Garmin Fenix 3/3HR

Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

pomyślałem chwilę o tych mapkach i stwierdziłem, że nie będzie mi ich brakować. f3 biere.
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
PKO
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

bar72 pisze: to napiszcie jak grupa docelowa dla F3 bo ja nie kumam tego
grupa docelowa - szpanerzy ;)
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

dzięki Piechu, do zobaczenia w lesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
Awatar użytkownika
MikeSpy
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46
Życiówka w maratonie: 4

Nieprzeczytany post

F3 ma być pewnie po prostu kontrą na Ambity i to tyle. Zobaczymy co da epix, bo jak pozabierają sportowe rzeczy z niego(nigdy nic nie wiadomo) to w koncu zostane przy F2 ;)
If you going to face a real challenge it has to be a real challenge. You can't accomplish anything, without the possibility of failure.
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Qba Krause pisze:dzięki Piechu, do zobaczenia w lesie.
ale, że za co? :) Poza tym... jestem lekko skonfundowany. Ty i Garmin? :) Od zawsze byłeś fanem Ambita więc naturalnym dla mnie byłaby zmiana Twojego dotychczasowego zegarka na Ambita3 :) Poza tym, cenowo w tej chwili A3 zwyczajnie miażdży F3.
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

hihi, przecież to żarty :P

co do suunto, jest kilka minusów które mnie nie obchodzą: brak interwałów z poziomu zegarka, padający mufskant, błędy w pozycji początkowej, ale jest też zasadniczy minus w perspektywie mojego docelowego zastosowania, czyli ultra: na 1s recording ambit trzyma 13-14 h. w trybie 1 min kilkadziesiąt, a pomiędzy tym pustka. a fenix ma definiowalny interwał zapisu. i to jest to.

wygląda b. podobnie, ma b. podobne funkcje, a pozwala mi lepiej zapisać tracka z ultra niż ambit. poza tym nie widze zasadniczej róznicy w cenie?

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

No spoko, ale poczekałbym na pierwsze testy użytkowników bo tryb ultratrac w F2 był porażająco słaby i bezużyteczny jeśli chodzi o dokładność zapisu jak i wskazań - z moich obserwacji i prób jego wykorzystania . Zobaczymy jak to wyjdzie w F3. Dodatkowo w trybie ultratrac nie można było korzystać z czujników ANT+ (m.in. pulsometr). Wiem, że Ty nie korzystasz ale to tylko gwoli informacji.
Co do ceny... no skoro 400-500 zł nie robi Ci różnicy, kto bogatemu zabroni ;)
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

no chyba z bebechami z forerunnera to powinno smigać?

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

w sumie powinno ale nie zapominajmy, że za serię Foreunner odpowiada zupełnie inna ekipa a jak wiadomo w dzisiejszej elektronice oprócz bebechów jest równie ważna (jeśli nie ważniejsza) umiejętność jej programowania :)
Ja tak jak wyżej wspomniałem. Też chcę kupić F3 ale poczekam i nie podpalę się jak rok temu żeby kilka dni po premierze rzucać się na zegarek. Zobaczymy co się będzie działo na forum garmina.
Ostatnio zmieniony 06 lut 2015, 13:32 przez Piechu, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
biegowyninja
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 47:03
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Lepszy (dokladniejszy) ekran i brak mapy w F3?

Sądowałem reakcje żony na F3, z niedowierzaniem przyjmowała, że tak tylko oglądam, nie kupuję. A tu masz, jednak nie.

Epix kwadratowy więc odpada.

Coraz fajniejszy ten F2 i spokojnie dotrwa na moim nadgarstku do F4.
bar72
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

tylko jak tak dalej garmin będzie robił to w F4 już połowy funkcji nie będzie
----------------------------
FENIX 3 , EDGE1000
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

nie rozumiem o co wam chodzi, jakie funkcje znikają oprócz tych uproszczonych mapek?

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
Awatar użytkownika
MikeSpy
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

O nic :) F3 ma wiecej funkcji niz F2. Podoba mi sie pomysl z "pulą" czujnikow (mam rozne ;P ) i dostep do connect IQ. Dlatego poczekam ze spokojem na epixa. Moze ktos do tego czasu wymysli mapy w F3 :)
If you going to face a real challenge it has to be a real challenge. You can't accomplish anything, without the possibility of failure.
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

MikeSpy pisze:Podoba mi sie pomysl z "pulą" czujnikow
Coś więcej, bo nie ogarniam? :hej: chodzi o możliwość uzywania np. kilku czujników rowerowych dla kilku rowerów?
Awatar użytkownika
MikeSpy
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Piechu pisze:
MikeSpy pisze:Podoba mi sie pomysl z "pulą" czujnikow
Coś więcej, bo nie ogarniam? :hej: chodzi o możliwość uzywania np. kilku czujników rowerowych dla kilku rowerów?
Wydaje mi sie, ze tak jak w 920xt mozesz miec sparowane pare czujnikow np 2 rozne HR albo ze 3 footpody z zegarkiem a do konkretnej aktywnosci dopisany konkretny czujnik. Np moge miec RowerSzosa z innym czujnikiem kadencji/predkosci i RowerCross z innym. Nie mialem tego w rekach i nie wiem jak to do konca dziala, ale z tego co czytam to tak.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ