Co zamiast fr 610 cena do 1000zl
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 48
- Życiówka w maratonie: brak
Witam serdecznie. Swego czasu uzywalem fr 610 ale irytowal mnie czas lapania fixu i sie go pozbylem, szukam teraz czegos nowego do 1000zl nowy. Nie biegam za duzo ok 20-40 tygodniowo, zalezy od nastroju. Kozystam tez intensywnie z roweru i wiem ze wszystkie fr 6... Posiadaja taki tryb choc nie koniecznie musi on byc. Zastanawialem sie nad fr220 fr225 posiada czujnik tetna ktory nie jest mi potrzebny, ale nie moge na necie znalesc jakis konkretnych porownan co do fr. 220 a 620 630 rozbice w cenie sa jak widac rozne ale nie zalezy mi mp na fukcji virtual racer. Nie wiem czy dopalac do tych funkcji wybierac nowsze modele czy dopalac do przelqczania muzyki jak nie biegam z telefonem. Nie bede z nich kozystal,dlatego postanowilem postawic na 220
Wysłane z mojego D5503 .
Wysłane z mojego D5503 .
-
- Wyga
Moim zdaniem warto dolozyc do 230 tych pare groszy nawet nie chodzi o funkcje chodzi o wyswietalcz ktory moim zdaniem w 220
jest tragicznie maly a jesli nie masz zegarka to fr230 jest idealny jako zegarek zeby go nosic ja mam go na sobie 24h na dobe i zaczynasz korzystac ze wszystkich funkcji takich jak czytanie smsow mesengera jak jestes w pracy i ktos dzwoni nie musisz wyciagac telefonu zeby zobaczyc kto dzwoni i odrzucic, wszystko robisz z poziomu zegarka wiec moim zdaniem warto dolozyc a co do fixa do 230 nie ma najmniejszego problemu.
jest tragicznie maly a jesli nie masz zegarka to fr230 jest idealny jako zegarek zeby go nosic ja mam go na sobie 24h na dobe i zaczynasz korzystac ze wszystkich funkcji takich jak czytanie smsow mesengera jak jestes w pracy i ktos dzwoni nie musisz wyciagac telefonu zeby zobaczyc kto dzwoni i odrzucic, wszystko robisz z poziomu zegarka wiec moim zdaniem warto dolozyc a co do fixa do 230 nie ma najmniejszego problemu.
-
- Rozgrzewający Się
Tylko zew tel trzeba miec ciagle wlaczony bluetooth a to mi sie nie podoba. Po za tym w pracy nie nosze zegarku bo bym go zaraz zniszczyl. Do tego co piszes to dobry bylby smartwatch. Najbardziej sie nastawilem na fr620 tylko zastanawia mnie ta cena, jeszcze powyzej 1000zl gdzie faktycznie w podobnej cenie jest 230
Wysłane z mojego D5503 .
Wysłane z mojego D5503 .
-
- Wyga
garmin 230 mozna powiedziec ze jest juz smartwatchem generalnie na ekran kupujesz folie albo szybe wiec nie porysujesz do tego teraz telefony z bluetooth to juz jest 4.1 LE czyli bardzo malo baterii pobieraja moim zdaniem idz do sklepu gdzie bedzie 620 220 i 225 i gdzie bedzie cala seria 630 235 230 i zobacz jakie sa roznice tez stalem przed tym wyborem w grudniu i tak wlasnie zrobilem a wielkosc wyswietlacza w 220 etc mnie zalamal
-
- Rozgrzewający Się
No niestety nie mam gdzie ich obejzec, ale jak juz to prawie smat to nie dla mnie. Zegarek ma byc dobry w jednym, i przyznam szczerze ze juz nie podoba mi sie to ze kombinuja, nastepne modele pewnie juz beda mialy mikrofon
Wysłane z mojego D5503 .
Wysłane z mojego D5503 .
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 57:41
Używałem FR 220 przez ostatnie 2 lata i mogę stwierdzić, że nadaję się do biegania, ale do niczego więcej. Do jego wad można zaliczyć:
Jest to chyba najprostszy z modeli Garmina i jeżeli poza bieganiem nie planujesz go do niczego innego używać, to jak najbardziej powinien Ci wystarczyć.
Ze względu, że ostatnio zacząłem dużo jeździć na rowerze i pływać to teraz mam FR 735XT i widzę baaardzo dużą różnicę.
- brak wsparcia dla innych aktywności poza bieganiem, można oczywiście jeździć na rowerze z tym zegarkiem, ale potem synchronizuje się to do Garmin Connect jako bieganie i trzeba ręcznie przestawiać na jazdę, ale wtedy nie aktualizują się kalorie i nie są zaliczane rekordy;
- długie łapanie sygnału GPS (czasami potrafiło to trwać kilka minut);
- brak pomiaru tętna w nadgarstku (nie zawsze mi się chciało zakładać czujnik na klatkę piersiową),
Jest to chyba najprostszy z modeli Garmina i jeżeli poza bieganiem nie planujesz go do niczego innego używać, to jak najbardziej powinien Ci wystarczyć.
Ze względu, że ostatnio zacząłem dużo jeździć na rowerze i pływać to teraz mam FR 735XT i widzę baaardzo dużą różnicę.
-
- Rozgrzewający Się
Dzieki za odp. Z tego co wiem to 220 juz szybko lapie fixa. Ze wzgledu na to ze jezdze tez na rowerze to postanowilem zakupic 620
Wysłane z mojego D5503 .
Wysłane z mojego D5503 .
- KrzysiekJ
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 38:00 z treningu
- Życiówka w maratonie: 2:57:26 atest
Nie zauważyłem żeby 610 długo szukał satelit. Używam kilkanaście tygodni i zazwyczaj trwa to kilkanaście sekund (nigdy więcej niż minutę).
Faktycznie w wyższych modelach x20, x30 jest taki postęp w tym zakresie?
Niestety w tym czasie w 610 raz zdarzył mi się solidny zwis. Zegarek był naładowany i sam mi się wyłączył. Nie mogłem go w żaden sposób włączyc. Odpoczął kilka godzin i w końcu udało mi go uruchomic. Nie zgubił żadnych treningów.
Czy to powszechna przypadłośc? Teraz działa prawidłowo i nie mam się do czego przyczepic. Zastanawiam się czy jest sens kontaktowac się z serwisem w tej sprawie.
Faktycznie w wyższych modelach x20, x30 jest taki postęp w tym zakresie?
Niestety w tym czasie w 610 raz zdarzył mi się solidny zwis. Zegarek był naładowany i sam mi się wyłączył. Nie mogłem go w żaden sposób włączyc. Odpoczął kilka godzin i w końcu udało mi go uruchomic. Nie zgubił żadnych treningów.
Czy to powszechna przypadłośc? Teraz działa prawidłowo i nie mam się do czego przyczepic. Zastanawiam się czy jest sens kontaktowac się z serwisem w tej sprawie.
-
- Rozgrzewający Się
Moja stara 610 lapala min minute czasu co przy rozgrzewce w domu bylo nie praktyczne w moim przypadku. Ale funkcje i wszystko mi w nim pasowalo. Nie mialem zadnych problemow
Wysłane z mojego D5503 .
Wysłane z mojego D5503 .
- Chatson
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 31:09
- Kontakt:
Ja na Twoim miejscu postawiłbym na model fr 235 

"Nic nie jest szczególnie trudne do zrobienia, jeśli tylko rozłożyć to na etapy"
"Zwycięzcy robią to, czego przegranym się nie chciało"
MÓJ BLOG
KOMENTARZE BLOGA
https://www.facebook.com/przemyslawchatys
"Zwycięzcy robią to, czego przegranym się nie chciało"
MÓJ BLOG
KOMENTARZE BLOGA
https://www.facebook.com/przemyslawchatys
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 57:41
Właśnie na dniach wyszedł FR 35: https://www.garmin.com/en-US/blog/featu ... runner-35/ i https://buy.garmin.com/pl-PL/PL/prod552962.html
Jest nowy model, dość tani (199,99Eur) i chyba spełnia Twoje wymagania.
Jest nowy model, dość tani (199,99Eur) i chyba spełnia Twoje wymagania.
- ragozd
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 34:57
- Życiówka w maratonie: 2:45:28
- Kontakt:
230 HR jest lepsza, 235 nie łapie wszystkich parametrów tętna. Za 830 zł na Giełdzie Biegowej nówki są
www.facebook.com/WarszawskiScyzoryk - mistrz Polski i vicemistrz dzielnicy 
M45 PB: 5km 17:10, 10km 34:57 HM 1:16:34 M 2:45:28

M45 PB: 5km 17:10, 10km 34:57 HM 1:16:34 M 2:45:28