Buty do biegania po asfalcie. Waga 108 kg :)

krzys1001
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:37:35
Życiówka w maratonie: 02:58:32

Nieprzeczytany post

Powiedzmy, że z tym się zgodzę. Ale dalej nie rozumiem co ma do tego cena obuwia?
PKO
kantalarski
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 1:00
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Ja polecam Nike Zoom Vomero, zaczynałem w nich kiedy ważyłem ponad 100kg.
krzysfizjobiega
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 47:21

Nieprzeczytany post

Jak, że taka wagę miałem rok temu i tez miałem taki dylemat mogę napisać tyle. Na początek będziesz truchtał, szurał, tempo będzie słabe. Tu żadna kosmiczna technologia nie będzie Tobie potrzebna. Kup sobie najtańsze buty do biegania może być Biedrona, Lidl, Decathlon. Za nim zaczniesz szybko biegać to te buciki się skończą. Większym problemem jest mądre podejście do rozpoczęcia biegania, unikanie kontuzji głównie z przetrenowania. Jak przeciążysz układ to i w najlepszym obuwiu nabawisz się kontuzji.
[url=http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php?f=27&t=53810][color=#BF0000]BLOG[/color][/url]
[url=http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php?f=28&t=53812][color=#4000BF]KOMENTARZE[/color][/url]
[url=https://run-log.com/profiles/profile/KaliGr/][color=#4000FF]run-log.com[/color][/url]
krzys1001
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

kaligr pisze:Jak, że taka wagę miałem rok temu i tez miałem taki dylemat mogę napisać tyle. Na początek będziesz truchtał, szurał, tempo będzie słabe. Tu żadna kosmiczna technologia nie będzie Tobie potrzebna. Kup sobie najtańsze buty do biegania może być Biedrona, Lidl, Decathlon. Za nim zaczniesz szybko biegać to te buciki się skończą. Większym problemem jest mądre podejście do rozpoczęcia biegania, unikanie kontuzji głównie z przetrenowania. Jak przeciążysz układ to i w najlepszym obuwiu nabawisz się kontuzji.

Kolega mądrze pisze :usmiech:
woda92
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Dziękuję wszystkim za odpowiedzi. Chyba jednak kupię zwykłe cichobiegi ze sklepu na początek i po problemie :) Jeszcze raz dziękuję i temat do zamknięcia. Pozdrawiam
shoesclearance
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Witam wszystkich

Jestem tutaj nowy, potrzebuje dobrej rady. Szukam odpowiedniego obuwia do biegania, tylko u mnie jest problem z tym że miałem zerwane więzadła, po przebiegnięciu około 4 km odczuwam ból, czy zakup lepszego obuwia może wpłynąć na komfort biegania? Więzadła miałem zerwane ponad 4 lata temu. chciałbym teraz zrzucić trochę wagi, jednak ból w kolanach sprawia, że szukam wymówki. Podeślijcie jakieś sensowne propozycję .
krzys1001
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Możesz pokombinować z butami ale nie sądzę żeby to przyniosło jakieś spektakularne zmiany. Na Twoim miejscu skupiłbym się na wzmocnieniu bolącej okolicy.
Awatar użytkownika
charm
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Po więzadłach ćwiczenia, ćwiczenia, i jeszcze raz ćwiczenia.... Buty niestety nie pomogą....

Wysłane z Tapatalka :)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ