Garmin Fenix 3/3HR

Bosman.Zorz
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Svolken pisze:A ja zaryzykuję :usmiech:
Rozumiem, że biegniesz w B3K? Powodzenia i skrobnij potem jak się fp z nowym fw sprawuje. ;-)
.
PKO
Awatar użytkownika
blazko
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Bosman.Zorz pisze: Biegam z HRM run i fp z decathlonu ustawionym na tempo always i dystans indoor.
To dokładnie tak jak ja.
Procedure pace:OFF -> ALWAYS robię zawsze raz, przed startem aktywności. Nie zauważyłem żeby tempo mi skakało podczas biegu. Porównując wykresy tempa z GPS i footpoda w sporttracku widzę, że zawsze FP rejestruje co ma rejestrować i jest to zgodne z tym co widziałem podczas biegu na ekranie. Oczywiście nie gapię się na ekran non stop, ale np. podczas akcentów, gdy zwykle na początku zrywu staram się kontrolować prędkość żadnych niekontrolowanych wahań nie ma.

Na ekranie mam tempo z pól garmina. Od jakiegoś czasu nie korzystam z żadnych "sklepowych" dodatków (ani pól, ani widgetów... nic).

EDIT:

Obrazek

Te nieliczne momenty kiedy GPS wskakuje jako źródło tempa, to pauzy na światłach. Gdy tylko noga rusza, tempo ponownie idzie z FP
Awatar użytkownika
Svolken
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:08
Życiówka w maratonie: 3:51:50

Nieprzeczytany post

W którym programie mogę podejrzeć kiedy zapis jest z gps, a kiedy z fp?
Krzysq
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Mnie po kolejnej aktualizacji nie chce dzialac zgrywanie po wifi z domowym routerem. Ktos ma podobnie? Ponowne dodanie routera nie pomoglo.
Awatar użytkownika
blazko
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Svolken pisze:W którym programie mogę podejrzeć kiedy zapis jest z gps, a kiedy z fp?
spottrack z pluginem garmin FIT file (w wersji free nie dziala)
Awatar użytkownika
kuczi
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 41:20
Życiówka w maratonie: 3:30:12
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Krzysq pisze:Mnie po kolejnej aktualizacji nie chce dzialac zgrywanie po wifi z domowym routerem. Ktos ma podobnie? Ponowne dodanie routera nie pomoglo.
Często mi wyskakiwał komunikat jak ręcznie chciałem zsynchronizować po wifi. Podpięcie po kablu pomagało. Kolejna próba połączenia po wifi już z pozytywnym skutkiem.
miłoch
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Ja nie mam takich problemów, po za informacją "błąd jednego pliku" mam Tarnów jakiegoś czasu, wszystko przechodzi i łączy bez zarzutu.
blas
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Biegłem dziś z FW6.06 z kompasem i ślad wygląda, jakby nie miał szarpnięć w porównaniu do FW4.70 bez kompasu.
Czyli patrząc pobieżnie jest lepiej.
Nie musiałem resetować po wgraniu tej bety i wszystko działa jak działało OK.
Bosman.Zorz
Stary Wyga
Stary Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

@blasko: Mówisz, że kombo Always-Off-Always działa kiedy aktywność jest odpalona, ale jeszcze przed startem? Ja do tej pory robiłem to w biegu, ale jeżeli Twój sposób działa to jest o niebo wygodniejszy - dzięki za trop.

@Svolken: Niestety na forum gamina piszą, że w tej becie nadal trzeba robić kombo Always-Off-Always, aby fp odpalał. :-( Czy mają rację, nie wiem, ale na wszelki wypadek ostrzegam.
.
Awatar użytkownika
blazko
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

blas pisze:Biegłem dziś z FW6.06 z kompasem i ślad wygląda, jakby nie miał szarpnięć w porównaniu do FW4.70 bez kompasu.
Czyli patrząc pobieżnie jest lepiej.
Nie musiałem resetować po wgraniu tej bety i wszystko działa jak działało OK.
Kusisz... jednak chyba poczekam przynajmniej na po BUTcie.

Co do resetu, to nie chodziło mi to, że boję się, że będzie już teraz od razu potrzebny. Po prostu, dopóki nie działa przywracanie TOTALS.FIT, a zakładam, że prędzej czy później reset będę musiał zrobić (czy z musu, czy to z chęci powrotu to oficjalnych wersji), nie chcę się narażać na stratę statów z podsumowaniami tygodniowymi / miesięcznymi. Niby mi to po nic, ale jakoś wkurza.
Awatar użytkownika
blazko
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Bosman.Zorz pisze:@blasko: Mówisz, że kombo Always-Off-Always działa kiedy aktywność jest odpalona, ale jeszcze przed startem? Ja do tej pory robiłem to w biegu, ale jeżeli Twój sposób działa to jest o niebo wygodniejszy - dzięki za trop.

Nigdy nic innego nie robiłem.
Co ciekawe... FP zaskakuje tak czy inaczej - nawet jeżeli przed startem aktywności ewidentnie widzę że tempo podawane jest z pływającego GPSa

To przykład gdzie po prostu włączyłem zegarek, poczekałem na fixa i uruchomiłem aktywność.
Obrazek

Zaskakujące, że w takiej sytuacji, włączenie pauzy wymusza szukanie tempa z GPS (po wznowieniu), ale dystansu z FP - na ułamek sekundy. Zakładam, że osobliwość związana z dystansem została właśnie naprawiona w 6.06 (tak przynajmniej rozumiem to co napisali w change log'u)
Bosman.Zorz
Stary Wyga
Stary Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

A tak przy okazji to jest 4.90:

Changes made from version 4.70 to 4.90:
Added new Hands and Background analog watch face options (requires Display firmware version 2.90).
Fixed a potential issue with Footpod being incorrectly used as the source for distance accrual.
Fixed potential issue when receiving a large number of notifications using iOS 9.

https://www.garmin.com/support/downl...ls.jsp?id=7623
.
Awatar użytkownika
blazko
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

4.9 zaistalował się bez zadnych problemow. szybko i sprawnie (webupdaterem)
Awatar użytkownika
kuczi
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 41:20
Życiówka w maratonie: 3:30:12
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Bosman.Zorz pisze:Added new Hands and Background analog watch face options (requires Display firmware version 2.90).
Ciekawe czy dodadzą do cyfrowej tarczy % zużycie baterii. Wtedy ta tarcza byłaby dla mnie idealna i nie musiałbym szukać po sklepie. Pisałem do nich ale cisza...
miłoch
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Aktualizacja przebiegła bez problemu.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ