Obcierajacy but

Tristessa
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witajcie. Od 2 lat biegalam w butach trailowych Icebug- zima i na startach w gorach. Po ostatnim biegu jesienia w ciaglym deszczu, buty umylam, wysuszylam i schowalam do szafy. zima pobieglam kilka krotkich biegow i bylo ok. Ostatnio chcialam sie przebiec i po kilometrze but mnie strasznie obtarl na piecie. Dotykalam obie zapietki- jedna jest miekka, druga sztywna i twarda. Czy buty mogly sie tak o zdeformowac? Czy znacie jakies sposoby,zeby but nie ranil? Bede wdzieczna za pomoc
PKO
Awatar użytkownika
wysek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 32:34
Życiówka w maratonie: 2:43
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Tristessa pisze:Witajcie. Od 2 lat biegalam w butach trailowych Icebug- zima i na startach w gorach. Po ostatnim biegu jesienia w ciaglym deszczu, buty umylam, wysuszylam i schowalam do szafy. zima pobieglam kilka krotkich biegow i bylo ok. Ostatnio chcialam sie przebiec i po kilometrze but mnie strasznie obtarl na piecie. Dotykalam obie zapietki- jedna jest miekka, druga sztywna i twarda. Czy buty mogly sie tak o zdeformowac? Czy znacie jakies sposoby,zeby but nie ranil? Bede wdzieczna za pomoc
W jaki sposób umyłaś buty?

Kolejna kwestia jest taka, że buty ulegają zużyciu, chociaż od leżenia w szafie nie powinny. ;)
Obrazek
Biegacz, bloger, trener biegania
Tristessa
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Umylam szczoteczka, woda z mydlem. Jestem juz po starcie, moze komus sie przyda: piete zakleilam plastrem na odciski, a wczesniej sztywna czesc zapietka namoczylam spirytusem, rozbilam mlotkiem i od razu zalozylam na noge, zeby but sie uksztaltowal. Pomoglo- nie wiem, czy plaster, czy rozbicie buta ;)
mirecki
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

z butami często są problemy.... ostatnio przeczytałem dobry wpis http://ksstaszewscy.pl/buty-biegowe-dla-kopciuszka/, oczywiście z przymrużeniem oka, ale rzeczywiście często są podobne problemy. Sam ciężko miałem dopasować coś dla siebie a nie uważam się na niewymiarowego :)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ