Witam
Przestrzegam wszystkich użytkowników 935 przed kupnem szkła hartowanego do zegarka na allegro. Średnica wyświetlacza zegarka to 41mm. Wszyscy sprzedawcy oferują szkło o szerokości 38mm (do garmina 735xt). Karykaturalny efekt :
Garmin Forerunner 935
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Twardy reset garmina 935
Wczoraj zegarek mi się zawiesił na ekranie z profilem wysokości biegu, według którego chciałem jeszcze raz pobiec. Po wyłączeniu i ponownym włączeniu przez parę godzin pokazywał ten zielony trójkąt i nic dalej. Mogłem włączać i wyłączać, ale ciągle miałem tylko zielony trójkąt i nic dalej. Pomocy okazał się twardy reset według przepisu ze strony thewiredrunner ale dla serii Feniksa:
1. wyłączyć zegarek
2. równocześnie przytrzymać Back , Start i Down
3. włączyć zegarek (czyli ok 1s Light) , cały czas trzymając wciśnięte te trzy przyciski
4. jak pierwszy raz piknie to puścić Start
5. jak drugi raz piknie -puścić pozostałe dwa przyciski
Zadziałało, ale oczywiście wszystkie dane utracone
Wczoraj zegarek mi się zawiesił na ekranie z profilem wysokości biegu, według którego chciałem jeszcze raz pobiec. Po wyłączeniu i ponownym włączeniu przez parę godzin pokazywał ten zielony trójkąt i nic dalej. Mogłem włączać i wyłączać, ale ciągle miałem tylko zielony trójkąt i nic dalej. Pomocy okazał się twardy reset według przepisu ze strony thewiredrunner ale dla serii Feniksa:
1. wyłączyć zegarek
2. równocześnie przytrzymać Back , Start i Down
3. włączyć zegarek (czyli ok 1s Light) , cały czas trzymając wciśnięte te trzy przyciski
4. jak pierwszy raz piknie to puścić Start
5. jak drugi raz piknie -puścić pozostałe dwa przyciski
Zadziałało, ale oczywiście wszystkie dane utracone
- zabortom
- Wyga
- Życiówka na 10k: 41:37
Zegarek kalibruje się w oparciu o dane historyczne biegów z użyciem GPS. Wtedy szacuje ruchy rąk i przelicza je na dystans na bieżni. Ale tylko jeśli biegniesz ze stałą prędkością. Częste zmiany tempa na bieżni powodują, że pomiary są bardzo niedokładne. Jeśli chcesz mieć bardziej wiarygodne odczyty to najlepiej dokupić footpoda. Wtedy dystans będziesz miał dużo dokładniejszy a i możliwości kalibracji są dużo większe.
- rockduck
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka w maratonie: brak
Da się skalibrować - wybierz aktywność Bieżnia i zrob trening a potem zegarek poprosi o wpisanie prawidłowego dystansu, który pokazała bieżnia. Mnie po kalibracji przekłamuje o max 200m na 10km