kalenji eliofeet...

Awatar użytkownika
HeavyPaul
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Witam,

Miałem przyjemność biegać w Eliofeetach i byłem z nich bardzo zadowolony, ale jeżeli ktoś planuje je pociąć to moim zdaniem lepiej zainwestować w coś takiego: http://testyoutdoorowe.wordpress.com/20 ... in-m9303b/

Cena podobna, a efekt chyba jednak lepszy niż okrojony eliofeet ;)

No chyba, że ktoś ma stare eliofeety i planuje je po prostu upgrade'ować :)

Pozdrawiam

Paweł
Mój BLOG: Heavy Runs Light
Aktualne informacje o testach + duża dawka zdjęć na moim profilu na FACEBOOKU
Dla spragnionych zdjęć INSTAGRAM :)
PKO
Pearl
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Wracam do biegania po przerwie, no bardzo długiej. By zacząć postanowiłam kupić dobre buty ale postanowiłam nie wydawać za dużo jakbym się rozmyśliła. Pojechałam do Decathlonu po Kalenji Eliofeet. One chyba tam na mnie czekały. Ostatnia para z wybranego przeze mnie koloru przeceniona z tej okazji na 99,- :usmiech:
Biega mi się w nich bardzo dobrze, ale zdecydowanie lepiej na asfalcie niż po piasku. Na piachu nie są już tak stabilne, noga się troszkę wykręca. Bałam się o te rzepy, czy będzie dobrze trzymać. Okazuje się, że wyjątkowo dobrze idzie sobie dopasować siłę dociągnięcia paska, a co za tym idzie dobrze umiejscowić stopę w bucie. Plusem jest szybka możliwość poprawienia "wiązania" buta, co zapewne byłoby bardzo przydatne podczas biegów. Polecam początkującym biegaczom. Pozdrawiam :usmiech:
dr_edredon
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Hmmm... jestem nieco zaskoczony tymi pozytywami o Kalenji Eliofeet. Dwa dni temu obejrzałem je w Decathlonie we Wrocku. No i tyle... na pewno nie kupię i nie przetestuję. Odpadły w przedbiegach.
1. informacja zasadnicza: NA WĄSKĄ ZACHODNIOEUROPEJSKĄ STOPĘ! - to je dyskwalifikuje, wkładam i czuję się jak w kajaczkach - cały przód stopy się nie mieści, brzegi stopy się opierają o brzegi podeszwy a później dopiero środek;
2. mam płaskostopie a mimo to brakuje długości paska z rzepem do pełnego zapięcia. Gdy zapnę na tyle luźno by było wygodnie wówczas funkcjonalna jest tylko połowa długości rzepa. Czyżbyście mieli również płaskostopie i to jeszcze bardziejsze ;)?
Faktem jest, że źle znoszę zbyt mocne zapięcie/zasznurowanie buta na wysokości łuku wysklepienia - pojawiają się wówczas bóle i dyskomfort ale... mimo wszystko myślę, że to byt tylko dla niektórych. Dopóki nie przeczytałem Waszych opinii sądziłem, że nie ma prawie takiej stopy, na którą by pasował mamrocząc w D.: "co za debil to za projektował; dla kogo?".
No ale, jak widać, myliłem się trochę.
Choć nie rozumiem nadal jakim cudem na Wasze stopy to pasuje... :ojnie:
A nawiasem: obsługa była niepomiernie zdziwiona gdy zapytałem o wartość dropu: nie, no, "aż tak" żeby coś wiedzieć to oni nie. Jakie "aż tak"? W ogóle DECATHLON nie ma wiele KONKRETNYCH informacji o butach; głównie marketingowe blablanie, jak się zdaje.
Pozdr.
Stefcio22
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

te buty są do biegania na śródstopiu ? bo na stronie decathlonu piszą o amortyzacji na tył? http://www.decathlon.pl/eliofeet-man-ni ... 26239.html
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ