Ale ta promocja nie ma nic wspólnego z Endomondo - jest z okazji wypuszczenia STL w wersji 3.0. Zresztą takie promocje robią częściej. Wystarczy poczekać.AvantaR pisze:moonfall84 - nich przedłużą promocję o kilka dni i myślę, że wielu nowych użytkowników złapią
Endomondo - opinie
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
"Niezależnie od okoliczności zewnętrznych, każdy ma niezbywalne prawo spieprzyć swoje życie tak, jak uważa to za stosowne" - by mój ojciec
- eXf
- Dyskutant
Wg mnie problem polega na tym, że wcześniej (tj. przy rejestracji) nie uprzedzali, że znaczna część funkcjonalności serwisu zostanie obcięta i przerzucona do strefy płatnej.
Dodatkowo Endo zachowuje się bardzo nieelegancko nie umożliwiając masowego eksportu treningów. Nie cierpię vendor lock-in.
Przerzucam się w pełni na Garmin Connect. I tak mam tam większość workoutów.
Dodatkowo Endo zachowuje się bardzo nieelegancko nie umożliwiając masowego eksportu treningów. Nie cierpię vendor lock-in.
Przerzucam się w pełni na Garmin Connect. I tak mam tam większość workoutów.
- krunner
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 42:53
Koniec świata. Endomondo płatne
To pewnie mieli na myśli Majowie
krunner

krunner
- AvantaR
- Wyga
- Życiówka na 10k: 39m:54s
- Życiówka w maratonie: 3g:28m:16s
- Kontakt:
Domyślam się, ale ten zbieg okoliczności może być dla nich wyjątkowo korzystny. Dzisiaj pierwszy raz od bardzooo dawna, biegałem ze SportsTrackLivepehop pisze:Ale ta promocja nie ma nic wspólnego z Endomondo - jest z okazji wypuszczenia STL w wersji 3.0. Zresztą takie promocje robią częściej. Wystarczy poczekać.AvantaR pisze:moonfall84 - nich przedłużą promocję o kilka dni i myślę, że wielu nowych użytkowników złapią

Brak eksportu wszystkich workoutów z Endomondo to żenada :c Chciałem być fajny i wesprzeć projekt kupując apkę, a teraz żałuję bo nieładnie potraktowali użytkowników.
-
- Rozgrzewający Się
Taka ich polityka. Chociaż ja też jestem niezadowolony. Prawdopodobnie dojadę z treningami do końca roku na endomondo, a potem zmienię na Sports Trackera. Nie jestem zaskoczony tym ruchem, skoro już miesiąc temu zostałem uraczony wersją programu, która nachalnie namawia mnie do kupienia funkcjonalności wersji płatnej.
- AvantaR
- Wyga
- Kontakt:
Kurcze, muszę jednak przyznać, że Endomondo ma trochę wygodniejszą apkę na komórkę. Duży przycisk play i pause jest ważny. No i dane są większych rozmiarów, co przydaje się przy bieganiu. Potestuję jeszcze inne, ale pewnie skończy się tak, że będę biegał z Endomondo i robił eksporty na inne strony, które umożliwiające oglądanie większej ilości statystyk 

- moonfall84
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 52:00
Endomondo (pro) vs. SportTrackLive (pro)AvantaR pisze:Kurcze, muszę jednak przyznać, że Endomondo ma trochę wygodniejszą apkę na komórkę. Duży przycisk play i pause jest ważny. No i dane są większych rozmiarów, co przydaje się przy bieganiu. Potestuję jeszcze inne, ale pewnie skończy się tak, że będę biegał z Endomondo i robił eksporty na inne strony, które umożliwiające oglądanie większej ilości statystyk
Może odnośnie wygody start/stop to masz rację, ale pod względem opcji i możliwości, aplikacja endomondo wypada blado!
Na STL można na niej skonfigurować trening taki jaki się tylko chce, interwały na czas/dystans, przebieżki... Jest super!
Wczoraj po raz pierwszy jej użytkowałem i musiałem przerwać trening na 1 km, aby dopasować informacje głosowe (za często były).
Ogólnie na dystansie nie odczułem przekłamania względem endomondo (w sumie nie powinienem bo GPS w telefonie ten sam).
---------
Niestety wielkim minusem strony www jest przejrzystość i komunikacja linkami.
Na plus wychodzi eksport wszystkich treningów oraz możliwość odtworzenia każdej trasy wciskając "play" - widzimy ładnie jak biegliśmy a wykres obok się przesuwa (z informacją o prędkości i tętnie [o ile macie pas])
Reasumując - do biegania będę używał STL'a a do kontaktu ze społecznością endomondo.
- AvantaR
- Wyga
- Kontakt:
To fakt, STL ma dużo fajnych opcji, mam jednak nadzieję, że troszkę UI swojej aplikacji komórkowej poprawią 
Szkoda, że nie ma importu masowego tak jak w Runtastic, ale nie mozna mieć wszystkiego :D

Szkoda, że nie ma importu masowego tak jak w Runtastic, ale nie mozna mieć wszystkiego :D
- P@weł
- Zaprawiony W Bojach
A można przerzucić dane o treningu z STL'a do endo?
P@weł...
Relacje na moim foto-blogu Życie w biegu
Forumowy blog
Blogowe komentarze
Endo czyli moja aktywność
Fotki z życia wzięte
Cele 2016: 88kg i dobrze się bieganiem bawić...
Relacje na moim foto-blogu Życie w biegu

Forumowy blog
Blogowe komentarze
Endo czyli moja aktywność
Fotki z życia wzięte
Cele 2016: 88kg i dobrze się bieganiem bawić...
- Piechu
- Zaprawiony W Bojach
Można - można nawet jednocześnie wszystkie treningi wyeksportować np. z całego roku.
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
- moonfall84
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 52:00
A potem pojedynczo je wrzucać do endo :DPiechu pisze:Można - można nawet jednocześnie wszystkie treningi wyeksportować np. z całego roku.
- Piechu
- Zaprawiony W Bojach
A to już jest inna para kaloszymoonfall84 pisze: A potem pojedynczo je wrzucać do endo :D

"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
- siena_driver
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 49:18
Tak jak ja, z tym, że u mnie STLa zastąpi RK - Robert, Ty wiesz, dlaczego (Piechu też wiemoonfall84 pisze:Reasumując - do biegania będę używał STL'a a do kontaktu ze społecznością endomondo.

A co do UI STL na komórkę - mi się bardzo podoba. Dla treningu można określić zakresy tempa z dokładnością do 5 sekund/km.
Natomiast Endomondo pozostanie chyba głównym biegowym serwisem "społecznościowym" - tam mam wszystkich biegowych i nie-tylko-biegowych znajomych. No i przyzwyczaiłem się do tych zdzierców

EDIT:
Jest jeszcze strava.com - jeśli ktoś nie zna, może zawsze rzucić okiem...
Ostatnio zmieniony 22 lis 2012, 11:54 przez siena_driver, łącznie zmieniany 1 raz.
- Gryzzelda
- Zaprawiony W Bojach
a czy w STL ma mozliwosc podgladu "na zywo" tak jak endomondo?
Maz mnie zawsze obserwuje jak biegam, bo twierdzi ze sie o mnie boi
Maz mnie zawsze obserwuje jak biegam, bo twierdzi ze sie o mnie boi