Pulsometr dla Samsunga SII

raft
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam. Szukam pulsometru, który współdziałałby z Samsungiem SII i Runkeeperem, ewentualnie z Endomondo. Smartfon posiada bluetootha w wersji 3.0. Czy ktoś z was ma jakiś pomysł (najlepiej sprawdzony w praktyce:))? Najbardziej zależałoby mi na opasce HR i rzetelnym pomiarze pulsu, budżet to 200-250 zł.
PKO
Awatar użytkownika
Szybki90
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Polara nadajnik h6 bodajze ze 200 zl kosztuje zobacz na str decathlon on powinien pasowac.
NEVER GIVE UP
raft
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Dzięki za odpowiedź. Polar H6 to bluetothh smart (bluetooth w v.4.0). Teoretycznie nie powinien współdziałać z Samsungiem SII. Ale doczytałem na kilku forach, że wystarczy zmiana oprogramowania. W tym przypadku potrzebny jest podobno tylko CM11, który pozwala uaktualnić Androida do v.4.4 (cyanogenmoda mam już od dawna). Zamówiłem właśnie Polar H7. Zobaczymy, jak to będzie działać.
Awatar użytkownika
Szybki90
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

No słuchaj ja akurat mam POLARA H7 pod Andka 5.0.1 aktualnie na S4 na 4.4.4 chodził ładnie. Myślę ,że zmiana softa pomoże coś.
NEVER GIVE UP
raft
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Dzisiaj dostałem czujnik Polar H7. W Samsungu SII włączyłem jedynie w opcjach bluetooth, sparowałem komórkę z pulsometrem (podobnie zrobiłem w ustawieniach akcesoriów w Endomondo) i przez pół godziny testów wszystko działało bez problemu (nawet z odległości 3m- większych nie próbowałem). Nie wiem, jak w dłuższym okresie czasu to rozwiązanie się sprawdzi (bo jednak Samsung SII z CM11 działa jakby był na sterydach), ale mam nadzieję, że wszystko będzie OK.
Awatar użytkownika
Szybki90
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ja miałem h6 przy galaxy s3 gdzie jest bluetooth 3.0 i andek 4.3 a h6 dziala na 4.4 andku i bluetooth 4.0 mi dzialalo na s3 lecz bateria w oczach leciala takze nie chce nic mowic ale mozesz miec podobnie.
NEVER GIVE UP
xmacx3
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 48:36

Nieprzeczytany post

Szybki90 pisze:Ja miałem h6 przy galaxy s3 gdzie jest bluetooth 3.0 i andek 4.3 a h6 dziala na 4.4 andku i bluetooth 4.0 mi dzialalo na s3 lecz bateria w oczach leciala takze nie chce nic mowic ale mozesz miec podobnie.
Galaxy S3 (przynajmniej 3 najpopularniejsze wersje GT-I9300, GT-I9305 oraz GT-I9301) ma bluetooth 4.0
Awatar użytkownika
Szybki90
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

A no racja mają 4.0 bluetooth to nie wiem po czym leżał u mnie problem ,że bateria w oczach leciała nie mogę skojarzyć.
NEVER GIVE UP
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ