niska trwałość butów do biegania
- b@rto
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 38:38
- Życiówka w maratonie: brak
Już wczoraj wysłałem. No trochę głupotą by było, żeby nie uznali, bo buty mają tylko 70 km przebiegu w bardzo "komfortowych" warunkach dla butów tzn. po lesie ale po utwardzonych ścieżkach. Szwy raczej muszą wytrzymać, no bym już pluł sobie w brodę jakbym wpakował się w jakieś jeżyny czy maliny i siatkę rozpruł - moja wina.
- b@rto
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 38:38
- Życiówka w maratonie: brak
No ciekawe, reklamacja uznana ale...

Będą naprawiać. To pęknięcie szwu jest w newralgicznym miejscu, akurat tam gdzie but najmocniej pracuje podczas zgięcia. Myślicie, że warto zaufać i biegać w takich, jakie przyjadą? To jednak już nie fabryka, czort wie jak to przeszyją. Z drugiej strony, może nawet będzie lepiej. Jak uważacie? To nie to, że ja chcę sklep naciągnąć na nowe buty, tylko że jak teraz wytrzymają np. 2-3 miesiące to na pewno będą problemy z reklamacją "bo przebiegł Pan już tyle kilometrów że nastąpiło zużycie".
Olsztyn, 14.12.2016 r.
ZGŁOSZENIE REKLAMACYJNE NR 14755
Reklamujący: Michał Bartoszuk
Decyzja: reklamacja uznana - naprawa
Opinia
Przedmiotowa opinia została wydana na podstawie badania organoleptycznego po sprawdzeniu stanu
towaru ze szczególnym uwzględnieniem zgłoszonych uszkodzeń.
Oględziny reklamowanego obuwia wykonałam metodą organoleptyczną sprawdzając ogólny wygląd
wyrobu ze szczególnym uwzględnieniem jego uszkodzeń.
Widoczne puszczenie szwu od strony zewnętrznej prawej półpary.
Reklamowane pęknięcie szwu jest wadą nieistotną i można je naprawić poprzez poprawne wykonanie
procesu szycia.
Wymiana towaru na wolny od wad występuje jedynie w momencie, gdy wada produktu jest istotna i
nie można jej usunąć.
Obuwie nadaje się do naprawy.
Podstawa prawna:
Ustawa z dnia 23 kwietnia 1964 r. - Kodeks cywilny (tj. z dnia 17.12.2013 r., Dz.U. z 2014 r.
poz. 121 ze zm.)
Specjalista ds. jakości obuwia, odzieży,
wyrobów galanteryjnych i kaletniczych
Magdalena Borys
--
SZOPEX- Dutkiewicz sp. j. z siedzibą w Olsztynie (10-029) przy ul. Prostej 38, wpisana do
rejestru przedsiębiorców prowadzonego przez Sąd Rejonowy w Olsztynie, VIII Wydział Krajowego
Rejestru Sądowego pod numerem 0000041060. | NIP 7390202240.

Będą naprawiać. To pęknięcie szwu jest w newralgicznym miejscu, akurat tam gdzie but najmocniej pracuje podczas zgięcia. Myślicie, że warto zaufać i biegać w takich, jakie przyjadą? To jednak już nie fabryka, czort wie jak to przeszyją. Z drugiej strony, może nawet będzie lepiej. Jak uważacie? To nie to, że ja chcę sklep naciągnąć na nowe buty, tylko że jak teraz wytrzymają np. 2-3 miesiące to na pewno będą problemy z reklamacją "bo przebiegł Pan już tyle kilometrów że nastąpiło zużycie".