje mi się, że przy analogicznych treningach bez fp miałem sugestie typu 30-40 godzin odpoczynku.

[szydera=on] Poprzednie podejście bardziej mi się podobało, bo biegam tylko 3 razy w tygodniu i zegarek utwierdzał mnie w przekonaniu, że dobrze czynię. :)
.
Bosman.Zorz
Stary Wyga
Stary Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

kuczi pisze:
Biegłem bez FP. Biegłem w sumie treningowo, taki miałem plan. Do 30-go km zającowałem kumplowi ale kontuzja go wykluczyła i zacząłem przyspieszać by ostatnie 12 km pobiec w miarę szybko jak na moje możliwości. Dlatego training effect taki wyszedł.
Aaa, ok :) No właśnie, tętno jak u mnie przy szybszym spacerze :)
.
vincec
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Dziwne że przy pływaniu z pasem swim F3 nie pokazuje czasu odpoczynku , o czymś zapomnieli :-))
Awatar użytkownika
szymcu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 43:51

Nieprzeczytany post

Mnie wczoraj w Poznaniu też pokazał ok
https://connect.garmin.com/modern/activity/924584804
:hej: :hej: :hej:
bar72
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

widzę u Ciebie przypadłość , którą i ja miałem
tzn na wykresie HR spadki do 0 , a widzę na twoich aktywnościach że to się powtarza
mi pomogło reset do ustawień fabrycznych , ponowna instalacja GCM
----------------------------
FENIX 3 , EDGE1000
Awatar użytkownika
jedz_budyn
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:45

Nieprzeczytany post

jak wam się podoba opcja podświetlenia niczym w G-Shocku za pomocą ruchu nadgarstka? Dla mnie rewelacja.
Awatar użytkownika
MikeSpy
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46
Życiówka w maratonie: 4

Nieprzeczytany post

Super pomysł ale tylko podczas biegu. Tak to mi sie zbyt często losowo wlaczalo kiedy niechcialem. Powinna byc opcja tylko podczas aktywności.
If you going to face a real challenge it has to be a real challenge. You can't accomplish anything, without the possibility of failure.
Awatar użytkownika
jedz_budyn
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:45

Nieprzeczytany post

MikeSpy pisze:Super pomysł ale tylko podczas biegu. Tak to mi sie zbyt często losowo wlaczalo kiedy niechcialem. Powinna byc opcja tylko podczas aktywności.
ja akurat mam włączone że działa po zachodzie słońca aż do wschodu, w ciągu dnia się zatem nie włącza a podczas biegania naprawdę super to działa.
Awatar użytkownika
kuczi
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 41:20
Życiówka w maratonie: 3:30:12
Kontakt:

Nieprzeczytany post

jedz_budyn pisze:jak wam się podoba opcja podświetlenia niczym w G-Shocku za pomocą ruchu nadgarstka? Dla mnie rewelacja.
Jeżeli potrzebuję podświetlenia to zapewne jest już ciemno na dworze. Jak jest ciemno biegam z czołówką i poświecenie latarką wystarcza.

Wracając do tematu, nie testowałem jeszcze ale z opisu wygląda fajnie.
qzder
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 47,30

Nieprzeczytany post

vincec pisze:Dziwne że przy pływaniu z pasem swim F3 nie pokazuje czasu odpoczynku , o czymś zapomnieli :-))
Nie nie używasz wtedy paska HRM. Skąd zegarek ma wiedzieć, czy trening był dla Ciebie intensywny?
Petavit
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

I z tego powodu garmin wypuścił nowe paski które monitorują pracę serca pod wodą.
HRM-Tri i HRM-Swim są zgodne z Forerunner 920XT,  Fenix ​​3
i  Epix i może przechowywać do 20 godzin danych serca podczas pływa. W połączeniu z jednym z nich obserwuje HRM przenosi dane na końcu sesji. Gdy monitor pracy serca jest poza wodą wysyła dane w czasie rzeczywistym do zegarka, tak więc użytkownik może zobaczyć dane tętna bezpośrednio po sesji pływania.
Awatar użytkownika
blazko
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Nowa beta...
Changes made from version 6.08 to 6.09:

Improved consistency and accuracy of altimeter auto calibration (performed during a GPS activity). Notes: GPS and manual calibration points will be used to determine the best overall calibration possible. A secondary step when acquiring a GPS fix at activity start will help denote a more accurate fix for altitude purposes (yellow to green ring indication). Settings > Sensors > Altimeter > Auto Cal. is now an On/Off setting as the 'Once' and 'Continuous' settings are no longer necessary. Use Settings > Sensors > Altimeter > Calibrate to calibrate the Altimeter to a known altitude.
Further improvements to altimeter and barometer accuracy in watch mode (when not performing a GPS activity). Note: Settings > Sensors > Altimeter > Calibrate or press START from the Altimeter widget to calibrate the Altimeter to a known altitude.
Fixed potential issue with manual altimeter calibration during a GPS activity.

http://www8.garmin.com/support/download ... sp?id=9505
vincec
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Jak działa to podświetlenie , machnąłem kilka razy nadgarstkiem i nic :-(
Petavit
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

USTAWIENIA /SYSTEM /PODSWIETLENIE/TRYB (musi być w "auto") a GEST (włączony lub po zachodzie słońca)
Wtedy podnosząc rękę do góry i obracając tak, żeby tarcza  zegarka była skierowana w stronę twarzy, załącza się podświetlane.
Jeśli ustawisz po zachodzie słońca to gest będzie działał tylko po zachodzie słońca.
I oczywiście trzeba mieć oprogramowanie zegarka w wersji 4.0 lub wyższej.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ