Plecak biegowy

Awatar użytkownika
lukii23
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 00:46:15
Życiówka w maratonie: 3:27:40

Nieprzeczytany post

O Camelbaku się nie wypowiem bo nie mam, ale mam Salomon S-LAB ADV SKIN HYDRO 5 SET http://www.salomon.com/pl/product/s-lab ... 5-set.html BARDZO POLECAM w zestawie folia NRC i dwa SOFT FLASK po 500ml. Nie ma bukłaka na płyn, ale w zestawie jest pokrowiec termiczny na bukłak ( bukłak można dokupić). Nie byłem zbytnio przekonany, że nie ma bukłaka w zestawie tylko są soft flaski - ale tylko dlatego, że nie miałem z tym nigdy do czynienia. Teraz uważam, że soft flask dużo praktyczniejsze niż bukłak. Szybko nalejesz bez ściągania plecaka, nic nie chlupie - SUPER sprawa.. Polecam...aha za plecak dałem 399zł i z tego co patrzyłem tydzień temu dalej jest taka cena na necie :)
PKO
Awatar użytkownika
JanW_AB
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 35:16
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Nie mam dużego budżetu, ale wybieram się  z kumplem na etapowe ultra ok. 130km (17-35-60-20) i chyba wypadałoby na drugi i trzeci etap wybrać się z jakimś zapasem wody. Jak myślicie, ten 8-litrowy Kalenji dałby radę czy szukać czegoś innego?
JanBiegaBlog - mój blog
AkademiaBiegacza.pl S.L. Salos Wodna Łódź - mój klub
ULTRA "Geniusze" Biegania - 26.04.2015 - 03.05.2015 - moja wyprawa: Maraton i etapowe Ultra (130km) w 8 dni
piotrek90
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

JanW_AB pisze:Nie mam dużego budżetu, ale wybieram się  z kumplem na etapowe ultra ok. 130km (17-35-60-20) i chyba wypadałoby na drugi i trzeci etap wybrać się z jakimś zapasem wody. Jak myślicie, ten 8-litrowy Kalenji dałby radę czy szukać czegoś innego?

Etapowe ultra :hej: czy to jakiś żart?
Awatar użytkownika
JanW_AB
Wyga
Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

piotrek90 pisze:Etapowe ultra :hej: czy to jakiś żart?
A co w tym dziwnego?
JanBiegaBlog - mój blog
ULTRA "Geniusze" Biegania - 26.04.2015 - 03.05.2015 - moja wyprawa: Maraton i etapowe Ultra (130km) w 8 dni
piotrek90
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

JanW_AB pisze:
A co w tym dziwnego?
Jak dla mnie i chyba nie tylko dla mnie to bardzo. Jeszcze mógłbym zrozumieć 8 dni po 130 km każdy, ale 130 km rozbijać na 8 dni i nazywać to ultra. To chyba lekki przerost treści nad formą :hej: :hej:
Awatar użytkownika
blackfish
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

JanW_AB pisze:
A co w tym dziwnego?
Bo to takie pół-ultra jest, jak półmaraton na pół gwizdka za pół ceny :bum:
Awatar użytkownika
JanW_AB
Wyga
Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

a gdzie panowie napisałem, że bieg trwa 8 dni? Nigdzie nie pojawiło sie ile dokładnie będzie trwał, ale w nawiasie podane są długości etapów, a wyszczególniłem cztery. Oczywiście dla prawdziwych ultrasów 130 km w 4 dni to żaden wyczyn (tylko jednego dnia robi się dystans ultra, czyli 3-go 60km), ale to będzie mój i kumpla debiut.
Problem polega na tym, że jestem zupełnie zielony w tej dziedzinie i zalogowałem się na forum, żeby skorzystać z wiedzy ludzi mądrzejszych ode mnie, a spotkałem się z szyderą.
Jak widać nie tylko nie znam się na biegach ultra, ale również na tym, do czego służą fora :trup:
JanBiegaBlog - mój blog
piotrek90
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

JanW_AB pisze:a gdzie panowie napisałem, że bieg trwa 8 dni? Nigdzie nie pojawiło sie ile dokładnie będzie trwał, ale w nawiasie podane są długości etapów, a wyszczególniłem cztery. Oczywiście dla prawdziwych ultrasów 130 km w 4 dni to żaden wyczyn (tylko jednego dnia robi się dystans ultra, czyli 3-go 60km), ale to będzie mój i kumpla debiut.
Problem polega na tym, że jestem zupełnie zielony w tej dziedzinie i zalogowałem się na forum, żeby skorzystać z wiedzy ludzi mądrzejszych ode mnie, a spotkałem się z szyderą.
Jak widać nie tylko nie znam się na biegach ultra, ale również na tym, do czego służą fora :trup:

sorry
bapacz
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 39:48
Życiówka w maratonie: 3:09:32

Nieprzeczytany post

Biega ktoś może z tym plecakiem: http://www.salomon.com/pl/product/trail-10.html ? Interesuje mnie czy nie lata w czasie biegania i jak przylega do pleców? Bez bukłaka można go kupić za 139zł. Warto? Czy raczej Kalenji 9/14 z Decathlon, będzie lepszym wyborem?
Awatar użytkownika
rubin
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

piotrek90 pisze:To co sądzie o tym camelbak ? Bo czas mi coś kupić w końcu.
mam troszeczkę inny model, dokładnie taki: http://shop.camelbak.com/ultra-lr-vest/ ... 130_cl_585; z tego co wydaje się być wspólne dla obu:
- niezwykle wygodny; system pasów i szelek pozwala na bardzo dokładne dopasowanie; nie podskakuje nawet na stromych na zbiegach
- nie obciera - latem bez oporów zakładam na koszulkę bez rękawów;
- bukłak - 2 litry; bardzo wygodne napełnianie, a co najważniejsze - umieszczony wzdłuż pasa lędźwiowego; nawet gdy jest wypełniony po brzegi praktycznie nie czuć go na plecach;

wydaje się, że jest trochę mało miejsca w kieszeni głównej, ale tak po prawdzie jeszcze mi się nie zdarzyło, bym nie zmieściła czegoś, czego naprawdę potrzebuję

dodam jeszcze, że bardzo przewiewny - bardzo duża powierzchnia plecaka wykonana jest z siatki; cos jednak za coś - plecak nie jest nieprzemakalny
piotrek90
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

rubin pisze:
piotrek90 pisze:To co sądzie o tym camelbak ? Bo czas mi coś kupić w końcu.
mam troszeczkę inny model, dokładnie taki: http://shop.camelbak.com/ultra-lr-vest/ ... 130_cl_585; z tego co wydaje się być wspólne dla obu:
- niezwykle wygodny; system pasów i szelek pozwala na bardzo dokładne dopasowanie; nie podskakuje nawet na stromych na zbiegach
- nie obciera - latem bez oporów zakładam na koszulkę bez rękawów;
- bukłak - 2 litry; bardzo wygodne napełnianie, a co najważniejsze - umieszczony wzdłuż pasa lędźwiowego; nawet gdy jest wypełniony po brzegi praktycznie nie czuć go na plecach;

wydaje się, że jest trochę mało miejsca w kieszeni głównej, ale tak po prawdzie jeszcze mi się nie zdarzyło, bym nie zmieściła czegoś, czego naprawdę potrzebuję

dodam jeszcze, że bardzo przewiewny - bardzo duża powierzchnia plecaka wykonana jest z siatki; cos jednak za coś - plecak nie jest nieprzemakalny

To chyba się zdecyduję na tą kamizelkę.
Awatar użytkownika
JanW_AB
Wyga
Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Oczywiście nie porównuję Kalenji do Camelbaka, ale wczoraj udało mi się wyrwać stary model plecaka Kalenji 8l/bukłak 2l - nazywa się Long Trail za 45 zł :) cena wyjściowa 130 zł, promocyjna 63, więc jak kasjerka powiedziała mi, że płacę 45 zł troszkę się zaskoczyłem, ale nie wdawałem się w szczegóły. Generalnie plecak super leży, podoba mi się pomysł kamizelki, która świetnie stabilizuje ;P Oczywiście plecak nie jest bez wad, bo jak mocniej się zaciągnę wodą to czuć plastkowy posmak z bukłaka. Mam nadzieję, że z czasem się "wypłucze":P
JanBiegaBlog - mój blog
piotrek90
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Kamizelka vs. plecak. Rodzi pytanie, czy lepiej mieć bukłak na plecach, czy na wysokości pasa. Tak na chłopski rozum to na wysokości pasa powinno być bardziej stabilnie. No ale zaciskać pasek na brzuchu to też niewygoda.
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

kamizelka oznacza rodzaj elastycznego plecaka, więc twoje pytanie jak się urodziło tak za przeproszeniem zdechło. bukłak jest zawsze na plecach.
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
Awatar użytkownika
jarek_bb
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 44:40
Życiówka w maratonie: 3:36:50

Nieprzeczytany post

http://www.runadventure.com/ultra-beskidy-2015
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ