Jakie buty zamiast Asics gel glorify

yennefer
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witajcie,
do niedawna byłam szczęśliwą posiadaczką (ok. 9 m-cy) butów asics gel-glorify. Nie biegam dużo - jak mam czas i zapał to 2 razy w tygodniu po 10-13 km. Nie startuję, biegam wolno (ok. 7 min/km) raczej po to, aby serce było mi wdzięczne (45 lat).

W siatce jednego z butów zrobiła się dziura, więc dzielnie z paragonem pomaszerowałam do sklepu i złożyłam reklamację, mało wierząc że zostanie uznana (wg plotek internetowych - sklep bardzo niechętnie uznaje reklamacje).
Ku mojemu zdziwieniu, i radości - uznano moją rację, bez żadnych problemów. Problemem jest to, ze prosiłam o wymianę, lecz model w moim rozmiarze (EU 40, US 8,5) nie jest już dostępny :(
Przekopałam "cały" internet w poszukiwaniu tych butów, lecz mojego rozmiaru nie znalazłam. Szukałam i w działach męskich. Bez sukcesu.
Ku uściśleniu dodam, że jest sklep który je ma - w Tajlandii :):):), i nie prowadzi wysyłki za granicę. Ja się tam nie wybieram, nikt ze znajomych również.

Wracam do sedna. Mam szeroką stopę, przymierzałam CUMULUSY, lecz stopa w nich była jak unieruchomiona.
Nie bardzo wiem gdzie mam znaleźć jakiekolwiek info, które buty (dla stopy neutralnej, lekko supinującej) marki asics maja podobną budowę do glorify. Chodzi mi i szeroki, zaokrąglony przód, i podeszwę wystającą po bokach poza wierzch buta. Szeroka podeszwa daje mi poczucie stabilności i nie mam wrażenia, że zaraz materiał pęknie mi na stopie.
Wszystkie oglądane wydaja mi się zwężane ku przodowi.
Jeśli ktoś mógłby mnie nakierować w jakim kierunku mam się udać - będę wdzięczna.
Pozdrawiam :usmiech:
PKO
Włodzk 1911
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 38.30
Życiówka w maratonie: 3.03

Nieprzeczytany post

Witaj ja zastanowił bym się czy nie pomyśleć o innej firmie niż Asics.Widzę ze problem pękającej siateczki w tej marce nie dotyczy tylko Cumulusów 18. Jeśli chodzi o uznaną reklamację to nie częsta sprawa gratulacje.Skierował bym twoją uwagę na firmę Mizuno popytam jeszcze znajomych którzy lepiej znają produkty tej firmy i dam znać .Niestety Asics ostatnimi czasy mocno zjechała z jakości i co za tym idzie trwałości butów nad czym boleję bo sam muszę szukać czegoś innego moje buty poddały się po 4 miesiącach.
mlodyabc
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

U mnie to samo z asicsami, paluch wyszedł przez siatkę jednak sklep oczywiście uznał reklamację oddając pieniadze jednak widzę, że to standard ostatnio z asicsami dlatego sam kupiłem mizuno. Zarówno w GT2000 jak i w Nimbusach więc butach nie najtańszych się to stało. Jedyny plust to taki, że znany nam wszystkim market sportowy bez problemu uznaje gwarancję.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ