Endomondo nie znajduje pulsometru

JFP
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Przede wszystkim witam Forum.
Przechodząc do rzeczy. Posiadam telefon (a nawet 2 różne szt.) Lenovo Moto E LTE z Androidem 6 obsługujący w teorii BT 4.0 Generalnie jestem z niego b. zadowolony i nie zamierzam zamieniać go na żaden inny. Używam go między innymi do programu Endomondo (w wersji bezpłatnej); wszystko gra i bucy! Ponieważ zależy mi też na rejestracji tętna, więc jakiś czas temu zakupiłem tani pulsometr z obsługą BT Smart. Niestety Endomondo w telefonie nie "znalazł" pulsometru, toteż stwierdziłem, że pulsometr jest uszkodzony i zwróciłem go sprzedawcy. Dzisiaj zakupiłem sporo droższy model pulsometru Geonaute z Decathlonu, ale niestety sytuacja powtórzyła się. Decathlon oferuje w Sklepie Play prosty programik do sprawdzania kompatybilności. Zainstalowałem ten program i otrzymuję komunikat, że mój telefon jest kompatybilny z wyżej opisanym pulsometrem!
Pytań jest kilka, ale główne to: "co jest grane"? Czy upgrade systemu do Marshmallow "zabił" w jakiś sposób BT Smart? Niestety nie mam w tym momencie żadnego telefonu z niższym Androidem niż 6 aby to sprawdzić. Może wersja bezpłatne Endomondo nie obsługuje rejestracji tętna; chociaż w ustawieniach akcesoriów program bynajmniej nie protestuje. Może jest jeszcze jakiś inny powód? Będę wdzięczny za pomoc, bo im bardziej nie mogę tego pulsometru zainstalować, tym bardziej na rejestracji tętna mi zależy ;)
PKO
Awatar użytkownika
niuniek24w
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:39
Życiówka w maratonie: 3:06:36

Nieprzeczytany post

Pytanie numer 1. Czy założyłeś zmoczony pasek na siebie i szukałeś go w Ednomondo? Pytanie numer 2. Czy pasek działa z inną aplikacja np. RunKeeper.? Android 6.0 tu nic do rzeczy nie ma, dokładnie wczoraj sprawdzałem dwa paski z BT Smart i działają.
10 km - 38:39 -20.09.2020r.
Półmaraton - 1:28:29 - 07.04.2019r.
Maraton - 3:06:36 - 06.10.2019r.

"Bieganie dało mi odwagę by zaczynać, determinację aby wciąż próbować i duszę dziecka, aby mieć z tego wszystkiego zabawę po drodze."
Awatar użytkownika
turbojajko
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

pasek aktywuje sie jak jego bieguny sa polaczone czyt. pot na klacie :taktak:
Pyt. nr.3 . czy probowales sparowac pasek z zegarkiem biegowym z bt ?

z moich doswiadczen ...
Bt to bardzo wredne polaczenie . O ile nie mam problemow z polaczeniem paska hr z zegarkiem to zegarka z telefonem juz zawsze (samsung).
Dostedlem do tego ,ze przed kazdym sparowaniem musze wylaczyc i wlaczyc zegarek, odpalic bt na zegarku, odpalic bt w telefonie i odpalic garmin connect aby przeslac dane , i to zawsze dziala.
maciora
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Żeby móc podłączyć pasek musisz mieć konto premium.

Sent from my D5803 .
Awatar użytkownika
czach
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Nieprzeczytany post

@maciora Nie masz racji. Premium nie ma nic do paska pulsometru.
Tak, sprawdziłem.
--
Marcin Trzaska /czach/
maciora
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Mi się udało połączyć po tym jak wykupiłem premium, chociaż wcześniej też miałem problemy, ale to może tylko zbieg okoliczności w takim razie. Niestety nie pamiętam szczegółów.
Awatar użytkownika
niuniek24w
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:39
Życiówka w maratonie: 3:06:36

Nieprzeczytany post

Ja nie mam premium. Wczoraj parowałem dwa paski bo akurat robiłem porządki w szfie: jeden to H7 z Polara, drugi jakiś badziew z allegro. Obydwa paski Endomondo widzi. Telefon ma Android 6.0.
10 km - 38:39 -20.09.2020r.
Półmaraton - 1:28:29 - 07.04.2019r.
Maraton - 3:06:36 - 06.10.2019r.

"Bieganie dało mi odwagę by zaczynać, determinację aby wciąż próbować i duszę dziecka, aby mieć z tego wszystkiego zabawę po drodze."
crazzyiwan
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Sprawdź baterie 3v, a może akurat o baterie chodzi.

Wysłane z Sony Xperia[TRADE MARK SIGN]
JFP
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

niuniek24w pisze:Pytanie numer 1. Czy założyłeś zmoczony pasek na siebie i szukałeś go w Ednomondo?
Bingo!
Naiwnie (i nieprawidłowo, dodam!) myślałem, że po zmoczeniu następuje dopiero transmisja danych, natomiast samo parowanie nie wymaga tej czynności. Teraz jest OK; b. dziękuję wszystkim za odpowiedzi.
VO2max

Nieprzeczytany post

JFP pisze:
niuniek24w pisze:Pytanie numer 1. Czy założyłeś zmoczony pasek na siebie i szukałeś go w Ednomondo?
Bingo!
Naiwnie (i nieprawidłowo, dodam!) myślałem, że po zmoczeniu następuje dopiero transmisja danych, natomiast samo parowanie nie wymaga tej czynności. Teraz jest OK; b. dziękuję wszystkim za odpowiedzi.
ale jaja
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ