Suunto Spartan Ultra

Awatar użytkownika
MikeSpy
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46
Życiówka w maratonie: 4

Nieprzeczytany post

Dzieki, zaraz czytam. Dziwne ponoc od robienia bubli jest Garmin a nie Suunto ;P
If you going to face a real challenge it has to be a real challenge. You can't accomplish anything, without the possibility of failure.
PKO
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Piekło zamarzło... Suunto zrobiło zegarek gorszy niż Garmin. Idę pić!
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
hqvkamil
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Pytanie tylko czy wszystkie te problemy to tylko siedzi w oprogramowaniu czy osprzęcie zegarka. :wrrwrr:
Profil Endomondo
Profil Strava

#bieganie #plywanie #szosa #skyrunning #ultrabiegi FAN!
Awatar użytkownika
rockduck
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Nie no, aż tak źle z nim nie jest, owszem przed 2 wrześniowymi update'ami było kiepsko i to mocno, teraz jest dobrze, myślę że kwestią zasadniczą jest fakt, że jak na flagowy sprzęt po prostu nie ma on żadnych znaczących funkcji i to ludzi rozczarowuje - same podstawowe tj. rysowanie śladu, przeliczanie wysokości etc. są na dobrym poziomie (do bdb jeszcze trochę brakuje ale myślę, że to kwestia czasu) - tempo chwilowe (to w czym A3 był super) tutaj kuleje i to trzeba sobie jasno powiedzieć na porządnym zbiegu gdzie tempo oscyluje w okolicach 3'00-3'30 zanim Spartan się obudzi to potrafi przez dobre 2-3 minuty pokazywać, że lecimy po 4'50 i dopiero nagle przeskakuje na właściwe wskazania (w tym samym czasie tempo średnie spada)..
Awatar użytkownika
LoveBeer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34.00
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Łukasz - zeby tylko nie okazalo sie, ze jednak choroba verticala, bedzie i choroba spartana i zeby nie okazalo sie, ze bez ambitowej anteny po prostu spartan bedzie wariowal - w lesie, deszczu, w gorach, we mgle itd ;) z calego serca mu tego nie zycze. no i ja osobiscie nie zaryzykowalbym teraz spartana - teraz to bedzie musial minac DLUZSZY okres czasu, zanim - zakladajc ze jednak suunto naprawi ten zegarek - mu zaufam. nie jestem fanboyem, i jesli kiedys jechalem po garminie, to teraz nie ma powodu zebym udawal ze sprawy nie ma, jak suunto odwalilo - coby nie mowic - kaszane ;) choc nadal uwazam ze ambit to najlepszy gps swiata :)
mach82
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Seria Spartan ma się powiększyć. Oprócz wersji Ultra i Sport w okolicach końca roku powinien być dostępny Suunto Sprartan Trainer z optycznym czujnikiem tętna (ma się też pojawić wersja Sport z tym czujnikiem). Patrząc na 5 guziczków zapewne w tym modelu ekran dotykowy zostanie zdezaktywowany. Ekran i środek powinien być ze Spartana Sport, a obudowa wygląda na Ambit 3 - jest więc szansa na lepszą antenę GPS. Cena? 289 USD. W końcu coś dla zwykłego zjadacza chleba.

W poniższym linku można sobie obejrzeć nowego Trainera w różnych kolorach.
http://imgur.com/a/NOX9N

Kod: Zaznacz cały

SHORT DESCRIPTION
Battery life up to 8H in training mode, 10 days in time mode
Wrist HR measurement and 24/7 activity tracking
Slim & lightweight design with 50 meter water resistance
Integrated GPS with real-time breadcrumb view
Sport-specific training modes for triathlon, running, and overall training

DETAILS

Suunto Spartan Trainer is a versatile GPS sports watch for people who lead a healthy and active lifestyle. Featuring convenient and accurate wrist heart rate, the Trainer also tracks your daily activity with calories and steps. The Spartan Trainer is the lightest and slimmest of the Spartan collection and is ready to train how you want - whether you swim, hit the gym or run trails. Spartan trainer's comfortable fit makes it your natural partner as you reach towards new goals every day.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Blog
Komentarze do bloga

10 km: 45:24 (2017) -> 42:04 (2018) -> 41:15 (2019)
HM: 1:42:54 (2017) -> 1:36:33 (2018) ->1:31:20 (2019)
RP35
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

LoveBeer zgadzam się z tobą w 100% , wolałbym zmienić jak narazie mojego bardzo dobrze działającego ambita2 na wymarzonego i zawsze upragnionego :) ambita3 peak z szafirowym szkłem...eh...piękny zegarek :D
RP35
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Faktycznie ten trainer wyglądem przypomina ambity i dobrze bo przynajmniej GPS będzie działał jak w ambitach...znaczy tak przypuszczam, i całkiem ładnie się prezentuje .
Turecki44
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

RP35 pisze:LoveBeer zgadzam się z tobą w 100% , wolałbym zmienić jak narazie mojego bardzo dobrze działającego ambita2 na wymarzonego i zawsze upragnionego :) ambita3 peak z szafirowym szkłem...eh...piękny zegarek :D
Ładny, ja wybrałem zwykłego, bo ten szafirowy wydawał mi się zbyt lanserski, ale teraz kto wie :) Tylko dlaczego ten Spartan jest "made in China"? :(
Turecki
RP35
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Up , on ma taki być i taki jest "szpanerski" ;) jest po prostu bardzo ładny moim zdaniem . Spartan robiony ( składany ) jest w chinach , a to ciekawe , pierwsze słyszę .
mach82
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Może być i składany w Finlandii, ale wtedy dodaj 30 EUR za robociznę i tyle samo za wyższe podatki. Chcesz niższą cenę, to składaj w tanich krajach. Można też i składać w Polsce - koszt robocizny podobny jak w Chinach, ale tu już trzeba się bawić w kreatywną księgowość żeby podatków nie płacić, więc po co kombinować
Blog
Komentarze do bloga

no4
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Ciekawe czy tarcza Trainera będzie mniejsza od traczy Ultra (a rozmiar zegarka taki jak seria Ambit),
czy sam zegarek będzie większy, a tarcza będzie identyczna jak w SSU.
hucek
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

RP35 pisze:Up , on ma taki być i taki jest "szpanerski" ;) jest po prostu bardzo ładny moim zdaniem . Spartan robiony ( składany ) jest w chinach , a to ciekawe , pierwsze słyszę .
Spartany Ultra i Sport są składane w Finlandii, a Trainery będą składane w Chinach, dzięki czemu ich cena jest niższa...
hucek
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

A o samym Spartan Ultra. Mam go dopiero od jakiś dwóch tygodni i się powoli przez niego przekopuję, więc wielu jego funkcji jeszcze nie ogarnąłem... Czekam m.in. na to, aż będzie można samemu konfigurować tryby sportowe, tak jak było to w Ambicie. To jednak wygoda, skonfigurować zegar tak, by pokazywał to co nas interesuje...
Bardzo mi się podoba w Movescount'cie funkcja HeatMapy, z której wcześniej nie korzystałem, a która teraz pozwala mi znaleźć fajne trasy, jak jestem na wyjeździe...
Co do samego GPS - fakt nie biegam po dżunglach - ale nie miałem jeszcze problemu z sygnałem i z tym, żeby potem zapis trasy był obok rzeczywistej trasy. Mam takie same zapisy, jak miałem w moim Ambit 3 Sport...
Liczę, że zapowiadanie update'y softu będą przeprowadzone jak najlepiej, a przy okazji w miarę szybko i wszystko będzie ok:)
A tak przy okazji pamiętajcie, żeby ten soft update'ować, bo zauważyłem, że wiele osób o tym zapomina...
mach82
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Tymczasem nadciąga konkurencja - Garmin Fenix 5. Tak tylko wspominam gdyby ktoś jednak chciał wybrać produkt bardziej dopracowany (nie wierzę że w obecnych czasach można wypuścić coś bardziej niedopracowanego niż Spartan ...). Mam jednak głębokie przekonanie, że Fenix 5 spowoduje że prace nad poprawą oprogramowania w Spartanie w końcu ruszą pełną parą. Nie ma to jak konkurencja. Może i ceny Spartana w końcu będą bardziej realne.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

https://the5krunner.com/2016/11/08/garm ... right-now/
Blog
Komentarze do bloga

New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ