Garmin Fenix 2

Jan123

Nieprzeczytany post

Co o tym fenixie 2 sadzicie?
http://allegro.pl/okazja-zegarek-garmin ... 41126.html

Warto kupować 1200zł najtaniej w necie, ale czy to nie jakas podrobka?

Jak ktos bedzie widział taniej wklejcie linka
dzięki
PKO
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

zadałeś sobie leniwcu trud, żeby zajrzeć na poprzednią stronę?
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
Jan123

Nieprzeczytany post

Piechu pisze:zadałeś sobie leniwcu trud, żeby zajrzeć na poprzednią stronę?
Tak Panie kolego zajrzałem i dlatego kontynuuje ten temat, bo nie satysfakcjonuje mnie odpowiedz jedna tylko :

"Nie wystawiają faktur, co jest dowodem zakupu? Uwzględniając te kilkaset zł taniej niż w PL, osobiście bym nie ryzykował."

Może ktoś kupił i może się pochwalić swoimi spostrzeżeniami na temat Valuebasket.com Limited albo czy ten produkt fenix 2 nie jest podróbką.
Awatar użytkownika
AkiTigra
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 56:40
Życiówka w maratonie: 5:15
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Jan123 pisze:
Piechu pisze:zadałeś sobie leniwcu trud, żeby zajrzeć na poprzednią stronę?
Tak Panie kolego zajrzałem i dlatego kontynuuje ten temat, bo nie satysfakcjonuje mnie odpowiedz jedna tylko :

"Nie wystawiają faktur, co jest dowodem zakupu? Uwzględniając te kilkaset zł taniej niż w PL, osobiście bym nie ryzykował."

Może ktoś kupił i może się pochwalić swoimi spostrzeżeniami na temat Valuebasket.com Limited albo czy ten produkt fenix 2 nie jest podróbką.
Może to i oryginał. Ale jest duże prawdopodobieństwo ze to byt wirtualny w stylu retrobuta. Zapłacisz i czekasz...
Kupa atrakcyjnego towaru w atrakcyjnych cenach - śmierdzi na odległość.
Obrazek
rudnickir
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Takie cuda z Chin można zamówić bezpośrednio za połowę tej ceny , już pomijając fakt oryginalności.
Rambo75
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 45

Nieprzeczytany post

SPRZEDAJEMY URZĄDZENIA Z POLSKIM MENU!

info ze strony garmina. świetna zabawka, tylko kosztowna
Jan123

Nieprzeczytany post

Wydaje mi sie , ze za rok potanieje widze ceny fenix 1 polecialy jak wyszed 2. Ciekawe czy po nowym roku nastepce fenixa wypuszcza zapewne bedzie nie tylko obslugiwal gps ale takze glonass.

A czy ktos mial fenixa 1 i potem przesiadl sie na 2.
Czy sa jakies kosmiczne wrazenia, roznice oprocz wygladu i opcji?
Moze ro uzywac fenixa 1 a pptem jak potanieje kupic 2.
Co sadzicie aby nie wywalac min 1200 zl
Awatar użytkownika
GoUltra.pl
Wyga
Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Zapraszam do lektury szerszej wersji recenzji Garmin Fenix 2
http://www.goultra.pl/garmin-fenix-2-czesc-pierwsza/
http://www.goultra.pl/garmin-fenix2-czesc-druga/
Zapraszam do śledzenia strony na Facebooku
Biegi Ultra i testy sprzętu www.GOULTRA.pl
Awatar użytkownika
Artivis
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Jan123 pisze:A czy ktos mial fenixa 1 i potem przesiadl sie na 2.
Czy sa jakies kosmiczne wrazenia, roznice oprocz wygladu i opcji?
Mam zarówno fenixa jak i fenixa 2.. przejście z jednego na drugiego to raczej ewolucja a nie rewolucja. Fenix 2 oprócz zmian raczej kosmetycznych i trudno powiedzieć czy pozytywnych (układ klawiszy, układ menu) ma kilka plusów w stosunku do oryginalnego fenixa:
+ obsługa zaawansowanych funkcji czujnika hr (kadencja itp) i funkcje zegarka z tym związane VO2, czas odpoczynku itp.
+ możliwość wyboru typu aktywności za każdym razem z możliwością tworzenia własnych lub wyboru z dość obszernej listy, parametry dla każdej aktywności można ustawiać osobno (wyświetlane ekrany, sposób rejestrowania śladu itp).. ale wiąże się z tym pewien poważny minus o czym poniżej
+ możliwość wywoływania ręcznie synchronizacji BT (BT włącza się tylko na chwilę)
+ wydaje mi się że działa minimalnie szybciej (na pewno szybciej zapisują się aktywności, ale ich przeglądanie jest dalej uciążliwe)
hmmm.. chyba tyle a teraz minusy:
- brak możliwości zapamiętania ustawień aktywności.. wielki krok do tyłu w stosunku do fenixa, za każdym razem kiedy trzeba zrobić 'twardy reset' a aktualnie robi się go dość często (zmiana fw albo problemy z zegarkiem) Fenix 2 wraca do domyślnych ustawień dla wszystkich aktywności :(
- nieczytelny wyświetlacz ... odwrócony wyświetlacz z czerwonym podświetlaniem wygląda super.. ale nie sprawdza się w trakcie użytkowania. W trakcie aktywności (szczególnie mówię tu o bieganiu) jest dużo mniej czytelny.. a nawet bym powiedział że poprostu nieczytelny! Jeżeli już ktoś się decyduje na Fenixa 2 to polecam raczej wersję SE z normalnym wyświetlaczem (ale dalej z czerwonym podświetlaniem).

Pozostałę funkcje (śledzenie itp) oraz jakość odbioru GPS są w obydwu zegarkach prawie identyczne.
Mam nadzieję że pomogłem ;)
Jan123

Nieprzeczytany post

dziękuje za wyczerpującą informację.
Ten fenix 2 SE mozesz dac fotki co masz na mysli jaka róznica jest lepsza w podswietleniu?
Awatar użytkownika
herson
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

wyszukaj w google to będziesz widział różnicę ( co znaczy lepsza różnica? )

jak sam producent pisze, oprócz koloru paska, różni się odwróconym ekranem tj. czarne cyfry na białym tle ( zwykła wersja to białe na czarnym )
Awatar użytkownika
Artivis
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Tak jak Herson pisał różni się kolorem wyświetlacza i kolorem paska (czerwony w reklamie a tak naprawdę ..hmmm.. malinowy!?!)
Dla porównania jak to wygląda, na zdjęciach od lewej: Fenix2 Special Edition (SE) --- Fenix2 SE z podświetleniem --- orginalny Fenix z podświetleniem

Obrazek

Warto odnotować że orginalny Fenix ma tak mocne podświetlenie że można go używać jako latarki ;) na zdjęciu 20%

Na zdjęciu widać także następną z funkcji F2 o których zapomniałem, wyświetlanie zmian ciśnienia i możliwość włączenia alarmu burzowego (alarm przy nagłym spadku ciśnienia mogącym wskazywać na nadciąganie burzy).

No i jeszcze na zdjęciu jak wygląda wyświetlacz Fenix'a 2 w porównaniu z wyświetlaczem oryginalnego Fenix'a/Fenix'a 2 SE.
Nie dajcie się zwieść, może wygląda fajnie ale w rzeczywistości wyświetlacz jest słabo czytelny podczas aktywności. Lepsze rozwiązanie daje tu Ambit który pozwala odwrócić przyciskiem wyświetlanie na ekranie (a więc na codzień można mieć ciemne tło i jasne litery a do treningu na odwrót), Garmin twierdzi że to technicznie nie możliwe dlatego wypuścił wersję Special Edition (w odpowiedzi na niezadowolenie klientów)

Obrazek
Awatar użytkownika
herson
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

to teraz klienci kupujący obie wersje, będą mega szczęśliwi - jedna na trening, druga do noszenia na co dzień :taktak:
RP35
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

No to trochę kicha dla tych którzy wcześniej sobie zakupili zegarek , bo faktycznie to porzedniejsze czerwone podświetlenie takie trochę lipne( bez obrazy ), może być trochę uciążliwe podczas biegania gdy chcemy coś odczytać no ale bez przesady .
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ