wysokościomierz barometryczny w garminach

brujeria
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:38
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Czy orientuje się ktoś jak wygląda działanie wysokościomierza barometrycznego np. w 920 czy f3? Chodzi mi o to, czy kalibruje/współpracuje on jakoś z GPS, a przede wszystkim, co się po treningu z tymi pomiarami dzieje? Gdzieś słyszałem lub czytałem, że i tak platforma, na którą zrzucamy trening nadpisuje po swojemu, według GPS dane dotyczące wysokości/sumy spadków i wzniesień. Czy to oznacza, że rola wysokościomierza ogranicza się do pokazywania wysokości podczas treningu, a potem i tak mamy w dzienniczku dane takie jakie byśmy mieli ze zwykłego zegarka bez wysokościomierza barometrycznego?

Czy barometr wymieniany jako funkcja f3 daje więcej danych niż sam wysokościomierz barometryczny w 920, np. dotyczących pogody? Czy wysokościomierz w 920 ma wpływ na monitorowanie całodziennej aktywności, albo na coś jeszcze?
PKO
Awatar użytkownika
ToM78
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Platforma Garmin Connect sama rozpoznaje jaki zegarek ma wysokościomierz barometryczny i przy automatycznym przesłaniu aktywności fizycznej zapisuje na aktywności wysokość z zegarka. Możesz potem sam manualnie przestawić żeby zrobił korektę i pobrał dane z pomiarów z mapy. Wysokościomierz barometryczny w/g moich obserwacji ma wpływ w liczeniu pięter ( co 3 metry do góry) i to wszystko, no jeszcze zegarki liczą ilość kroków.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ