BUTY duży rozmiar -około US 14,5

Awatar użytkownika
BigRunner
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 0:41:24
Życiówka w maratonie: 3:23:45
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Fisher, przede wszystkim ustal długość wkładki w cm. Dobre sklepy mają przeliczoną rozmiarówkę. Ja biegam w butach 31 cm, (to odpowiada rozmiarom od 47,5 Brooks do 49,5 Asics). Jak będziesz szukał po cm to prawie na pewno buty będą podobne na długość. Co do sklepów to polecam Ergo i Sklep biegacza. W obu raz na jakiś czas znajdziesz duży rozmiar i to często na przecenienie. W obu sklepach sprowadzałem też rozmiar na zamówienie, więc warto z nimi pogadać.
Powodzenia
PKO
Awatar użytkownika
Piotr-Fit
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 40:30
Życiówka w maratonie: 3:00:56
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Fischer pisze:Witam, poszukuję butów do biegania z amortyzacją w połowie w terenie- leśne ścieżki, pola itp (+góry), w połowie asfalt...

a więc:
Biegałem cały sezon w Nike Lunarglide 7....super buty bardzo zadowolony byłem, lecz są płaskie totalnie...Buty te miałem w rozmiarze US 14 (EUR 48,5) lecz jak byłem w SklepieBiegacza to przymierzałem polecone przez sprzedawce buty Mizuno US 14 i jednak czułem lekko palec z przodu...niestety ciężko znaleść na necie takie buty...może ktoś zna jakieś sklepy z takimi rozmiarami a dobrymi butami do biegania?
http://esklep.intersport.pl/pl/product/ ... -l39238100 mam takie w sklepie w rozmiarze 48, ale to stricte teren, szkoda ich na asfalt. I mogą być też trochę małe.

zrób jak BigRunner napisał. Z doświadczenia wiem, że niektóre sklepy nie lubią ściągać na zamówienie/albo to trwa/ dużych rozmiarów ale przy obecnej konkurencji masz wybór i możesz iść do innego. Powodzenia. Ja mam rozmiar 46,5 i 47 zatem też czasem to wyzwanie kupić buty dla mnie :)
ku chwale biegania :)
Blog: https://piotrstanek.pl/
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ