Ready 2 Run - osobisty trener - Polska aplikacja treningowa
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 42:24
- Życiówka w maratonie: brak
Cześć,
Oprócz tego, że biegam, zajmuję się produkcją aplikacji mobilnych. Ostatnio wydałem "Ready 2 Run - trener osobisty". Prosta apka oparta o dość oryginalną funkcjonalność (przynajmniej nie spotkałem wcześniej). Można w niej tworzyć plany treningowe fragment po fragmencie, a na każdy z nich nałożyć inny limit czasowy. W czasie treningu dostaniemy feedback (głosowy i wizualny) odnośnie tego jak realizujemy nasz plan. Apka powie nam czy powinniśmy nieco przyspieszyć, czy nasze tempo jest ok. Więcej w opisie aplikacji na stronie. Byłbym wdzięczny za feedback odnośnie apki.
Jeżeli macie pomysły na funkcjonalności, o które warto ją wzbogacić, dajcie znać. Udanych treningów!
Link:
https://play.google.com/store/apps/deta ... 2run&hl=pl
Oprócz tego, że biegam, zajmuję się produkcją aplikacji mobilnych. Ostatnio wydałem "Ready 2 Run - trener osobisty". Prosta apka oparta o dość oryginalną funkcjonalność (przynajmniej nie spotkałem wcześniej). Można w niej tworzyć plany treningowe fragment po fragmencie, a na każdy z nich nałożyć inny limit czasowy. W czasie treningu dostaniemy feedback (głosowy i wizualny) odnośnie tego jak realizujemy nasz plan. Apka powie nam czy powinniśmy nieco przyspieszyć, czy nasze tempo jest ok. Więcej w opisie aplikacji na stronie. Byłbym wdzięczny za feedback odnośnie apki.
Jeżeli macie pomysły na funkcjonalności, o które warto ją wzbogacić, dajcie znać. Udanych treningów!
Link:
https://play.google.com/store/apps/deta ... 2run&hl=pl
-
- Rozgrzewający Się
Dzięki za wyłapanie literówki, w przyszłym tygodniu wchodzi update to poprawię. Jeżeli chodzi o eksport to aktualnie nie jest to możliwe, ale w wolnym czasie planuję dodać możliwość eksportu do gpx, w późniejszym czasie postaram się również o możliwość ekspotu na serwisy społecznościowe.
-
- Rozgrzewający Się
Dzięki wielkie za feedback, zbadam temat.
Na razie jednak priorytetem jest dodanie metronomu do kontroli kadencji, potem chciałbym się zająć eksportem gpx, a integracja z serwisami zewnętrznymi będę mógł się zająć dopiero potem.
Na razie jednak priorytetem jest dodanie metronomu do kontroli kadencji, potem chciałbym się zająć eksportem gpx, a integracja z serwisami zewnętrznymi będę mógł się zająć dopiero potem.
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
Jest mnóstwo fajnych aplikacji do biegania. Jednak tych, z których nie można łatwo wyeksportować danych do dalszej analizy prawie nikt nie używa....rebelionx pisze:Dzięki wielkie za feedback, zbadam temat.
Jeśli zrobisz w aplikacji opcję zapisywania plików GPX w DropBox, to synchronizator Tapiriik będzie mógł łatwo przenieść te dane do Endomondo (i innych) i wtedy jest szansa, że Twoja aplikacja zdobędzie większe grono odbiorców.
-
- Zaprawiony W Bojach
Niechętnie biegam z telefonem, ale coraz bardziej brakuje mi w moim możliwości ustawienia treningu więc pewnie się przełamię. Macie w planach wydać też polską wersję językową?
- kojer
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 46:03
Wydaje mi się, że tcx daje większe możliwości.rebelionx pisze:ale w wolnym czasie planuję dodać możliwość eksportu do gpx
-
- Rozgrzewający Się
Nowa aktualizacja zmienia sposób przechowywania danych. Każdą nową trasę można obejrzeć na mapie i jest ona gotowa do eksportu do gpx'a. Sama możliwość eksportu powinna pojawić się z następną aktualizacją, ale wszystkie trasy zapisane od wersji 1.0.4 będą mogły zostać wyeksportowane.
A co do tcx'a, na razie nie mam jak wykorzystać potencjału tego formatu, gpx spokojnie wystarczy. Ale dzięki za info, jak będę w przyszłości dodawał obsługę pulsometru to prawdopodobnie dodam również eksport do tcx.
A co do tcx'a, na razie nie mam jak wykorzystać potencjału tego formatu, gpx spokojnie wystarczy. Ale dzięki za info, jak będę w przyszłości dodawał obsługę pulsometru to prawdopodobnie dodam również eksport do tcx.
- kojer
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 46:03
Mam wrażenie, że część rzeczy po prostu łatwiej w tcx zaimplementować (w gpx są lapy?). No ale to już twoja działka jak to oprogramujesz.rebelionx pisze: A co do tcx'a, na razie nie mam jak wykorzystać potencjału tego formatu, gpx spokojnie wystarczy. Ale dzięki za info, jak będę w przyszłości dodawał obsługę pulsometru to prawdopodobnie dodam również eksport do tcx.
-
- Dyskutant
Odkopię temat:
1. Czy jest szansa w planowaniu treningu na zmianę dystans w czasie na czas w tempie.
2. skoro w temacie polska aplikacja to przydało by się ten język polski
Pozdrawiam
1. Czy jest szansa w planowaniu treningu na zmianę dystans w czasie na czas w tempie.
2. skoro w temacie polska aplikacja to przydało by się ten język polski
Pozdrawiam