Promocja KALENJI - warto?

Awatar użytkownika
bosingo
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: zamierzam
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Kolega biega w butach od KALENJI i nie narzeka na komfort podczas biegania. Ja mam Asicsy.
PKO
Awatar użytkownika
qbol
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Ja od niedawna biegam w tych i jestem bardzo zadowolony: http://www.decathlon.pl/buty-kalenji-ek ... 51762.html Amortyzację mają całkiem dobrą i dobrze leżą mi na nodze. Wcześniej biegałem w tych: http://www.decathlon.pl/buty-ekiden-one ... 51451.html Też były niezłe, ale moim skromny zdaniem tylko na początek, żeby się w ogóle przekonać do biegania.
Awatar użytkownika
b@rto
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:38

Nieprzeczytany post

Bez przesady, ja w Ekiden One (bez plus - plus chyba różnią się tylko kawałkiem bieżnika) biegam całkiem sporo i to są super buty. Lekkie, miękkie, bez usztywnień. I nie szkoda w nich wpakować się w jakieś błoto.
Awatar użytkownika
qbol
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Zgoda Ekiden One nie są złe, ale: kolega szymar biega ze 4 razy w tygodniu i to spore dystanse, po chodnikach. Ekiden One są przystosowane do biegania 1 lub 2 razy w tygodniu do 30 minut. Z kolei Ekiden Prime 3 razy w tygodniu do 1h. Ekideny Prime wytrzymują ciężar do 100kg, Ekiden One do 75kg. Kolega szymar waży 80kg. Z własnego doświadczenia: Ekiden Prime ma lepszą amortyzację, czują to bardzo moje nogi. Jedyny plus jaki mogę dać Ekiden One to waga, są na prawdę leciutkie. Jeśli będzie się biegać więcej w Ekiden One i z większym obciążeniem, to podejrzewam, że szybko amortyzacja w nich wysiądzie. Pewnie ta pianka się zbije. Nie wiem czy jest sens w takim przypadku kupować coś tańszego no i jak by nie patrzeć nie spełniającego założonych wymagań.
Tomeck
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Nawet jak pianka się zbije - to co z tego? W dalszym ciągu będzie jej dużo. Ten model nie ma nic oprócz pianki EVA, ale za to ma jej DUŻO. :-)
Awatar użytkownika
qbol
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Podeszwa zostanie, wiadomo. Straci się jedynie amortyzację.
szymar
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 45

Nieprzeczytany post

Dzięki za wszystkie rady. Decyzji jeszcze nie podjąłem ale moje duramo 7 dochodzą już prawie do 1.5tys km przebiegu.
Kalenji nie odrzucam, ale na pewno najpierw je przymierze. New balance są ciekawą opcją i na pewno też podjadę do outletu na przymiarki; nie wiem co z tym rozmiarem bo tak jak pisałem wydawało mi się że optymalnie było by coś pomiędzy 43 a 44 a w NB tego nie ma. Podobnie sytuacja wygląda z Nike.
Adidasa 43 1/3 mam sprawdzonego więc bardzo skłaniam się ku ich butom. Nadchodzi pora wyprzedaży, więc można polować.
Biegacz, kolarz, "kulturysta", sportowy świr
sting126
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 54:47

Nieprzeczytany post

szymar pisze: Adidasa 43 1/3 mam sprawdzonego więc bardzo skłaniam się ku ich butom. Nadchodzi pora wyprzedaży, więc można polować.
Ostrożnie, ja biegałem w Duramo 6 43 1/3, a Response Boost w tym rozmiarze były ciut za ciasne.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ