Buty do biegania - prezent świąteczny dla taty seniora

quleyk
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam szukam porady w sprawie butów, mój tata jest po 50 i ostatnimi czasy zaczął biegać, ale nie posiada obuwia specjalistycznego, przez co min wedlug mnie nabawia się kontuzji.
Zbliżają się święta i myśle że jest okazja, aby sprezentować mu takie. Jest seniorem, jak na bieganie jak juz wspomniałem, biega dość spore dystanse, jak dla mnie 10-20km (w butach trekingowych), po chodniku, asfalcie, ale tez w dużej części kamieniste polne drogi. Zerwał ścięgno niedawno i ważna w butach dla niego jest porządna stablizacja. Buty raczej nie chciałbym żeby były drogie, raczej ze średniej półki cenowej, gdyż mogą się mu nie przyjąć. Prosze o propozycje :)
https://www.reebok.pl/ridgerider-trail/ ... &gclsrc=ds
Dodam, że do tej pory znalazłem coś takiego, ale w temacie jestem zielony
PKO
Robert
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jesli to naprawde maja byc buty do biegania, to ja bym chyba nie chcial takiego prezentu - szansa ze podarek bedzie nietrafiony jest duza. Sila rzeczy nie masz pojecia w czym Twoj ojciec czuje sie dobrze, ktory model bedzie mu lezal (nie wspominajac juz o roznej rozmiarowce roznych marek!).

AFAIK, niektore sklepy sportowe sprzedaja "bony prezentowe", ktore mozna potem u nich zrealizowac. Wg mnie to znacznie lepszy pomysl - wlozenie czegos takiego do koperty z napisem "buty do biegania" - sam bedzie mogl wybrac to, czego naprawde potrzebuje (i nawet jesli sam bon nie wystarczy na "buty idealne", to po prostu dolozy odrobine z wlasnej kieszeni).
quleyk
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Troche racji masz, a cos innego po za bonem co by go moglo ucieszyć z takiego sprzetu do biegania?
marcinnek_
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:57
Życiówka w maratonie: 3:04:19
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Każdy inny element garderoby będzie łatwiej kupić niż buty. Dobra bluza, kurtka, czapka i rękawiczki powinny być trafionym prezentem.
Motto: ...by dzisiejszy trening był jutro tylko rozgrzewką.
Wyniki: 5km: 18:47 / 10km: 38:57 /15km: 59:53 / 21km: 1:23:56 / 42km: 3:04:19
Blog: Chodnikiem i szlakiem - biega.marcindabrowski.net
Facebook: Chodnikiem i szlakiem
Awatar użytkownika
wysek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 32:34
Życiówka w maratonie: 2:43
Kontakt:

Nieprzeczytany post

TUTAJ masz listę pomysłów. Może być pomocna. Jeżeli miałbym wybierać między butami, a bonem to z pewnością wybrałbym bon. Zakup butów, które są produktem wysoce spersonalizowanym to duże ryzyko.
Obrazek
Biegacz, bloger, trener biegania
dziamal
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 53:41
Życiówka w maratonie: 5:39

Nieprzeczytany post

Albo istnieje też opcja, że jedziesz z Tatą do sklepu np. Decathlon(Na początek są dobre, ja kupiłem i nie żałuje) i sobie wybiera, a Ty mu kupujesz w ramach prezentu.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ