Polećcie mi proszę skarpetki - pomocy

Awatar użytkownika
Nessi
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 47,48
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Na tą porę roku, z czystym sumieniem mogę polecić nasz model RSN. Kręcę w nich ok 60km tygodniowo, w różnych warunkach, rano, wieczorem, nawet na upale. Gdyby ktoś miał pytania chętnie odpowiem.

Obrazek
Obrazek
PKO
niedzielny_biegacz
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 58:50

Nieprzeczytany post

Nessi, dzięki - a jak z trwałością w tych RSN?
Miałem kiedyś jakieś skarpetki Nessi, ale po kilku biegach zagościła na nich elegancka dziura, co mnie trochę zniechęciło do marki... Kalenji Run Intensive pod tym względem są niemal niezniszczalne :)
Awatar użytkownika
Nessi
Stary Wyga
Stary Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Swego czasu był mieliśmy problem z pewną przędzą, która za szybko się przecierała, to znaczy jedna dostawa była jakaś felerna. Obecnie nie korzystamy z tej przędzą. Te skarpetki, o których mowa wyżej wałkuje od jakiś 1500km, jedni mówią o nich nie do zdarcia inni nie do zajechania. Bardzo wytrzymały materiał.
niedzielny_biegacz
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

maciaz91 pisze:Poszukaj tych skarpetek Crafta http://www.craft-poland.pl/craft-cool-t ... -pary.html.
Optymalna grubość, dobrze oddychają i są nie do zajechania.
Na razie jestem po pierwszym teście tych skarpetek Crafta, wytrzymały 14 km bieg ;)
zobaczymy dalej.
Awatar użytkownika
Nessi
Stary Wyga
Stary Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Myślę, że zdecydowanie więcej wytrzymają daj znać za kilkadziesiąt kilometrów:)
Nishinsan
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 44
Życiówka w maratonie: 4:02

Nieprzeczytany post

Ze swojego doświadczenia polecam MOOSE. Świetnie odprowadzają wilgoć, sprawdzone na maratonach.
Jak koledzy używam lidlowych (ostatnie cienkie dają radę w lato, poprzednia edycja potwierdzam za grube na lato i szybko się przecierają - dobre na rower do butów SPD ;) ).
niedzielny_biegacz
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Po 100 km w Craftach muszę przyznać, że dają radę.
Dzięki za polecenie :)
szocik
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Nishinsan pisze:Ze swojego doświadczenia polecam MOOSE. Świetnie odprowadzają wilgoć, sprawdzone na maratonach.
Jak koledzy używam lidlowych (ostatnie cienkie dają radę w lato, poprzednia edycja potwierdzam za grube na lato i szybko się przecierają - dobre na rower do butów SPD ;) ).
Ja tak samo używam MOOSE. Moim zdaniem jest ok ale zawsze może być lepiej : ) Wszystko za swoją cenę ; ) Ostatnio przez przypadek robiłem sobie w nich zdjęcia u fotografa , którego gdzieś będąc w sklepie kupując http://www.baltic-interiors.com poznałem. Szukałam informacji o jakiejś dobrej apteczce pierwszej pomocy , którą dzieś w gdańsku mogę kupić.