Bieganie po asfalcie, 30,5cm stopa z dobrą amortyzacją

Darco
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Cześć :)

O mnie: 189cm, 95kg, stopa 30.5cm (czyli 48/49 but). Biegam prawie wyłącznie po asfalcie, dystanse różne, bo 5-42km, więc potrzeba mi czegoś co będzie również dobre do dłuższych biegów.
Do tej pory biegałem tylko i wyłącznie w butach z Decathlonu LD (już 2 para), bo chciałem móc but przymierzyć a poza nimi nigdzie nie znalazłem 48.

Buty dalej sprawne i spisuję się zupełnie nieźle, ale potrzebuję drugiej pary (żeby jednych nie wozić między domem a biurem). Pomyślałem że może jednak coś zamówię innego tym razem, ale nie wiem jaki model jest wart. Cena dość dowolna, choć może niech nie będą wysadzane diamentami ;) ale ważniejszy jest dla mnie dobry but w którym się będzie biegać dobrze i bez kontuzji.

Pozdro,
Kuba
PKO
Awatar użytkownika
katekate
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 45.18
Życiówka w maratonie: 3.42.11

Nieprzeczytany post

nie istnieją buty, które chronią przed kontuzjami
wybierz się do sklepu i mierz, każdy z nas tutaj ma inne preferencje odnośnie koloru, marki, stylu :oczko:
kieruj się jedną podstawową zasadą-ma być wygodnie :hej:
komentarze
nic nie muszę, mogę wszystko
Darco
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Problemem jest tu fakt że w większości sklepów nie ma mojej numeracji :p więc myślałem o sklepach internetowych, ale tam nie przymierzę.
I od kontuzji może nie uchronią, ale mocno zmniejszą na to szansę :)
marcin9709
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:37

Nieprzeczytany post

Ja mam stopę 30,5 cm i ostatnio kupiłem takie buty https://sklepbiegacza.pl/buty-nike-air- ... 5-410.html. Jeszcze w nich nie biegałem, ale przymierzam w sklepie i wadawaly się być wygodne.
5km: 17:59
10km: 37:37
HM: 01:28:40
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ