Inov-8 Roclite 295 po dwóch tygodniach puszczają szwy

bjj
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 35:46
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Dwa tygodnie temu kupiłem buty Inov-8 Roclite 295. Są to moje pierwsze buty tej firmy i za tą cenę spodziewałem się porządnej jakości i wytrzymałości. Niestety po dwóch tygodniach i 224km szwy zaczynają puszczać co jest dla mnie lekkim szokiem. Efekt taki jak na zdjęciu. Jak widać nie jest to uszkodzenie mechaniczne bo z zewnątrz but ma szwy w całości. Mam pytanie do innych użytkowników tych butów. Czy to jest norma w butach tej firmy ,że zaczynają się rozlatywać po tak krótkim czasie czy raczej trafiłem na jakiś felerny egzemplarz. Firma chwali się ,że ich buty są bardzo wytrzymałe ,reklamacje zdarzają się niezwykle rzadko itp. itd. Nie wiem czy to tylko marketingowy bełkot czy faktycznie ich buty są coś warte. Planuję oczywiście je reklamować chociaż spodziewam się jak zwykle... "z winy klienta". Miałem nadzieję ,że wytrzymają mi chociaż 6 miesięcy a tu taka lipa. Jeszcze nigdy żadne buty tak szybko mi się nie rozleciały chociaż były 2x tańsze. Planowałem polatać w nich przez zimę, potem trochę jesienią i wystartować w Biegu 7 Dolin a tu porażka
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
5km-16:48
10km - 35:46
PKO
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Jasne, reklamuj.
bjj
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Buty kupione na Zalando. Reklamacja uznana- zwrot 193zł w celu pokrycia kosztów naprawy lub mogłem zwrócić buty. Także ogromny plus dla Zalando, że uznają zasadne reklamacje i nie umywają rąk wypisując jakieś bzdury jak to robi większość firm
Awatar użytkownika
jarek_bb
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 44:40
Życiówka w maratonie: 3:36:50

Nieprzeczytany post

Większość firm podchodzi rozsądnie do tematu uzasadnionych reklamacji. A uszkodzenie buta zdarza się - każdej marce. Ja mam jedną parę Inov-8 i nie widać po nich śladu zużycia po 300km
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

bjj pisze:Buty kupione na Zalando. Reklamacja uznana- zwrot 193zł w celu pokrycia kosztów naprawy lub mogłem zwrócić buty. Także ogromny plus dla Zalando, że uznają zasadne reklamacje i nie umywają rąk wypisując jakieś bzdury jak to robi większość firm
A ciekawy jestem jak ten proces reklamacyjny w Zalando wyglądał? Wysyłałeś im najpierw zdjęcia czy od razu buty?
bjj
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Wystarczy wysłać zdjęcia i opis uszkodzenia. Butów nie trzeba wysyłać. Po 2 dniach miałem decyzje
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ