Garmin Fenix 3/3HR
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
Kurde co oni porobili z tym softem
była opcja polącz z WiFi - łaczyłem przerzucało trening i po bólu, teraz ta funkcja zniknęła, pozostało tylko auto przesy łanie, czy się mylę????
pzdr
była opcja polącz z WiFi - łaczyłem przerzucało trening i po bólu, teraz ta funkcja zniknęła, pozostało tylko auto przesy łanie, czy się mylę????
pzdr
andrzej/gdy
1316km/2012 ( 400 km boso)
1420 km/2013( 350 km boso)
42,195 3H58' na bosaka po plazy ( 2014)
66 km B7D Krynica 9:58
65 km TUT ( Trójmiejski ULTRA Trail ) 8:41
65 km B7D Krynica 9:21
Run for Fun - Gdynia No.1
1316km/2012 ( 400 km boso)
1420 km/2013( 350 km boso)
42,195 3H58' na bosaka po plazy ( 2014)
66 km B7D Krynica 9:58
65 km TUT ( Trójmiejski ULTRA Trail ) 8:41
65 km B7D Krynica 9:21
Run for Fun - Gdynia No.1
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 38:57
- Życiówka w maratonie: 3:04:19
- Kontakt:
Szczęście w nieszczęściu, że oprócz s**lenia profili sportowych, co zmusiło mnie do resetu zegarka, wszystko inne działa na 4.3 płynnie i prawidłowo. Ślad z porannego biegu 10km jest bardzo ok. Tak się akurat złożyło, że trzy razy biegłem tym samym odcinkiem 2km asfaltu i ścieżki się bardzo ciasno na siebie nakładają na mapie. 

Motto: ...by dzisiejszy trening był jutro tylko rozgrzewką.
Wyniki: 5km: 18:47 / 10km: 38:57 /15km: 59:53 / 21km: 1:23:56 / 42km: 3:04:19
Blog: Chodnikiem i szlakiem - biega.marcindabrowski.net
Facebook: Chodnikiem i szlakiem
Wyniki: 5km: 18:47 / 10km: 38:57 /15km: 59:53 / 21km: 1:23:56 / 42km: 3:04:19
Blog: Chodnikiem i szlakiem - biega.marcindabrowski.net
Facebook: Chodnikiem i szlakiem
- blazko
- Zaprawiony W Bojach
4.4 online
Kto odważny?
Changes made from version 4.20 to 4.40:
Added Course navigation mode (Settings > Navigation > Type). A HSI Compass will be utilized on the Guide data page when navigating in this mode.
Added support for deleting all saved locations (Navigation > Saved Locations > Delete All).
Added support for automatic saving of an activity after 25 minutes without an action on the Save/Resume/Discard options.
Improved support of edited locations from BaseCamp.
Improved low battery notifications.
Improved the Swim Drill Log page.
Fixed a potential issue with navigating courses.
Fixed an issue with utilizing the setting for Swim Stroke Type Detection.
Note: If updating from 4.30, the app list will be reset to defaults. All custom activity apps created before this update will be cleared as well.
Kto odważny?
-
- Stary Wyga
- Kontakt:
Wgrałem 4.40 przez wifi na 4.20. Ustawienia, statystyki, łączność BT, custom fields OK. Na razie nie biegałem z tym softem.
.
- anatom
- Wyga
- Życiówka na 10k: 44.52
- Kontakt:
4.4 - u mnie wszystko dobrze smiga, soft sie dobrze zaktualizowal nic nie wywalilo, dzis trening dobrze odmierzyl itp.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Kilka wniosków po BUGT.
Na Strava flyby widać dużo zegarków na trasie: fenix2/3, ambit2/3 - rożne wersje, FR310, FR910XT.
http://labs.strava.com/flyby/viewer/#36 ... wW/EEeFg==
Najciekawsze jest podejście na Krzyżne, teren otoczony granią, stromo, wolne poruszanie się.
Ostatnio jak tam byłem F3 ześwirował.
Poniżej mój ślad na czerwono, a inny F3 z nowszej serii ciemny fiolet.
Wnioski:
1. F3 nadal kiepsko sobie radzi pod drzewami, przy skalnych ścianach itp - ewidentnie garmin ma problem z analizą sygnałów z anteny EXO
2. Strava policzyła dystans wg śladu GPX(skopanego na Krzyżnem) i wyszło 75.9km(drugi F3 75km).
Garmin policzył z foodpoda tam gdzie mu się nie zgadzały kroki z GPSem i wyszło 71.9km(ma sens, a drugi 72.2km). Większość ambitów3 ok 71.5km.
3. Ślad F3 myszkuje dookoła rzeczywistej trasy, pewnie dlatego że garmin to rysuje, a suunto filtruje, gdy nie może się zdecydować czy to błąd.
4. Na GC Czas całkowity 11:04 a ruchu 9:28(bezsens!). Na stravie czas ruchu 10:52 co ma sens(12min postojów). Skąd to wytrzasnęli? Pewnie stąd że uznali za ruch kiedy GPS leciał na boki, a garmin tego za ruch nie uznał(nie doliczał czasu, ale brał wtedy dystans z footpoda, czyli jednak ruch?! - jakaś niekonsekwencja).
5. Czas ruchu dla ambitów2 i ambit3 sport, to totalne nieporozumienie, kosmiczne tempa ludziom powychodziły.
Pewnie dlatego że mieli włączone rzadkie próbkowanie - ślady są niezłe, ale dystans krótszy i tempo średnie za wysokie.
6. Najlepiej w trudnym terenie radzi sobie ambit3 peak, żadnych problemów na Krzyżnem, trzyma się szlaku(niemal idealnie po szlaku z mapy).
Jeden ambit3 peak zgubił na długo sygnał w okolicy hali Ornak i strava policzyła wtedy 75km http://www.strava.com/activities/369829222
7. FR 910XT też świetnie sobie poradził na Krzyżnem i ogólnie z rysowaniem śladu po szlaku.
8. Przewyższenie(org: +5000m): F3 pokazały na GC +4872m i +5347m, na stravie: +4872m i +4890m(dziwne myślałem że strava przepisuje zawsze to co zmierzył F3, a jest tak tylko dla mojego F3).
Większość ambitów3 zmierzyła między 5000-5200m.
Kilka razy na trasie widziałem puste pole tempo(fix był). Moim zdaniem powinna być opcja "Użyj footpoda, gdy GPS nawala".
Normalnie nie przyglądam się tak dokładnie śladom, chyba że coś ewidentnie strzeli. Ale w obliczu problemów z F3 zacząłem się przyglądać. Generalnie powyższe problemy nie są jakoś strasznie irytujące, prawie niezauważalne. Dużo gorzej jak wypuszczają soft, który wywala wszystko. Tak czy inaczej nie zamieniłbym na A3peak.
Na Strava flyby widać dużo zegarków na trasie: fenix2/3, ambit2/3 - rożne wersje, FR310, FR910XT.
http://labs.strava.com/flyby/viewer/#36 ... wW/EEeFg==
Najciekawsze jest podejście na Krzyżne, teren otoczony granią, stromo, wolne poruszanie się.
Poniżej mój ślad na czerwono, a inny F3 z nowszej serii ciemny fiolet.
Wnioski:
1. F3 nadal kiepsko sobie radzi pod drzewami, przy skalnych ścianach itp - ewidentnie garmin ma problem z analizą sygnałów z anteny EXO
2. Strava policzyła dystans wg śladu GPX(skopanego na Krzyżnem) i wyszło 75.9km(drugi F3 75km).
Garmin policzył z foodpoda tam gdzie mu się nie zgadzały kroki z GPSem i wyszło 71.9km(ma sens, a drugi 72.2km). Większość ambitów3 ok 71.5km.
3. Ślad F3 myszkuje dookoła rzeczywistej trasy, pewnie dlatego że garmin to rysuje, a suunto filtruje, gdy nie może się zdecydować czy to błąd.
4. Na GC Czas całkowity 11:04 a ruchu 9:28(bezsens!). Na stravie czas ruchu 10:52 co ma sens(12min postojów). Skąd to wytrzasnęli? Pewnie stąd że uznali za ruch kiedy GPS leciał na boki, a garmin tego za ruch nie uznał(nie doliczał czasu, ale brał wtedy dystans z footpoda, czyli jednak ruch?! - jakaś niekonsekwencja).
5. Czas ruchu dla ambitów2 i ambit3 sport, to totalne nieporozumienie, kosmiczne tempa ludziom powychodziły.
Pewnie dlatego że mieli włączone rzadkie próbkowanie - ślady są niezłe, ale dystans krótszy i tempo średnie za wysokie.
6. Najlepiej w trudnym terenie radzi sobie ambit3 peak, żadnych problemów na Krzyżnem, trzyma się szlaku(niemal idealnie po szlaku z mapy).
Jeden ambit3 peak zgubił na długo sygnał w okolicy hali Ornak i strava policzyła wtedy 75km http://www.strava.com/activities/369829222
7. FR 910XT też świetnie sobie poradził na Krzyżnem i ogólnie z rysowaniem śladu po szlaku.
8. Przewyższenie(org: +5000m): F3 pokazały na GC +4872m i +5347m, na stravie: +4872m i +4890m(dziwne myślałem że strava przepisuje zawsze to co zmierzył F3, a jest tak tylko dla mojego F3).
Większość ambitów3 zmierzyła między 5000-5200m.
Kilka razy na trasie widziałem puste pole tempo(fix był). Moim zdaniem powinna być opcja "Użyj footpoda, gdy GPS nawala".
Normalnie nie przyglądam się tak dokładnie śladom, chyba że coś ewidentnie strzeli. Ale w obliczu problemów z F3 zacząłem się przyglądać. Generalnie powyższe problemy nie są jakoś strasznie irytujące, prawie niezauważalne. Dużo gorzej jak wypuszczają soft, który wywala wszystko. Tak czy inaczej nie zamieniłbym na A3peak.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Rozgrzewający Się
Potwierdzam, na śladzie pod Krzyżnem mój F3 również ma "skoki w bok".
Ponadto zauważyłem, że pomimo tego, że zatrzymywałem się punktach żywieniowych, mój garmin w tym czasie dalej "biegał", co skończyło się łącznym dystansem 74km, czyli zawyżonym o około 3 km.
Przewyższenia namierzył 4900+, no ale w międzyczasie przechodziła burza, mogły być jakieś wahania ciśnienia.
Za to po wgraniu 4.40 przywróciło wszystkie aplikacje treningowe do ustawień fabrycznych i dodatkowo pozmieniało im nazwy na angielskie.
b3ny
Potwierdzam, na śladzie pod Krzyżnem mój F3 również ma "skoki w bok".
Ponadto zauważyłem, że pomimo tego, że zatrzymywałem się punktach żywieniowych, mój garmin w tym czasie dalej "biegał", co skończyło się łącznym dystansem 74km, czyli zawyżonym o około 3 km.
Przewyższenia namierzył 4900+, no ale w międzyczasie przechodziła burza, mogły być jakieś wahania ciśnienia.
Za to po wgraniu 4.40 przywróciło wszystkie aplikacje treningowe do ustawień fabrycznych i dodatkowo pozmieniało im nazwy na angielskie.

b3ny
- blazko
- Zaprawiony W Bojach
U mnie jest ON cały czas. Jeżeli pozwolę zegarkowi wczuć się w nastrój przez ok 2min przed biegiem to ślady są bez zarzutu. Większość czasu widać która strona drogi biegnę (oczywiście tempo chwilowe jest nadal o kant dupy potluc). Wkurza mnie też że zegarekninaczej liczy tempo niż Gc. Widać to zwłaszcza na przebizkach do 30sek. Podsumowanie splita podczas biegu pokazuje mi np średnia 4:00, a na connect jest 3:20, tak jak być powinno.Svolken pisze:Po zmianie na 4.40 mam wrażenie, że z wyłączonym Glonasem jest gorzej niż było wcześniej.. Czy ktoś stwierdził poprawę na włączonym?
@blas skąd miałeś pole z profilem trasy pod B7d? Szykuje się na BUT i chętnie bym coś w tym stylu widział na ręce...
- kuczi
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 41:20
- Życiówka w maratonie: 3:30:12
- Kontakt:
http://www.gpsies.com/map.do?fileId=azgvhkclhudvnqmhblazko pisze:
@blas skąd miałeś pole z profilem trasy pod B7d? Szykuje się na BUT i chętnie bym coś w tym stylu widział na ręce...