Garmin Fenix 3/3HR

Bosman.Zorz
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

kuczi pisze:
Bosman.Zorz pisze:Ale światełko podświetlane gestem im się udało. W biegu działa bez pudła.
A cóż to za funkcja ?
Po prostu 'sprawdzasz godzinę'. I wtedy się świeci. Ja ustawiłem to sobie w ciągu całego dnia (z baterią nie mam problemów) -- świetnie się sprawdza w trakcie biegu, kiedy na przykład chcę sobie sprawdzić tempo pod mostem albo w przejściu podziemnym.

Generalnie mam doświadczenie takie, ze w trakcie biegu działa to bez pudła - szybka reakcja i zero pomyłek. W trakcie normalnego użytkowania czasem występuje opóźnienie - widocznie są sytuacje, kiedy zegarek czeka, aby 'upewnić się', że na pewno sprawdzasz godzinę a nie tylko przypadkowo machnąłeś ręką.

Czasem ustrojstwo włącza się nadmiarowo, co widać w nocy, ale mi to nie przeszkadza.
.
PKO
marcinnek_
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:57
Życiówka w maratonie: 3:04:19
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Tryby świecenia, w tym tryb auto na gest, są świetnie, ale bardzo bym chciał, by było to powiązane z trybem sportowym. Mógłbym wtedy mieć tryb auto na codzień, off na treningi dzienne i zawsze włączony na treningi nocne. Przy nieograniczonej liczbie trybów sportowych łatwo byłoby to sobie poustawiać. Tak samo zresztą nie rozumiem czemu zapis smart\1sek nie jest częścią ustawień trybu sportowego. Wówczas wszystkie tryby run miałbym 1sek a górskie ściganie na smart. A tak muszę pamiętać by przestawiać. Co ciekawe bawiłem się tydzień temu F2 i zdaje się, że tam tryb zapisu był w opcjach sportu.

Poza jednym miejscem, gdzie GPS wariuje mi zawsze, wzdłuż Al. Jerozolimskich w Warszawie, F3 spisuje się bardzo dobrze. Zresztą pisałem już o tym po B7D :)
Motto: ...by dzisiejszy trening był jutro tylko rozgrzewką.
Wyniki: 5km: 18:47 / 10km: 38:57 /15km: 59:53 / 21km: 1:23:56 / 42km: 3:04:19
Blog: Chodnikiem i szlakiem - biega.marcindabrowski.net
Facebook: Chodnikiem i szlakiem
Awatar użytkownika
Bacio
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 55:09
Życiówka w maratonie: 5:12:13

Nieprzeczytany post

Dzisiaj mój 4.70 postanowił się zawiesić po podłączeniu do komputera. Po restarcie zgubił wszystkie zapisane aktywności - w tym także dzisiejszą, której nie zgrał na kompa.

Ot, takie życie. Dobrze, że to dzisiejszy bieg 5km wegański, a nie jutrzejszy... ;-)
Pasikonik454
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 00:50:16

Nieprzeczytany post

A ja mam problemy z nawigowaniem po wcześniej wgranej do fenixa trasie. Da się zablokować powiększenie lub wybrać wcześniej stopień zbliżenia tracka? Gdy w czasie biegu powiększę track to i tak po chwili się zmniejsza :(
Awatar użytkownika
blazko
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Pasikonik454 pisze:A ja mam problemy z nawigowaniem po wcześniej wgranej do fenixa trasie. Da się zablokować powiększenie lub wybrać wcześniej stopień zbliżenia tracka? Gdy w czasie biegu powiększę track to i tak po chwili się zmniejsza :(
settings -> apps -> np. RUN -> data screens -> map -> auto zoom
Pasikonik454
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 00:50:16

Nieprzeczytany post

blazko

Jesteś moim idolem :) Dzięki wielkie!
PIRAT
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Dla tych którzy zastanawiają się nad kupnem.

W skrócie: Kupiłem i po tygodniu oddałem.

Zegarek w najlepszej wersji kosztuje 2600. Chyba najdroższy zegarek sportowy. Ogólnie działanie, wygląd, ustawienia SUPER ale NAJWAŻNIEJSZA funkcja tego zegarka to GPS który jest do dupy (kto ma i nie zdążył oddać niech zaprzecza :)). Że się nie da ustawić jakiś interwałów to by można wybaczyć, że coś tam to też ale, że GPS do niczego to nie (próbowałem wszystkich ustawień, softów itd.). Problem wg mnie jest w chipsecie a nie sofcie który ciągle poprawiają, chipsetu nie poprawią więc sygnał będzie taki sobie. Inne garminy na MediaTek też wypadają średnio.

W tym roku ma być ponoć Ambit4 - może warto poczekać. Ambit3 ma jeden z najlepszych GPSów wg. http://fellrnr.com/wiki/GPS_Accuracy
miłoch
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

A ja kupiłem, mam i jestem mega zadowolony. Wspomniany przez Ciebie zegarek mnie nie zachwyca, ani wyglądem, ani funkcjami. Tym bardziej GPS. Wydałem 1900zl i nie żałuję ani złotówki.
marcinnek_
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:57
Życiówka w maratonie: 3:04:19
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ja też jestem zadowolony. Wygląd na 5+, możliwości konfiguracji na 4+, dokładność GPS po ostatnich zmianach na 5-. Moim zdaniem nie odbiega od tego co znam z 305 czy 610. Sygnał łapie szybko, w kosmos nie odjechał nigdy, wariuje momentami w konkretnych miejscach, gdzie poprzednie moje modele też radziły sobie słabo.
Skorzystałem ze strava flyby na podstawie mojego startu w Maratonie Warszawskim i widzę, że wszystkim naliczył dystanse od 42,4 do 42,6. Moje 42,5 mieści się w średniej. Jedna tylko 920 naliczyła poniżej 42 i widać, że strasznie ścinała zakręty. Ciekawe jak była skonfigurowana.
Motto: ...by dzisiejszy trening był jutro tylko rozgrzewką.
Wyniki: 5km: 18:47 / 10km: 38:57 /15km: 59:53 / 21km: 1:23:56 / 42km: 3:04:19
Blog: Chodnikiem i szlakiem - biega.marcindabrowski.net
Facebook: Chodnikiem i szlakiem
Awatar użytkownika
szymcu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 43:51

Nieprzeczytany post

A ja w dalszym ciągu mam mieszane uczucia.... 910 była chyba lepsza (jeżeli chodzi o ślad, bo jeżeli chodzi o wygląd etc. to F3 jest super) :hej:
Awatar użytkownika
blazko
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

A dla tych co nadal nie oddali i są zadowoleni ;)
Change History
Changes made from version 6.05 to 6.06:

Added support for Connect IQ SDK 1.2.0.
Fixed a potential issue with Footpod being incorrectly used as the source for distance accrual.
http://www8.garmin.com/support/download ... sp?id=9504
Bosman.Zorz
Stary Wyga
Stary Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Daj, proszę, cynk jak Ci się ta beta sprawuje, jak przetestujesz.

Ja jestem w trybie konserwatywnym, na FW 4.70, stwierdziłem, że betami nie będę sobie głowy zawracał dopóki nie wrzucą czegoś z GPS albo footpodem właśnie. Mam w niedzielę Bieg Trzech Kopców i tam footpod byłby jak znalazł, bo fragment biegu jest w lesie liściastym. Ale chyba jednak się nie odważę i pobiegnę z tym co mam.
.
Awatar użytkownika
Svolken
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:08
Życiówka w maratonie: 3:51:50

Nieprzeczytany post

A ja zaryzykuję :usmiech:
Awatar użytkownika
blazko
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Bosman.Zorz pisze:Daj, proszę, cynk jak Ci się ta beta sprawuje, jak przetestujesz.

Ja jestem w trybie konserwatywnym, na FW 4.70, stwierdziłem, że betami nie będę sobie głowy zawracał dopóki nie wrzucą czegoś z GPS albo footpodem właśnie. Mam w niedzielę Bieg Trzech Kopców i tam footpod byłby jak znalazł, bo fragment biegu jest w lesie liściastym. Ale chyba jednak się nie odważę i pobiegnę z tym co mam.
Już parokrotnie wysłałem im mejla że o ile w linii 4.XX chętnie się bawiłem w beta o tyle w sytuacji gdy powrót z bety musi się wiązać z resetem (zejście z 6.XX na 4.XX) to dopóki nie naprawia przywracania podsumowań Totals.fit jestem out.

Niby to nic, ale do szału mnie doprowadza fakt, że nie mogę sobie na kiblu popatrzeć ile km robiłem w marcu np ;)

Inna kwestia, że od czasu gdy footpod jest na miejscu (i nie mam z nim problemów) wszystko działa mi tak jakbym tego oczekiwał. Jakiekolwiek update y będę robił dopiero po zapoznaniu się z relacjami na oryginalnym forum.
Bosman.Zorz
Stary Wyga
Stary Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Nie masz problemów z zainicjowaniem odczytu z fp? U mnie najczęściej zaczyna czytać tempo z GPS i musze go w locie setupować co da się zrobić ale niekoniecznie w wyścigu. Ze dwa razy wydaje mu się, że też w trakcie biegu przełączył się na GPS.

Biegam z HRM run i fp z decathlonu ustawionym na tempo always i dystans indoor.
.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ