Dzisiaj przebiegłem 5 km w butach o rozmiarze 43 i nie odczuwałem, że są za małe. Jedyne czego mogę się przyczepić (a może to tak ma być?), to wypuklenie pod zewnętrzną częścią stopy (od dołu), które wyraźnie czuć jak stoję (podczas biegu nie zwracałem na to zbytnio uwagi). Może po prostu muszą się dopasować do mojej stopy? Albo to cecha tego modelu, skoro ponoć są to buty dla stopy neutralnej i supinującej?
W rozmiarze 44 jest mi nieco wygodniej (czuć trochę mniej te wypuklenie), ale jeszcze w nich nie biegałem. Ale wydaje mi się, że mam za dużo luzu w przodzie. Z moich pomiarów wynika, że jest tam ponad 1 cm luzu. W 43 długość luzu mieści się w przedziale od 0,5 cm do 1 cm, więc tak jak powinno być. Czytałem, że ten model butów jest dość wąski, ale ja mam dosyć wąskie stopy, raczej. Może to normalne, że w lekko za dużym bucie może być mi nieco wygodniej, a po jakimś czasie się okaże, że będzie za słabo trzymał stopę i obcierał ją?
Wiem, że nikt mi przez Internet nie jest w stanie dobrać rozmiaru butów, ale może ktoś z Was miał ten model i odczuwał też wyraźnie wypuklenie pod zewnętrzną częścią stopy?
Proszę o radę.
Z góry dziękuję za pomoc