Supernova Glide 6, 7, 8
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Witam mam mały dylemat w wyborze tych butów, mianowicie glide 6 mogę kupić za 237zł, glide 7 za 270zł a glide8 za 350zł i mam pytanie czy warto dopłacić do 7 albo 8 ? Czy różnice między 6 a 7 i8 lub 7 a 8 są na tyle korzystne że warto by było kupić droższy model?
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 38:38
- Życiówka w maratonie: stara i nieaktualna
- Kontakt:
Raczej nie jest warto dopłacać do 8, praktycznie 150% modelu 6 kosztuje. W tych cenach kup 6 lub 7. To typowy but do klepania kilometrów, ma być wygodny i tyle. Nawet jeśli go kilka gram odchudzili tu i ówdzie to i tak niczego nie zmienia. Ja mam model 7, kolega ma 8 i wizualnie nie widać różnic.
biegam ultra i w górach 

- Poranny Biegacz
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 34:41
- Życiówka w maratonie: 2:37:41
- Kontakt:
Potwierdzam - z modelu na model prawie nic się nie zmienia - przerabiam własnie trzecią parę:)
-
- Wyga
- Kontakt:
W ósemce największą zmianą jest nieco zmieniony zapiętek.
Więc tak jak pisali poprzednicy, bierz najlepszą cenowo opcję
Więc tak jak pisali poprzednicy, bierz najlepszą cenowo opcję

Tu jestem:
- Endomondo - tu można zobaczyć ile biegam
- runforfun.com.pl - tu można poczytać jak biegam
- Instagram - a tu można pooglądać jak biegam
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 0:56:37
Na pewno nie kupuj 6-tek, po pierwsze jest to pierwszy model Glide'ów z Boostem (czyli przed "faceliftingiem"), a po drugie od kilku znajomych wiem, że szybciej się zużywają (po bokach). Na Twoim miejscu dołożyłbym te 33 zł do 7-ek (choć ja kupiłem ostatnio 7-ki za 340 zł, więc w Twojej sytuacji brałbym pod uwagę jeszcze 8-ki).
- krzysztof jot
- Zaprawiony W Bojach
Różnice są największe pomiędzy 6 a 7 zwłaszcza w górnej części buta, podeszwa jest w 7 i 8 taka sama, ósemka ma lepszą wentylację i nieco inne wykończenie, ale różnice są minimalne. A na www.biegamwmiescie.pl znajdziedz pod tagiem "supernova" dokładne opisy i zdjecia każdego modelu 6 7 i 8
http://www.biegamwmiescie.pl/tag/supernova/
http://www.biegamwmiescie.pl/tag/supernova/
- robin_ldz
- Wyga
- Życiówka na 10k: 47.11
- Życiówka w maratonie: 3.50.19
To i ja się podłączę. Mam zagwozdkę, bo lubię Adidasa, ale zaliczyłem wtopę z tym producentem. Kupiłem Energy Boost ESM i jak pewnie się domyślacie, moje stopy nie chciały się zakumplować z plastikową konstrukcją.
Teraz szukam buta na długie wybiegania i chciałbym kupić Glide 8. Czy muszę się obawiać, że but będzie wąski? Będę kupował za granicą, i ewentualny zwrot to ostateczność. Mam Bostony 5 i jest ok, ale wiadomo, że te buty mają ciut inne przeznaczenie. Kiedyś biegałem w Response z techfitu i te dla odmiany były szerokie.
A może warto poczekać, aż najnowsza odsłona Pegasusa będzie w normalnej cenie? Nike wydeptywałem przez kilka ostatnich lat, i z większości odsłon Pegasusa byłem zadowolony.
Taki dylemat...
Teraz szukam buta na długie wybiegania i chciałbym kupić Glide 8. Czy muszę się obawiać, że but będzie wąski? Będę kupował za granicą, i ewentualny zwrot to ostateczność. Mam Bostony 5 i jest ok, ale wiadomo, że te buty mają ciut inne przeznaczenie. Kiedyś biegałem w Response z techfitu i te dla odmiany były szerokie.
A może warto poczekać, aż najnowsza odsłona Pegasusa będzie w normalnej cenie? Nike wydeptywałem przez kilka ostatnich lat, i z większości odsłon Pegasusa byłem zadowolony.
Taki dylemat...
In this Religion, there are no holidays
-
- Zaprawiony W Bojach
Wczesne Energy Boost byly wyraznie wezsze - i moim zdaniem z mocno zanizona rozmiarowka. SugerNova Glide nie maja tego problemu.robin_ldz pisze:Kupiłem Energy Boost ESM i jak pewnie się domyślacie, moje stopy nie chciały się zakumplować z plastikową konstrukcją.
...
chciałbym kupić Glide 8. Czy muszę się obawiać, że but będzie wąski?
Mozesz tez sprobowac na stronach Amazona poogladac sobie rozne buty - przy znacznej ilosci modeli jest guzik "Find the Right Size". Dosc wiarygodne i dokladne sa ich pomiary, tzn. jesli masz buty ktore Ci wyraznie odpowiadaja, jest szansa na ewentualne porownanie z czyms innym, zobaczenia gdzie moga byc wezsze etc.