Biegłem bez FP. Biegłem w sumie treningowo, taki miałem plan. Do 30-go km zającowałem kumplowi ale kontuzja go wykluczyła i zacząłem przyspieszać by ostatnie 12 km pobiec w miarę szybko jak na moje możliwości. Dlatego training effect taki wyszedł.Bosman.Zorz pisze:kuczi, z footpodem biegłeś? Bo widzę, że training effect 3,5 -- czyli jak po ciut lepszym wybieganiu, rozumiem, że czas odpoczynku zaproponował Ci dwadzieścia parę godzin?kuczi pisze:Dokładnie ! Wczoraj w Poznaniu nawet nieźle pokazał >> https://connect.garmin.com/modern/activity/924673185MikeSpy pisze:Gorzej, wszystko działa i nie ma na co narzekać![]()
Widzę u siebie, że jak biegam z footpodem to nie liczy mi vo2max i proponuje mi radykalnie inne (mniejsze) czasy odpoczynku. Wcześniej po byle zawodach sugerował mi, żebym sobie oddychnął 3,5 dnia.
Garmin Fenix 3/3HR
- kuczi
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 41:20
- Życiówka w maratonie: 3:30:12
- Kontakt:
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
OK, będę obserwował. Ja w codziennym treningu mam teraz sugerowane czasy odpoczynku typu kilkanaście godzin, do 29. Pamięć lubi nas zwodzić, ale wydaje mi się, że przy analogicznych treningach bez fp miałem sugestie typu 30-40 godzin odpoczynku.marcinnek_ pisze:Nie potwierdzam. Maraton Warszawski z footpodem i TE 5.0, czas odpoczynku chyba 52h. Na pewno ponad dwie doby.
[szydera=on] Poprzednie podejście bardziej mi się podobało, bo biegam tylko 3 razy w tygodniu i zegarek utwierdzał mnie w przekonaniu, że dobrze czynię.

.
-
- Stary Wyga
- Kontakt:
Aaa, okkuczi pisze:
Biegłem bez FP. Biegłem w sumie treningowo, taki miałem plan. Do 30-go km zającowałem kumplowi ale kontuzja go wykluczyła i zacząłem przyspieszać by ostatnie 12 km pobiec w miarę szybko jak na moje możliwości. Dlatego training effect taki wyszedł.

.
- szymcu
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 43:51
-
- Stary Wyga
widzę u Ciebie przypadłość , którą i ja miałem
tzn na wykresie HR spadki do 0 , a widzę na twoich aktywnościach że to się powtarza
mi pomogło reset do ustawień fabrycznych , ponowna instalacja GCM
tzn na wykresie HR spadki do 0 , a widzę na twoich aktywnościach że to się powtarza
mi pomogło reset do ustawień fabrycznych , ponowna instalacja GCM
----------------------------
FENIX 3 , EDGE1000
FENIX 3 , EDGE1000
- jedz_budyn
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 46:45
jak wam się podoba opcja podświetlenia niczym w G-Shocku za pomocą ruchu nadgarstka? Dla mnie rewelacja.
- MikeSpy
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 46
- Życiówka w maratonie: 4
Super pomysł ale tylko podczas biegu. Tak to mi sie zbyt często losowo wlaczalo kiedy niechcialem. Powinna byc opcja tylko podczas aktywności.
If you going to face a real challenge it has to be a real challenge. You can't accomplish anything, without the possibility of failure.
- jedz_budyn
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 46:45
ja akurat mam włączone że działa po zachodzie słońca aż do wschodu, w ciągu dnia się zatem nie włącza a podczas biegania naprawdę super to działa.MikeSpy pisze:Super pomysł ale tylko podczas biegu. Tak to mi sie zbyt często losowo wlaczalo kiedy niechcialem. Powinna byc opcja tylko podczas aktywności.
- kuczi
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 41:20
- Życiówka w maratonie: 3:30:12
- Kontakt:
Jeżeli potrzebuję podświetlenia to zapewne jest już ciemno na dworze. Jak jest ciemno biegam z czołówką i poświecenie latarką wystarcza.jedz_budyn pisze:jak wam się podoba opcja podświetlenia niczym w G-Shocku za pomocą ruchu nadgarstka? Dla mnie rewelacja.
Wracając do tematu, nie testowałem jeszcze ale z opisu wygląda fajnie.
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 47,30
Nie nie używasz wtedy paska HRM. Skąd zegarek ma wiedzieć, czy trening był dla Ciebie intensywny?vincec pisze:Dziwne że przy pływaniu z pasem swim F3 nie pokazuje czasu odpoczynku , o czymś zapomnieli)
-
- Wyga
I z tego powodu garmin wypuścił nowe paski które monitorują pracę serca pod wodą.
HRM-Tri i HRM-Swim są zgodne z Forerunner 920XT, Fenix 3
i Epix i może przechowywać do 20 godzin danych serca podczas pływa. W połączeniu z jednym z nich obserwuje HRM przenosi dane na końcu sesji. Gdy monitor pracy serca jest poza wodą wysyła dane w czasie rzeczywistym do zegarka, tak więc użytkownik może zobaczyć dane tętna bezpośrednio po sesji pływania.
HRM-Tri i HRM-Swim są zgodne z Forerunner 920XT, Fenix 3
i Epix i może przechowywać do 20 godzin danych serca podczas pływa. W połączeniu z jednym z nich obserwuje HRM przenosi dane na końcu sesji. Gdy monitor pracy serca jest poza wodą wysyła dane w czasie rzeczywistym do zegarka, tak więc użytkownik może zobaczyć dane tętna bezpośrednio po sesji pływania.
- blazko
- Zaprawiony W Bojach
Nowa beta...
http://www8.garmin.com/support/download ... sp?id=9505
Changes made from version 6.08 to 6.09:
Improved consistency and accuracy of altimeter auto calibration (performed during a GPS activity). Notes: GPS and manual calibration points will be used to determine the best overall calibration possible. A secondary step when acquiring a GPS fix at activity start will help denote a more accurate fix for altitude purposes (yellow to green ring indication). Settings > Sensors > Altimeter > Auto Cal. is now an On/Off setting as the 'Once' and 'Continuous' settings are no longer necessary. Use Settings > Sensors > Altimeter > Calibrate to calibrate the Altimeter to a known altitude.
Further improvements to altimeter and barometer accuracy in watch mode (when not performing a GPS activity). Note: Settings > Sensors > Altimeter > Calibrate or press START from the Altimeter widget to calibrate the Altimeter to a known altitude.
Fixed potential issue with manual altimeter calibration during a GPS activity.
http://www8.garmin.com/support/download ... sp?id=9505
-
- Wyga
USTAWIENIA /SYSTEM /PODSWIETLENIE/TRYB (musi być w "auto") a GEST (włączony lub po zachodzie słońca)
Wtedy podnosząc rękę do góry i obracając tak, żeby tarcza zegarka była skierowana w stronę twarzy, załącza się podświetlane.
Jeśli ustawisz po zachodzie słońca to gest będzie działał tylko po zachodzie słońca.
I oczywiście trzeba mieć oprogramowanie zegarka w wersji 4.0 lub wyższej.
Wtedy podnosząc rękę do góry i obracając tak, żeby tarcza zegarka była skierowana w stronę twarzy, załącza się podświetlane.
Jeśli ustawisz po zachodzie słońca to gest będzie działał tylko po zachodzie słońca.
I oczywiście trzeba mieć oprogramowanie zegarka w wersji 4.0 lub wyższej.