Pegasus 32 vs elite 8.

szewczi
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witajcie, szukam swoich pierwszych konkretnych butów do biegania. Budżet 300zł. Na pewnej stronie znalazłam Pegasusy 32 oraz Elite 8 w promocji. Napiszcie co o nich myślicie, a może macie jakieś inne propozycje?

Stopa neutralna lekka supinacja, biegać dopiero zaczynam. Aktualnie biegam w nike internationalist, bo takie miałam w szafie czy mogę w nich jeszcze pobiegać i np. poczekać do stycznie, bo czytałam że najlepiej w takim okresie buty kupować, czy mam je natychmiastowo zmienić?

Z góry dzięki za odpowiedzi,
Pozdrawiam.
PKO
toran
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 53:28

Nieprzeczytany post

Na początek brałbym Pegasus. Więcej stabilizacji i amortyzacji. Elite 8 wymuszają trochę bieg ze śródstopia. Uważam że na początku powinieneś pobiegać w bezpieczniejszym obuwiu :)
szewczi
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Dziękuję Ci bardzo za odpowiedź, w takim razie mam pegasusy 32. A może ktoś jest w stanie zaproponować coś do 300 zł z jakiejś innej firmy? Oglądałam też asicsy i new balance, ale ciężko mi się w tych wszystkich modelach rozeznać. Pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
katekate
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 45.18
Życiówka w maratonie: 3.42.11

Nieprzeczytany post

Kup buty wygodne. Marka nie ma znaczenia.
komentarze
nic nie muszę, mogę wszystko
szewczi
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Problem w tym, że nie mam możliwości zakupu butów w sklepie stacjonarnym gdyż nie mam niczego konkretnego w pobliżu.

Dobra, proszę zamknąć temat.
aktywny12
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Pozwolę sobie podpiąć się do tematu :)

Też myślałem o Elitach. Byłem dziś w sklepie przymierzyć i trochę się rozczarowałem. Pod śródstopiem czułem jakby ktoś mi włożył kawałek czegoś sztywnego pod wkładkę, to oczywiście była ta słynna poduszka zoom. Przymierzyłem i przebiegłem się po sklepie, ale jakie to bieganie, jak nawet nie można się rozpędzić. Myślę, że może przy moich akcentach, średnio 4min /km nie będzie mi przeszkadzać ta twardość poduszki, a wręcz pomagać. Czy miał ktoś podobne odczucia co do tego buta? Czy lepiej jest w szybkim biegu niż w takim truchcie?
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ