Prosty pulsometr z głośnym alarmem

iwona92
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Cześć!

Moja mama przeszła zawał i szukam jakiegoś pulsometra dla niej, żeby mogła kontrolować tętno w czasie jakiegoś wysiłku. Prawie już został kupiony Polar FT4, kiedy dowiedziałam się, że ma bardzo słaby alarm, także odpada.
Stąd pytanie. Jaki pulsometr:
- prosty, dla osoby która nie ogarnia technologii, nie potrzebne jej dodatkowe bajery, byle puls mierzony był dobrze
- z możliwością ustawienia własnego HR max albo strefy pulsu, po przekroczeniu której będzie dość głośny alarm
- możliwość wymiany baterii bez odwiedzania serwisu
- w miarę delikatny wygląd - inaczej boję się, że nie będzie skłonna korzystać... ;)

Czy możecie coś polecić?
PKO
Tomeck
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

iwona92 pisze:Cześć!

Moja mama przeszła zawał i szukam jakiegoś pulsometra dla niej, żeby mogła kontrolować tętno w czasie jakiegoś wysiłku. Prawie już został kupiony Polar FT4, kiedy dowiedziałam się, że ma bardzo słaby alarm, także odpada.
Stąd pytanie. Jaki pulsometr:
- prosty, dla osoby która nie ogarnia technologii, nie potrzebne jej dodatkowe bajery, byle puls mierzony był dobrze
- z możliwością ustawienia własnego HR max albo strefy pulsu, po przekroczeniu której będzie dość głośny alarm
- możliwość wymiany baterii bez odwiedzania serwisu
- w miarę delikatny wygląd - inaczej boję się, że nie będzie skłonna korzystać... ;)

Czy możecie coś polecić?
A wiesz że będzie chciała używać? Paski są dla niektórych niewygodne i potrzeba motywacji aby je nosić. Są też modele czytające z nadgarstka i może nimi się powinnaś zainteresować. Są niestety droższe.
iwona92
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Myślałam o nadgarstku, ale słyszałam, że a) pomiar nie jest tak dokładny jak z klatki (a tu jednak dokładność mocno wskazana), b) jest jeszcze bardziej niewygodnie, bo pasek zegarka musi być dość mocno ściśnięty. Więc chyba lepiej pas piersiowy.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ