odzież do biegania do 15 - 20 stopni

marek84
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:38
Życiówka w maratonie: stara i nieaktualna
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Sebast91 pisze:
To uwierz, nie kazdy jest taki jak Ty. Gdy wychodzilem dzisiaj bylo 9stopni. Bylem ubrany w krotkie spodenki i koszulke z krotkim rekawem.
Dokladnie w takim stroju tez dzisiaj biegalem tylko u mnie termometr pokazywal 10 stopni :)
Zgadzam się z chłopakami powyżej, jak jest więcej niż 10 stopni i nie pada/wieje to biegam na krótko - chyba że naprawdę jakieś krótkie/wolne rozbieganie ze sporą dawką ćwiczeń to długi rękaw (zwykła koszulka).
biegam ultra i w górach :)
PKO
thepanone
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

bo patrzycie na termometr w cieniu a wychodzicie na słońce. Ja biegam po nocach. Inna sprawa, że biegam w luźnej krótkiej koszulce a wy zapewne w obcisłej.
Sebast91
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Akurat z tym słoncem to roznie bywa :) ale jak najbardziej wieczorem mozna zarzucic cos na dlugi rekaw tak jak ci wyslalem wyzej :) Wszystko zalezy od organizmu w sloncu to bym z checia jeszcze wlasna skore zrzucił :hej: :hej: :hej: :hej: a biegam w koszulkach opietych bo jest to po prostu wygodne :) zawsze mozesz kupic taka sprytna kurteczke http://www.decathlon.pl/kurtka-ekiden-id_8354376.html posiadam z kolekcji jesiennej troche inna, zakladasz ja na reke i biegniesz zaczyna padac wiac lub jest ci zimno rozkladasz i zakladasz :)
Awatar użytkownika
Mama Kin
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

thepanone pisze:no jakżesz o co kaman i jak wszystko jedno, skoro mi w tych luźnych poliestrach beznadziejnie czyli mokro i zimno. Pytam czy to wina składu materiału czy luźności. Bo nie wiem czy brać się za zwężanie.
kup sobie obcisły poliester - "odzież kompresyjna" :hej:
go get 'em tiger
thepanone
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

nie czaję szyderstwa? że będzie mokry kompres przylegał? przecież biegacie w tych obcisłych gaciach które są z poliestru.
Tomeck
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

thepanone pisze:nie czaję szyderstwa? że będzie mokry kompres przylegał? przecież biegacie w tych obcisłych gaciach które są z poliestru.
Spróbuj sam. Obcisłe czuć inaczej.

pzdr T
thepanone
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

serio nie rozumiem co macie na myśli. Mówicie że obcisły poliester jest zły czy dobry?
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

co kto lubi.
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
Sebast91
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

serio nie rozumiem co macie na myśli. Mówicie że obcisły poliester jest zły czy dobry?
Ja powiem tak nie wyobrazam sobie biegac w luznych rzeczach bo jest to nie wygodne i mowie tutaj o gorze i dole ubioru :) po drugie odziez kompresyjna odprowadza pot wiec nie czujesz tego jak w zwyklej koszulce ktora sie do ciebie przykleja bo jest taka mokra... kup sobie cos takiego jak ta koszulka z decathlonu i sie przekonasz ze jednak warto
Robert
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Sebast91 pisze: Ja powiem tak nie wyobrazam sobie biegac w luznych rzeczach bo jest to nie wygodne i mowie tutaj o gorze i dole ubioru :)
No to obawiam sie, ze dosc uboga masz wyobraznie...
Rozni ludzie maja rozne upodobania - ja np. w lecie, gdy jest b. goraco zdecydowanie wole luzne rzeczy, bo dzieki temu "luzowi" jest troche chlodniej.

Teraz jest szczyt wiosennego sezonu maratonskiego - rzuc okiem na relacje z jakiegos duzego maratonu, znaczaca wiekszosc zawodowej czolowki bedzie w luznych koszulkach i NIKT nie bedzie w obcislych spodenkach. Tak jest po prostu mniej goraco.
Virtoooz
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

thepanone pisze:bo patrzycie na termometr w cieniu a wychodzicie na słońce. Ja biegam po nocach. Inna sprawa, że biegam w luźnej krótkiej koszulce a wy zapewne w obcisłej.
czy w cieniu czy nie, wszystko kwestia treningu jaki akurat wykonujesz...jeśli chłopaki latają ile się da, to na krótko bo w długim gorąco...nie jestem specjalistą, dopiero co zaczynam przygodę z bieganiem ale borykam się z tym samym problemem...jeśli bieg jest intensywny, krótkie gacie, koszulka sportowa na krótki + luźna wiatrówka z Decathlonu, mi osobiście odpowiada bo jak trzeba to rozpinam i "steruję" poziomem ciepła :)
Awatar użytkownika
Mama Kin
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

thepanone pisze:serio nie rozumiem co macie na myśli. Mówicie że obcisły poliester jest zły czy dobry?
ja w kompresji nie mam odczucia mokrej szmaty na plecach, w ogóle nie mam odczucia dokuczliwej wilgoci.
go get 'em tiger
nowackaDor
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

ej a co sądzicie o odzieży termo ze sklepu Lidl, co jakiś czas rzucają tego typu urania, sprawdzaliście kiedyś ich jakość?
warto tam kupić koszulkę itp?
Awatar użytkownika
whitemamba
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jak jest w dobrej cenie i kolor + krój + materiał się podoba to warto.
Moim zdaniem ciężko uzasadnić wydawanie wyższej kwoty na koszulkę jeżeli kierujemy się innymi preferencjami niż te powyższe.
Zmiana kodu 3 z przodu:)
10km- 39.04 @3:54 pace
HM- 1:29:03 in progress
M- 3:14:12 in progress
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ