knocker pisze:ktoś mi mówił, że amortyzacja w nich działa u ludzi co ważą 80kg
Złych masz doradców.knocker pisze:NB sprzedała mi pewna miła niewiasta w sklepie poznańskim twierdząc, że ona w nich biega i nie a lepszych butów :D
Co to znaczy "amortyzacja nie działa"? Tam nie ma włącznika 0-1. Do Twoich zastosowań nada się praktycznie każdy BIEGOWY but, w którym będzie Ci wygodnie. Po parkach i lasach spokojnie możesz biegać w zwykłych asfaltowych, ja rozbiegania biegam w adidas supernova glide 7 (biegam w tym i w śniegu i błocie i w wakacje jak +35 i jak było -20 też biegałem). Ważę 60kg, przebieg butów sporo więcej niż 1000km, sądzę że spokojnie ok 1,5-1,7 tys km. Trochę się uklepały, ale jeszcze planuję w nich sporo pobiegać.
Kup coś treningowego lub treningowo-startowego (przy Twojej wadze nic się nie stanie). Nie chodź po tysiącach sklepów - idź do sklepu, gdzie sprzedają buty biegowe albo do ogólnosportowego, ale na dział sport. Po outletach pochodź - taniej kupisz.
Z New Balance też są fajne biegowe - ja nie mam, ale sporo ludzi to chwali:
https://nbsklep.pl/new_balance_mzantrs2.html
Na sklepbiegowy.com z okazji połączenia ze sklepbiegacza dają rabat 15% (na mailing był kod wysyłany), jak się zarejestrujesz czy tam maila napiszesz to pewnie dadzą.