Jaki zegarek z GPSem na początek
-
- Wyga
Zależy co jest dla kogo ważne. Ja pływam wiec zamieniłem m400 na v800 po miesiącu użytkowania. Ale z perspektywy biegacza to był krok błędny. V800 dużo wolniej łapie fixa. I w zasadzie nie ma reguły- raz jest to 800m biegu, a kolejnym razem łapie zaraz po wyjściu z klatki schodowej.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
w każdym pulsometrze z GPS robi się tak ubierasz sie na trening w tym czasie twój pulsometr leży na parapecie . Bieresz go i masz sygnał i sobie z pod domu biegniesz proste jak drut trzeba tylko pomyślećeni4c pisze:Zależy co jest dla kogo ważne. Ja pływam wiec zamieniłem m400 na v800 po miesiącu użytkowania. Ale z perspektywy biegacza to był krok błędny. V800 dużo wolniej łapie fixa. I w zasadzie nie ma reguły- raz jest to 800m biegu, a kolejnym razem łapie zaraz po wyjściu z klatki schodowej.
Tompoz
Tompoz
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 42:32
- Życiówka w maratonie: 3:27:37
Wychodzisz na dwór i przypominasz sobie że jesteś debilem, bo mieszkasz w 10 piętrowym bloku i twój zegarek leży na parapecie 30m nad tobątompoz pisze: w każdym pulsometrze z GPS robi się tak ubierasz sie na trening w tym czasie twój pulsometr leży na parapecie...

Taki patent działa dobrze jak mieszkamy w domku, jak ktoś jest z "betonowej płyty" to jest skazany na czekanie - co z tego że zegar złapie GPS, jak zanim się wyjdzie z bloku to już go zgubi.
5km - 19:46 (atest)
10km - 41:40 (zawody bez atestu)
15km - 1:03:15 (atest)
HM - 1:32:04 (atest)
M - 3:27:37 (atest)
10km - 41:40 (zawody bez atestu)
15km - 1:03:15 (atest)
HM - 1:32:04 (atest)
M - 3:27:37 (atest)
-
- Wyga
Można V800 wystawiać pulsometr na balkon, można rożne cuda z nim wyprawiać nawet odtańczyc nad nim kankana.tompoz pisze:eni4c pisze: w każdym pulsometrze z GPS robi się tak ubierasz sie na trening w tym czasie twój pulsometr leży na parapecie . Bieresz go i masz sygnał i sobie z pod domu biegniesz proste jak drut trzeba tylko pomyśleć
Tompoz
Tylko nie wiem co to ma wspólnego z myśleniem.
Wystarczy używać m400 lub czekać, aż Polar łaskawie wprowadzi obsługę A-GPS w V800.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Tylko czas łapania fixa jest bardzo podobny, biegałem z m400 prawie rok, biegam teraz z v800 i różnica jest znikoma a bywa tak że v800 szybciej złapie fixa (przynajmniej dwie osoby z którymi biegam mają m400, więc mam porównanie w tych samych warunkach).
Natomiast prawdą jest że nawet jak m400 wyświetlali GPS OK to jakość sygnału dalej jest niska i należałoby odczekać jeszcze z minutę lub dwie aby korzystał z większej ilości satelit i nie przekłamywał oraz poprawnie wyświetlał wyskość (co akurat w m400 jest jedną z najbardziej irytujących mnie rzeczy)
Natomiast prawdą jest że nawet jak m400 wyświetlali GPS OK to jakość sygnału dalej jest niska i należałoby odczekać jeszcze z minutę lub dwie aby korzystał z większej ilości satelit i nie przekłamywał oraz poprawnie wyświetlał wyskość (co akurat w m400 jest jedną z najbardziej irytujących mnie rzeczy)