Buty na asfalt i ścieżki rowerowe

guerrero333
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Witam, ma 183cm i ważę 89kg od jakiegoś czasu biegam 4 razy w tygodniu od 7 do 12 km jednorazowo. Szukam butów do biegania chyba w miarę uniewsalnych :) tak w 30% asfalt i 70% ścieżki rowerowe, leśne utwardzone. Zwróciłem uwagę na Adidas supernova glide 7 lub 8, które były by odpowiednie do mojej wagi, ale po przeczytaniu kilku recenzji z których wynika, że nadają się tylko do biegania po asfalcie :(. Może jesteście mi w stanie polecić coś ciekawego do 400zl, ale zdaje sobie sprawę że przy mojej wadze ciężko znaleźć coś fajnego
Z góry dziękuję i pozdrawiam
PKO
Awatar użytkownika
b@rto
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:38
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Bez przesady z tym, że tylko na asfalt. Chodzi o twardą nawierzchnię - ścieżki rowerowe też się w to wpasowują. Nawet dukty leśne twarde też. Przymierz, jak będą dla Ciebie wygodne to śmiało kup.
knyklu
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

guerrero333 pisze:Witam, ma 183cm i ważę 89kg od jakiegoś czasu biegam 4 razy w tygodniu od 7 do 12 km jednorazowo. Szukam butów do biegania chyba w miarę uniewsalnych :) tak w 30% asfalt i 70% ścieżki rowerowe, leśne utwardzone. Zwróciłem uwagę na Adidas supernova glide 7 lub 8, które były by odpowiednie do mojej wagi, ale po przeczytaniu kilku recenzji z których wynika, że nadają się tylko do biegania po asfalcie :(. Może jesteście mi w stanie polecić coś ciekawego do 400zl, ale zdaje sobie sprawę że przy mojej wadze ciężko znaleźć coś fajnego
Z góry dziękuję i pozdrawiam
Najwygodniej biega się w nich po asfalcie.
Biegam w nich i po luźnych piaskach leśnych duktów i też jest ok. Olej takie rzeczy. Na początku wszyscy liczą, że sprzęt to klucz, a po pół roku rzetelnego dreptania buty mają trzeciorzędne znaczenie (ciuch też). Bierz te wygodne i ładne, resztę olej.
Wiedz tylko, że 7 są znacznie węższe w śródstopiu niż 8, znacznie.
guerrero333
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Dziękuję za info, przymierze i wtedy wybiorę między 7, a 8
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ