Wymiana gwarancyjna a gwarancja

uriasz
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 45:59
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam, czy zegarek po wymianie gwarancyjnej na nowy ma liczoną gwarancję od nowa, czy leci dalej z pierwotnej? Bo mam okazje kupić nowy po wymianie, tylko kwestia gwarancji.
5 km/21:56 (2020) nieof.
10 km/45:59(2022)
21 km/1:49:51 (2023 nieof.)

blog viewtopic.php?t=46430
komenty viewtopic.php?f=28&t=46429
http://run-log.com/site_media/media/footer/uriasz.png
PKO
Awatar użytkownika
kuczi
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 41:20
Życiówka w maratonie: 3:30:12
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Od nowa
Maario78
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:10
Życiówka w maratonie: 3:08

Nieprzeczytany post

Po wymianie zegarka na nowy, gwarancja rozpoczyna się od nowa, dokładnie od daty na dokumencie z serwisu.
Dotyczy to tylko firmy Garmin.
Jak jest u innych producentów, nie wiem.
grabek
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Maario78 pisze:Po wymianie zegarka na nowy, gwarancja rozpoczyna się od nowa, dokładnie od daty na dokumencie z serwisu.
Dotyczy to tylko firmy Garmin.
Jak jest u innych producentów, nie wiem.
Gwarancja jest dobrowolnym świadczeniem producenta. Warunki gwarancji ustala w całości producent. Najczęściej np. gwarancja działa tylko dla pierwszego właściciela.
Co innego rękojmia - jest świadczona przez sprzedawcę i (w szczególności w kontekście konsumentów) podlega pewnym regulacjom prawnym.
Tak więc czytaj warunki gwarancji i/lub dowiaduj się u producenta.
Awatar użytkownika
blazko
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

A czy ktoś się orientuje jak to wygląda w przypadku otrzymania zegarka "refurbished" ?

W styczniu tego roku dostałem w ramach wymiany serwisowej nówkę sztukę Fenixa 3 (karton, pulsometr itp).
Dziś zawiozłem go do serwisu i w ramach nadanego wcześniej nr serwisowego otrzymałem inny zegarek ale tym razem w bąbelkowej kopercie, z naklejką refurbished. Jaką mam na niego gwarancję?

Internety piszą o 90 dniach, ale uważam, że byłoby to bardzo nie fair, skoro zegarek który się popsuł miał jeszcze ponad rok ważnej gwarancji.

EDIT:
serwis odpowiedział na zapytanie, potwierdzając dwuletnią gwarancję od momentu wyadania nowego sprzętu.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ