Garmin Fenix 3/3HR
-
- Zaprawiony W Bojach
pomyślałem chwilę o tych mapkach i stwierdziłem, że nie będzie mi ich brakować. f3 biere.
- Piechu
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka w maratonie: brak
grupa docelowa - szpanerzybar72 pisze: to napiszcie jak grupa docelowa dla F3 bo ja nie kumam tego

"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
-
- Zaprawiony W Bojach
dzięki Piechu, do zobaczenia w lesie.
- MikeSpy
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 46
- Życiówka w maratonie: 4
F3 ma być pewnie po prostu kontrą na Ambity i to tyle. Zobaczymy co da epix, bo jak pozabierają sportowe rzeczy z niego(nigdy nic nie wiadomo) to w koncu zostane przy F2 

If you going to face a real challenge it has to be a real challenge. You can't accomplish anything, without the possibility of failure.
- Piechu
- Zaprawiony W Bojach
ale, że za co?Qba Krause pisze:dzięki Piechu, do zobaczenia w lesie.

"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
-
- Zaprawiony W Bojach
hihi, przecież to żarty :P
co do suunto, jest kilka minusów które mnie nie obchodzą: brak interwałów z poziomu zegarka, padający mufskant, błędy w pozycji początkowej, ale jest też zasadniczy minus w perspektywie mojego docelowego zastosowania, czyli ultra: na 1s recording ambit trzyma 13-14 h. w trybie 1 min kilkadziesiąt, a pomiędzy tym pustka. a fenix ma definiowalny interwał zapisu. i to jest to.
wygląda b. podobnie, ma b. podobne funkcje, a pozwala mi lepiej zapisać tracka z ultra niż ambit. poza tym nie widze zasadniczej róznicy w cenie?
co do suunto, jest kilka minusów które mnie nie obchodzą: brak interwałów z poziomu zegarka, padający mufskant, błędy w pozycji początkowej, ale jest też zasadniczy minus w perspektywie mojego docelowego zastosowania, czyli ultra: na 1s recording ambit trzyma 13-14 h. w trybie 1 min kilkadziesiąt, a pomiędzy tym pustka. a fenix ma definiowalny interwał zapisu. i to jest to.
wygląda b. podobnie, ma b. podobne funkcje, a pozwala mi lepiej zapisać tracka z ultra niż ambit. poza tym nie widze zasadniczej róznicy w cenie?
- Piechu
- Zaprawiony W Bojach
No spoko, ale poczekałbym na pierwsze testy użytkowników bo tryb ultratrac w F2 był porażająco słaby i bezużyteczny jeśli chodzi o dokładność zapisu jak i wskazań - z moich obserwacji i prób jego wykorzystania . Zobaczymy jak to wyjdzie w F3. Dodatkowo w trybie ultratrac nie można było korzystać z czujników ANT+ (m.in. pulsometr). Wiem, że Ty nie korzystasz ale to tylko gwoli informacji.
Co do ceny... no skoro 400-500 zł nie robi Ci różnicy, kto bogatemu zabroni
Co do ceny... no skoro 400-500 zł nie robi Ci różnicy, kto bogatemu zabroni

-
- Zaprawiony W Bojach
no chyba z bebechami z forerunnera to powinno smigać?
- Piechu
- Zaprawiony W Bojach
w sumie powinno ale nie zapominajmy, że za serię Foreunner odpowiada zupełnie inna ekipa a jak wiadomo w dzisiejszej elektronice oprócz bebechów jest równie ważna (jeśli nie ważniejsza) umiejętność jej programowania 
Ja tak jak wyżej wspomniałem. Też chcę kupić F3 ale poczekam i nie podpalę się jak rok temu żeby kilka dni po premierze rzucać się na zegarek. Zobaczymy co się będzie działo na forum garmina.

Ja tak jak wyżej wspomniałem. Też chcę kupić F3 ale poczekam i nie podpalę się jak rok temu żeby kilka dni po premierze rzucać się na zegarek. Zobaczymy co się będzie działo na forum garmina.
Ostatnio zmieniony 06 lut 2015, 13:32 przez Piechu, łącznie zmieniany 2 razy.
- biegowyninja
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 47:03
- Kontakt:
Lepszy (dokladniejszy) ekran i brak mapy w F3?
Sądowałem reakcje żony na F3, z niedowierzaniem przyjmowała, że tak tylko oglądam, nie kupuję. A tu masz, jednak nie.
Epix kwadratowy więc odpada.
Coraz fajniejszy ten F2 i spokojnie dotrwa na moim nadgarstku do F4.
Sądowałem reakcje żony na F3, z niedowierzaniem przyjmowała, że tak tylko oglądam, nie kupuję. A tu masz, jednak nie.
Epix kwadratowy więc odpada.
Coraz fajniejszy ten F2 i spokojnie dotrwa na moim nadgarstku do F4.
-
- Zaprawiony W Bojach
nie rozumiem o co wam chodzi, jakie funkcje znikają oprócz tych uproszczonych mapek?
- MikeSpy
- Zaprawiony W Bojach
O nic
F3 ma wiecej funkcji niz F2. Podoba mi sie pomysl z "pulą" czujnikow (mam rozne ;P ) i dostep do connect IQ. Dlatego poczekam ze spokojem na epixa. Moze ktos do tego czasu wymysli mapy w F3 

If you going to face a real challenge it has to be a real challenge. You can't accomplish anything, without the possibility of failure.
- Piechu
- Zaprawiony W Bojach
Coś więcej, bo nie ogarniam?MikeSpy pisze:Podoba mi sie pomysl z "pulą" czujnikow

- MikeSpy
- Zaprawiony W Bojach
Wydaje mi sie, ze tak jak w 920xt mozesz miec sparowane pare czujnikow np 2 rozne HR albo ze 3 footpody z zegarkiem a do konkretnej aktywnosci dopisany konkretny czujnik. Np moge miec RowerSzosa z innym czujnikiem kadencji/predkosci i RowerCross z innym. Nie mialem tego w rekach i nie wiem jak to do konca dziala, ale z tego co czytam to tak.Piechu pisze:Coś więcej, bo nie ogarniam?MikeSpy pisze:Podoba mi sie pomysl z "pulą" czujnikowchodzi o możliwość uzywania np. kilku czujników rowerowych dla kilku rowerów?