Ultra 115 asfalt

marcin20_mj
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 00:52:34
Życiówka w maratonie: 04:21:12

Nieprzeczytany post

Witam,

W związku z tym, że przygotowuje się do ultramaratonu 115 km (trasa głównie asfalt i nie jest to górski ultra), a moje obecne buty są już lekko zniszczone i nie dotrzymają do startu, mam do Was prośbę.
Ostatnio badałem styl stawiania stopy i wyszło, że mam lekką pronację (prawa stopa prawie w ogóle nie ma, ewentualnie lekką, lewa stopa bardziej to widać), więc zacząłem szukać modelu dla pronatorów i z uwagi na to że lubię NB znalazłem modele M870 i M1260GY4.
Teraz pytanie, który bardziej polecacie ze względu na jakość tych butów no i specyfikę mojego człapania i biegu do którego się przygotowuje :)

P.S. Czym różni się NB M870BW4 od NB M870BY4
PKO
Awatar użytkownika
b@rto
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:38
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Jeszcze trochę zależy od wagi/wzrostu. Nie będę próbował doradzać z wyborem, wg mnie but musi być przede wszystkim wygodny. A trudów 115-km biegu żaden nie zniweluje w 100%.

Pytanie z PS - różnią się tylko kolorem. BW to może być Blue White (albo Black White) a BY to pewnie Blue Yellow
Awatar użytkownika
Piotr-Fit
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 40:30
Życiówka w maratonie: 3:00:56
Kontakt:

Nieprzeczytany post

marcin20_mj pisze:Witam,

W związku z tym, że przygotowuje się do ultramaratonu 115 km (trasa głównie asfalt i nie jest to górski ultra), a moje obecne buty są już lekko zniszczone i nie dotrzymają do startu, mam do Was prośbę.
Ostatnio badałem styl stawiania stopy i wyszło, że mam lekką pronację (prawa stopa prawie w ogóle nie ma, ewentualnie lekką, lewa stopa bardziej to widać), więc zacząłem szukać modelu dla pronatorów i z uwagi na to że lubię NB znalazłem modele M870 i M1260GY4.
Teraz pytanie, który bardziej polecacie ze względu na jakość tych butów no i specyfikę mojego człapania i biegu do którego się przygotowuje :)

P.S. Czym różni się NB M870BW4 od NB M870BY4
Jak masz lekką pronację to nie jest konieczne kupowanie butów dla pronatorów.
Szczególnie jeśli do tej pory biegałeś w neutralnych.
Lepiej zacznij ćwiczyć stopy i nogi, wyjdzie Ci to zdrowiej i taniej.
Co do butów to pomyśl nad Hoka One, ale nie jako jedyne buty treningowe. Warto kupić coś z małym dropem i z niższą podeszwą (nie taką jak w Hoka).
ku chwale biegania :)
Blog: https://piotrstanek.pl/
marcin20_mj
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 00:52:34
Życiówka w maratonie: 04:21:12

Nieprzeczytany post

Waga 74-76 kg wzrost 181 cm
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ