Który wybrać? Garmin vs Suunto.

Awatar użytkownika
kadoel
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 42:32
Życiówka w maratonie: 3:28:07

Nieprzeczytany post

Planuje kupic w najblizszym czasie zegarek do biegania. Wczesniej uzytkowalem garmina 310xt i bylem z niego bardzo zadowolony. Przede wszystkim na plus gps, pomiar tetna, dlugosc pracy baterii, wielofunkcjonalnosc, przejrzysty ekran i co bardzo wazne dla mnie virtual partner. Wlasciwie kupilbym 310xt ale cos mnie podkusilo zeby przejrzec oferte i trafilem na suunto ambit3 run. Spodobal mi sie ten zegarek chocby dlatego ze schludnie wyglada w przeciwienstwie do 310xt ale czy spelni moje wymagania, czyli dokladny gps, virtual partner i przynajmniej 15h pracy baterii? Moze jakas inna alternatywa? Nie chce za duzo doplacac bo 310 mam za 800 zl z paskiem a jakbym mial zaplacic wiecej wzialbym 910xt..ten suunto nie daje mi spokoju
PKO
Awatar użytkownika
Andrew1962
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 44.46
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Dziękuję wszystkim za Wasze opinie w rozpoczętym przeze mnie temacie. W związku z tym, że wczoraj czystym przypadkiem trafiła się okazja kupna nowego Garmina Fenixa 2 HR w bardzo okazyjnej cenie :) nie mogłem z niej nie skorzystać! Co prawda, brałem go pod uwagę choć na drugim miejscu. Mam tylko nadzieję, że te wszystkie dotychczasowe uaktualnienia, mam wersję 4.20, już wyeliminowały te choroby nękające model?!
“Ból jest stanem przejściowym. Duma pozostaje na zawsze.”
Obrazek
Awatar użytkownika
MikeSpy
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46
Życiówka w maratonie: 4

Nieprzeczytany post

Wszystkie może nie bo np slabego ekranu to nie zmieni :P ale to nienajgorszy zegarek jesli kupiony w dobrej cenie. Na pewno ma kepsze możliwości nawigacyjne niz ambit.
If you going to face a real challenge it has to be a real challenge. You can't accomplish anything, without the possibility of failure.
Awatar użytkownika
Andrew1962
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Potrzebuję szybkiej odpowiedzi jak zrobić reset Garmina F2 bo mi się właśnie zawiesił i nie reaguje na żaden przycisk! Help please
Obrazek
Awatar użytkownika
kuczi
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 41:20
Życiówka w maratonie: 3:30:12
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Andrew1962 pisze:Potrzebuję szybkiej odpowiedzi jak zrobić reset Garmina F2 bo mi się właśnie zawiesił i nie reaguje na żaden przycisk! Help please
Hard reset >> https://www.youtube.com/watch?v=5q49bksuUuA
Awatar użytkownika
Andrew1962
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dzięki kuczi ale niestety w moim przypadku, chyba jakiś poważny problem :( ta kombinacja nie działa! Napisałem już do Garmin Poland Support i czekam na reakcję!
Obrazek
Awatar użytkownika
Ponczo
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Sam stanalem przed tym dylematem przeszlo tydzien temu. Wybor padl na Fenix'a. recenzi w necie jest sporo wiec ogranicze sie do moich spostrzezen.
- Suunto ma swietny marketing ale zegarek sam w sobie jest przereklamowany. Movescount (serwis webowy) jest bardzo nieczytelny a opcje treningowe w zegarku sa mocno ograniczone (nie liczac aplikacji ale to inny temat). Suunto jako narzedzie treningowe wypada slabo. Dodatkowo synchronizacja z Androidem graniczy cudem, co powoduje frustracje. Serwis tylko w Finlandii wiec trzeba czekac i czekac az zegarek wroci - nie koniecznie nowy

- Fenix 3 - obawialem sie gps'a bo wiesc nie sie ze jest zle - nie jest. Przynajmniej teraz, nie wiem jak bylo wczesniej. Dziala prawidlowo, nie gubi nawet przy zachmurzeniu. Swietny serwis webowy - duzo danych i wszystko czytelne. Aplikaca na Androida dziala bardzo dobrze, synchronizacja bezproblemowa. Serwis Garmina jest w Warszawie i 99% przypadkow wymeiniaja na nowy sprzet.

Na osobistym tescie 910XT vs Ambit 3 roznica wyniosla 60 metrow na dystansie 28 km czyli tle co prawie nic. W fenixie gps dziala podobnie, natomiast konkrenty test (fenix vs ambit3) dopiero przede mna.

Na zakonczenie: przy wyborze Ambit 3 Saphireza 50% ceny detalicznej (oficjalna droga, polska dystrybucja) wybralem Fenixa 3 za cene detaliczna. Podobno cena czyni cuda ale nie w tym przypadku. Oczywiscie sa gusta i gusciki, ja wybralem Fenix 3
"Ours is not to question why Ours is
but to do or die" [url]http://www.kawaleria.pl[/url]
[url]http://www.kravmaga.com.pl[/url]
Awatar użytkownika
Andrew1962
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Andrew1962 pisze:Dzięki kuczi ale niestety w moim przypadku, chyba jakiś poważny problem :( ta kombinacja nie działa! Napisałem już do Garmin Poland Support i czekam na reakcję!
W poniedziałek wysyłam, będzie wymiana na nowy wg Garmin Europe :)
Obrazek
bongos0000
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 50 min

Nieprzeczytany post

A to moja opinia w tej kwestii, którą wyrażam na filmie po przetestowaniu obydwu zegarków

https://www.youtube.com/watch?v=8q25tkOI0ws
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ