Onmove 500

Bianka16
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Czy ktoś ma, używa? Szukam sprawdzonych informacji o nim. Jak wygląda sprawa zgrywania treningów? Jak sprawuje się GPS?
PKO
zwojtys
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 34:32
Życiówka w maratonie: 2:40:42

Nieprzeczytany post

Witam
Używałem, później przesiadłem się na 510 (to samo co 500 jeśli się ją zaktualizowało) i nadal ją posiadam jako zapasowy. Ogólnie jestem zadowolony, nigdy mnie nie zawiódł. Co do zgrywania treningów to można korzystać ze strony decatchlon coach i następnie eksportować treningi lub z aplikacji OnMoveReader.
Pozdrawiam
Obrazek
Awatar użytkownika
keiw
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Wolałbym dołożyć i kupić Polara M400.

Moja koleżanka ma jeszcze tego Onmove 500. Tak ją wkurzał, że kupiła sobie w tym tygodniu Garmina.
Onmove 500 ma tylko podstawowe funkcje. Koleżanka narzekała na GPS. Długo łapał sygnał a i w czasie biegu potrafił GPS nieźle wariować. Miała też problemy z synchronizacją danych.
Dodatkowym problemem była dla niej widoczność danych na wyświetlaczu - jest już po 45. więc może ręce ma za krótkie (ja czasami też już mam tą przypadłość) :oczko:
Mój Blog "Luźne wpisy"
Mój Blog "Luźne wpisy" - Komentarze

Zrzucone w biegu kilogramy, cierpliwie czekają w lodówce.
Awatar użytkownika
longtom
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 47'24"

Nieprzeczytany post

keiw pisze: Dodatkowym problemem była dla niej widoczność danych na wyświetlaczu - jest już po 45. więc może ręce ma za krótkie...
Też uważam, że za tą cenę przesadzili z "miniaturyzacją" wyświetlacza.
Osobiście miałem Onmove 700. Ten to miał wyświetlacz odpowiedniej wielkości.
Niestety był chimeryczny i w końcu zdechł.
Trzeba przyznać, że Decatlon kasę oddał.

pzdr :usmiech:
Bianka16
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Też pomyślałam o Polarze m400 jednak używany nie wchodził w grę a nowych za nic nigdzie nie mogłam dostać w rozsądnej cenie. Minimalna różnica była niedziela 400 a 430. Jeśli chodzi o Onmove słyszałam, że nie można go zgrać na komputer z windowsem 10, więc z nowszym oprogramowaniem tym bardziej nie będzie chodził a i nie do wszystkich telefonów da się zainstalować aplikację. Czy to prawda?
Awatar użytkownika
Rogi
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Powitał w moim pierwszym poście. :ble:

Jak nie potrzebujesz sprzętu pro to u mnie sprawdza się Amazfit Bip. Z czasem może zabraknąć jakiejś funkcji, które masz w typowo treningowych zegarkach, ale jak na początek mojej przygody z bieganiem, ma więcej niż potrzebuję. Plusem jest długa praca na baterii dzięki ekranowi (dobrze widoczny w słońcu) i co istotne cena.
Bianka16
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Amazfit bip to tak raczej nie ten kierunek, to smartwatch a ja szukam zegarka typowo sportowego. Onmove ma wszystkie szukane przeze mnie funkcje. Nie niczego więcej mi nie trzeba, nurtują mnie tylko pytania odnoście zgrywania treningów. Czytam sporo recenzji, że są z tym jakieś kłopoty. Recenzje, recenzjami, mogą być różne, nie do końca zgodne z prawdą.
Awatar użytkownika
keiw
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Szukasz dla kogoś? Co z twoim Polarem?

Wysłane z mojego SM-G950F .
Mój Blog "Luźne wpisy"
Mój Blog "Luźne wpisy" - Komentarze

Zrzucone w biegu kilogramy, cierpliwie czekają w lodówce.
Bianka16
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

keiw pisze:Szukasz dla kogoś? Co z twoim Polarem?

Wysłane z mojego SM-G950F .
Mój Polar ma się bardzo dobrze :usmiech:
Tak, szukam dla kogoś kto właśnie przez cały czas korzystał z Onmove tylko starszej wersji. Czytając te wypowiedzi dochodzę do wniosku, że najnowsza wersja tego zegarka może mu się na nic zdać. W sumie wychodzi na to, że tylko pomiar pulsu z nadgarstka jest w nim w miarę do zaakceptowania. Cóż, będzie musiał przestawić się. Chyba jednak w strefie niskobudżetowej Polar M430 będzie optalnym rozwiązaniem.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ