Sluchawki - Jakie polecacie
-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: 48.32
- Życiówka w maratonie: brak
Od dwóch tygodni posiada PHILIPS SHQ5200, dla mnie rewelka. Jakość dźwięku idealna, przez pałąk pokryty silikonem nie ruszają się nawet na milimetr, przewód wzmocniony kewlarem (dzielony do używania ze smartfonami). Więcej szczegółów pod tym linkiem:
http://meskimbyc.pl/mens-club-poleca/79 ... ilips.html
http://meskimbyc.pl/mens-club-poleca/79 ... ilips.html
- gumpinoga59
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 35,35
- Życiówka w maratonie: 2,59,22
- Kontakt:
jeszcze o sluchawkach i sluchaniu muzyki , otoz nie dluzej jak 3-4 dni temu w Momonachium 19 latka tak sie zasluchala i skutecznie od rzeczywistosci odizolowala ze nie wiedziala kiedy rozjechal ja tramwaj...chyba to jest pierwsza ofiara sluchawek ....jak dla mnie to jest glupie i basta,nikt mnie nie przekona ze muza daje mu kopa i motywuje, a napewno czlowieka wpedza w klopoty .
10 km - 35,35
15 km -56,23
półmaraton - 1,20,19
maraton- 2,59,22
avatar- widocznosc mikroskopijna, medal z NYC maraton
15 km -56,23
półmaraton - 1,20,19
maraton- 2,59,22
avatar- widocznosc mikroskopijna, medal z NYC maraton
-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: 48.32
To jeszcze przytocz statystyki ile osób zginęło pod tramwajem bez słuchawek. Jeżeli Tobie nie dają kopa nie kupuj i zakładaj, wątek jest "jakie słuchawki polecacie" więc ludzie polecają, a nie piszą brednie o wypadkach w Monachium. Skąd wiesz do czego są potrzebne, może na bieżnię, a tam o tramwaj czy metro raczej ciężko, no chyba że sufit będzie się walił i nie usłyszy tego.
- MikeSpy
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 46
- Życiówka w maratonie: 4
Ufff na szczescie w lesie nie mam lini tramwajowych. Jestem bezpieczny.
If you going to face a real challenge it has to be a real challenge. You can't accomplish anything, without the possibility of failure.
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
To ja wrócę do tematu słuchawek. Założenia:
1. Nie lubię, nie chcę i nie potrafię korzystać ze słuchawek dokanałowych. Po prostu źle się w nich czuję, a poza tym wypadają.
2. W czasie biegu nie szukam w muzyce wyszukanych brzmień, to raczej rytmiczny umilacz treningu. No i zależy mi na tym, żeby słyszeć komunikaty głosowe. Dlatego godzę się z tym, że dźwięk może nie być najwyższej jakości.
3. Słuchawki nie mogą wypadać z uszu w trakcie biegu.
4. Kabel mi nie przeszkadza (o ile nie powoduje wypadania słuchawek z uszu), a w przypadku słuchania radia nawet pomaga.
5. Cena musi być rozsądna, bardzo rozsądna.
Z tymi założeniami w głowie przetestowałem kilka różnych modeli słuchawek i bezapelacyjnym zwycięzcą są słuchawki Jabra Chill. Czasem można je znaleźć w promocji w cenie około 20 pln - to prawie darmo, a spełniają wszystkie moje wymagania, a dodatkowo mają wbudowany mikrofon i przycisk sterujący (pełnią funkcję zestawu słuchawkowego), choć to ostatnie, akurat jest pierwszym elementem, który się psuje...
1. Nie lubię, nie chcę i nie potrafię korzystać ze słuchawek dokanałowych. Po prostu źle się w nich czuję, a poza tym wypadają.
2. W czasie biegu nie szukam w muzyce wyszukanych brzmień, to raczej rytmiczny umilacz treningu. No i zależy mi na tym, żeby słyszeć komunikaty głosowe. Dlatego godzę się z tym, że dźwięk może nie być najwyższej jakości.
3. Słuchawki nie mogą wypadać z uszu w trakcie biegu.
4. Kabel mi nie przeszkadza (o ile nie powoduje wypadania słuchawek z uszu), a w przypadku słuchania radia nawet pomaga.
5. Cena musi być rozsądna, bardzo rozsądna.
Z tymi założeniami w głowie przetestowałem kilka różnych modeli słuchawek i bezapelacyjnym zwycięzcą są słuchawki Jabra Chill. Czasem można je znaleźć w promocji w cenie około 20 pln - to prawie darmo, a spełniają wszystkie moje wymagania, a dodatkowo mają wbudowany mikrofon i przycisk sterujący (pełnią funkcję zestawu słuchawkowego), choć to ostatnie, akurat jest pierwszym elementem, który się psuje...
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 53:15
Dziwię się trochę, że nikt nie rozwinął tematu z pierwszej strony tego wątku. Chodziło o tanie, chińskie słuchawki z możliwością odczytu mp3 z karty sd. Na allegro ilości sprzedawanych tych słuchawek idą w setki. Czy nikt z Was nie miał z nimi styczności? Czy bardziej znani producenci posiadają podobne słuchawki/mp3 w swojej ofercie?
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 45:00
- Kontakt:
Polecam Koss'y model KSC 75. Mają specyficzną budowę - wiszą na uchu, bez pałąka wokół głowy. Wyglądają, jakby miały zaraz spaść, ale to pozory - nigdy mi się to nie przytrafiło
Najpierw używałem ich na rowerze, teraz też w nich biegam.
Zalety: mają rewelacyjną jakość dźwięku jak na swoją cenę (ok. 75 zł), wyraźne basy (choć bez przesady), nie męczą ucha i nie odcinają od świata zewnętrznego.
Wady: bardzo łatwo plączą się, oryginalny kabel wytrzymuje ok. 2 lata i urywa się. Moje przeszły recabling i są teraz pancerne.
Miałem doświadczenie z dousznymi Apple (niewygodne) oraz Jabbra Sport (połowa dźwięków zniknęła) oraz różnymi "nausznikami" za 200-1000 zł.

Zalety: mają rewelacyjną jakość dźwięku jak na swoją cenę (ok. 75 zł), wyraźne basy (choć bez przesady), nie męczą ucha i nie odcinają od świata zewnętrznego.
Wady: bardzo łatwo plączą się, oryginalny kabel wytrzymuje ok. 2 lata i urywa się. Moje przeszły recabling i są teraz pancerne.
Miałem doświadczenie z dousznymi Apple (niewygodne) oraz Jabbra Sport (połowa dźwięków zniknęła) oraz różnymi "nausznikami" za 200-1000 zł.
-
- Zaprawiony W Bojach
Masz rację. Słuchanie muzyki podczas biegania, potrafi być niebezpieczne, szczególnie w mieście. Czasem słucham, ale tylko gdy mam długi, wolny trening w terenach zielonych oraz wówczas gdy z powodów np. pogodowych, muszę biegać na sali. Aby podać przypadek wypadku słuchającego muzyki, nie trzeba jechać do Niemiec. Znam przypadek gdy rowerzysta potrącił słuchającego biegacza. Osobiście używam Power Beats 2.gumpinoga59 pisze:jeszcze o sluchawkach i sluchaniu muzyki , otoz nie dluzej jak 3-4 dni temu w Momonachium 19 latka tak sie zasluchala i skutecznie od rzeczywistosci odizolowala ze nie wiedziala kiedy rozjechal ja tramwaj...chyba to jest pierwsza ofiara sluchawek ....jak dla mnie to jest glupie i basta,nikt mnie nie przekona ze muza daje mu kopa i motywuje, a napewno czlowieka wpedza w klopoty .
- P@weł
- Zaprawiony W Bojach
Jako, że moje drugie już Brainwavz M1 odmówiły współpracy (pierwsze z mojej winy, teraz zniknął jeden kanał), zrobiłem mały przegląd, zatoczyłem pełne kółko po markach i polecanych produktach i finalnie nabyłem...z tej samej "stajni" model R1
...Kolejne, "doki", ale dwuprzetwornikowe, z usztywnianym przewodem tak, by móc opleść małżowinę i zapewnić lepsze trzymanie (dobry patent). Póki co testuję. Audiofilem nie jestem, ale słucham dużo muzyki, lubię dobry, czysty dźwięk i wyeksponowane basy. W tym zakresie jest bardziej niż super
. Od strony praktyczno-biegowej plusem jest trzymanie i krótszy niż w M1 przewód, nie wystający wielkim "balonem" spod koszulki i nie majtający się w ruchu
. Na przewodzie jest mikrofon, więc jeśli ktoś podepnie pod telefon, może nawet posapać do słuchawki
. U mnie pracują z Sansą Clip Sport (troszkę kontuzjowaną, bo - tu ostrzeżenie - niespecjalnie lubi strefy zraszania na letnich zawodach
)

P@weł...
Relacje na moim foto-blogu Życie w biegu
Forumowy blog
Blogowe komentarze
Endo czyli moja aktywność
Fotki z życia wzięte
Cele 2016: 88kg i dobrze się bieganiem bawić...

Forumowy blog
Blogowe komentarze
Fotki z życia wzięte
-
- Wyga
A czy uzywal ktos z was takiego cuda? chodzi mi o wytrzymalosc https://mediamarkt.pl/rtv-i-telewizory/ ... 300-czarny
- P@weł
- Zaprawiony W Bojach
Nie strasz...mucher pisze:Hmm, wg mnie R1 miało jednak słaby kabelek. Szkoda - dźwięk faktycznie super, wyciszenie aż za dobre - zwłaszcza z wkładkami comply.

Jeśli chodzi o bezprzewodówki, wycofałem się z Jabry Sport, z dwoma egzemplarzami miałem kłopoty, pracowały z telefonem wtedy jeszcze...Cięły muzykę mimo znikomej odległości i miały inne drobne niedociągnięcia...Po zakupie zegarka, przesiadłem się na mp3 i wróciłem do kabelka...
P@weł...
Forumowy blog
Blogowe komentarze
Fotki z życia wzięte

Forumowy blog
Blogowe komentarze
Fotki z życia wzięte
- krzysztof jot
- Zaprawiony W Bojach
To ja polecam Yurbuds JBL ITX-2000 Signature. Nie dokanałowe, nigdy nie wypadają i świetny kabel
. Dźwięk super i cena niezła 150- 200zl.