Witam. Biegam już od jakiegoś czasu. Od niedawna zacząłem także używać Endomondo.
Zazwyczaj wygląda to tak, że telefon trzymam w ręce ponieważ robię sobie bieg przeplatany z truchtem i muszę zerkać na czas. Pomyślałem, że zakupię sobie po prostu Pulsometr na którym będę miał godzinę a do tego przeliczy mi tętno i całą resztę, a telefon zawieszę na ramieniu.
Czy można biegać z samym pulsometrem(bez telefonu/Endomondo) a później jakoś przenieść wszystkie dane z pulso do endo tak jakbym biegł z endo ?
Dodam jeszcze, że zastanawiam się nad takim sprzętem Garmin Vivoactive Biały
Dobry pulsometr który będzie współpracował z Endomondo
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
-
- Wyga
W dziale Techno na pierwszej stronie jest co najmniej kilka wątków dotyczących wyboru zegarka do biegania, więc aby nie mnożyć tematów proponuję Ci tam zajrzeć, od razu będziesz wiedzieć co i jak.
Jeśli chodzi o Endomondo to interesuje Cię opcja eksportu treningu w formacie TCX/GPX lub synchronizacja - to już znajdziesz w Endomondo.
Jeśli chodzi o Endomondo to interesuje Cię opcja eksportu treningu w formacie TCX/GPX lub synchronizacja - to już znajdziesz w Endomondo.
-
- Rozgrzewający Się
Jest tyle tych tematów, że człowiek nie wie od czego zacząć...
Do tego nadal nie wiem i znaleźć nie mogę informacji czy można biegać z pulsometrem bez telefonu i później przenieść dane do endo...
Do tego nadal nie wiem i znaleźć nie mogę informacji czy można biegać z pulsometrem bez telefonu i później przenieść dane do endo...
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Możesz wyeksportować dane z pulsometra (np przez Garmin Connect) i zaimportować do Endo.
-
- Rozgrzewający Się
Rozumiem. DziękujęAdam Klein pisze:Możesz wyeksportować dane z pulsometra (np przez Garmin Connect) i zaimportować do Endo.