Zmiana butów
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 00:37:35
- Życiówka w maratonie: 02:58:32
Każdy ma swoje zdanie i swoje doświadczenia. Ja mimo swoje wysokiej wagi jak na biegacza używam obuwia ze stosunkowo niską amortyzacja albo w ogóle bez niej. Według mnie ilość przeszyć itd nie jest zależne od wagi użytkownika. A przeznaczenie obuwia do wagi użytkownika podyktowane jest ilością amortyzacji w bucie. Ale jak kolega Marek stwierdził jest to moja subiektywna opinia.
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Pojechałem w końcu do sklepu coś kupić i jak to zwykle bywa nie kupiłem tego co chciałem. Nie mieli na stanie, a że mieszkam w pipidówie i pojechałem sporo kilometrów to chciałem z czymś wyjść.
No i wybór padł na Kinvary 5. Trochę się obawiałem dropu 4mm. Jestem już po 2 biegach w nich, 40 minut + przebieżki, drugi godzinka z podbiegiem 400m. Łydki spoko (tak jak przypuszczałem), ale za to lekko ciągną strzałkowe krótkie i płaszczkowate. Mam w nich problemy z utrzymaniem tempa, ciągle musiałem kontrę robić bo przyspieszałem o 20s/km i nawet tego nie czułem, dopiero tętno to pokazywało. Zaskoczył mnie też Filmflex, buty są rewelacyjnie przewiewne. Jestem bardzo zadowolony.
Mam tylko pytanie odnośnie amortyzacji. Mam wrażenie czy one faktycznie mają średnią/dużą amortyzację? Bo jak w nich biegnę to w porównaniu do poprzednich Nimbusów są znacznie bardziej miękkie. Nie wiem z czego to wynika, kwestia przejścia z żelu na piankę?
Dzięki chłopaki za porady, myślę że dzięki Wam trafiłem w odpowiedni segment
No i wybór padł na Kinvary 5. Trochę się obawiałem dropu 4mm. Jestem już po 2 biegach w nich, 40 minut + przebieżki, drugi godzinka z podbiegiem 400m. Łydki spoko (tak jak przypuszczałem), ale za to lekko ciągną strzałkowe krótkie i płaszczkowate. Mam w nich problemy z utrzymaniem tempa, ciągle musiałem kontrę robić bo przyspieszałem o 20s/km i nawet tego nie czułem, dopiero tętno to pokazywało. Zaskoczył mnie też Filmflex, buty są rewelacyjnie przewiewne. Jestem bardzo zadowolony.
Mam tylko pytanie odnośnie amortyzacji. Mam wrażenie czy one faktycznie mają średnią/dużą amortyzację? Bo jak w nich biegnę to w porównaniu do poprzednich Nimbusów są znacznie bardziej miękkie. Nie wiem z czego to wynika, kwestia przejścia z żelu na piankę?
Dzięki chłopaki za porady, myślę że dzięki Wam trafiłem w odpowiedni segment