Witam,
Mam do Was ogromną prośbę, pomóżcie mi wybrac miedzy tymi dwoma modelami.
www.sferis.pl/szukaj.html?q=Polar+M400
www.sferis.pl/szukaj.html?q=Polar+A300
Widziałem u góry temat z M400 jednak za dużo spamu się tam już pojawiło. Macie jakieś zdanie na temat tych dwóch modelów? W sieci można spotkać praktycznie same pozytywy jednak nie wiem, którego mam wybrac do codziennego biegania.
Polar M400 czy A300 ?
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 49'15
Cześć
Generalnie obydwa zegarki są identyczne ... poza 1 rzeczą.
Model M400 ma wbudowany GPS
Model A300 ma Krokomierz
Pytanie do Ciebie co wolisz?
Ja osobiście używam M400 bez paska tętna i bardzo sobie chwalę (nota bene można kupić taniej np. w Agito.pl
)
Zegarek lekki, spełnia wszystkie funkcje jakie potrzebuję, wsparcie polar flow wystarczające.
Jedyną rzeczą, która można 'wkurzać' ale to kwestia czy chcemy się chwalić wynikami na endomondo bezpośrednio po biegu (w trakcie) to mała liczba modeli telefonów kompatybilnych z M400. Ale oczywiście po każdym treningu można zgrać dane przez kabel.
Tak więc reasumując M400 spełnia wszystkie standardy amatora biegacza.
A co do wyboru jak pisałem ... pytanie czy krokomierz czy Gps - to jedyna znacząca różnica.
Nigdy nie stosowałem krokomierza ale wg mnie Gps lepszy jeśli chcesz wykorzystać zegarek np. do innych sportów jeszcze jak pływanie czy jazda na rowerze, ale to już muszą się wypowiedzieć inni koledzy którzy korzystają z krokomierza.
Generalnie obydwa zegarki są identyczne ... poza 1 rzeczą.
Model M400 ma wbudowany GPS
Model A300 ma Krokomierz
Pytanie do Ciebie co wolisz?
Ja osobiście używam M400 bez paska tętna i bardzo sobie chwalę (nota bene można kupić taniej np. w Agito.pl

Zegarek lekki, spełnia wszystkie funkcje jakie potrzebuję, wsparcie polar flow wystarczające.
Jedyną rzeczą, która można 'wkurzać' ale to kwestia czy chcemy się chwalić wynikami na endomondo bezpośrednio po biegu (w trakcie) to mała liczba modeli telefonów kompatybilnych z M400. Ale oczywiście po każdym treningu można zgrać dane przez kabel.
Tak więc reasumując M400 spełnia wszystkie standardy amatora biegacza.
A co do wyboru jak pisałem ... pytanie czy krokomierz czy Gps - to jedyna znacząca różnica.
Nigdy nie stosowałem krokomierza ale wg mnie Gps lepszy jeśli chcesz wykorzystać zegarek np. do innych sportów jeszcze jak pływanie czy jazda na rowerze, ale to już muszą się wypowiedzieć inni koledzy którzy korzystają z krokomierza.
-
- Rozgrzewający Się
Dzięki wielkie za pomoc
Teraz już wszystko wiem, wybiora M400 z uwagi na GPS, producenci mówili o zwiększonej kompatybilności jeszcze w tym roku więc może coś się zmieni. Dodatkowo tak jak mówisz dane są zapisywane w sieci więc jest łatwiej.

-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 43:30
- Życiówka w maratonie: 3:44:25
Pisząc o zwiększonej kompatybilności co masz na myśli ? GPS będzie lepiej funkcjonował/dokładniejszy będzie ? Footpod'a już teraz możesz dokupić i będzie działał, bo jest już dostępny.Piotrkowskiwas pisze:Dzięki wielkie za pomocTeraz już wszystko wiem, wybiora M400 z uwagi na GPS, producenci mówili o zwiększonej kompatybilności jeszcze w tym roku więc może coś się zmieni. Dodatkowo tak jak mówisz dane są zapisywane w sieci więc jest łatwiej.
Z ostatniej aktualizacji to gps mi łapie w mgnieniu oka. Nawet jadąc na rowerze, krócej niż wcześniej.
"Ból jest nieunikniony.Cierpienie jest wyborem."
Haruki Murakami, z książki: 'O czym mówię, kiedy mówię o bieganiu?'
Haruki Murakami, z książki: 'O czym mówię, kiedy mówię o bieganiu?'
-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: 48.32
Ja dwa tygodnie temu kupiłem M400. Jak dla mnie rewelka. W normalnych warunkach GPS bardzo szybko łapie. Nie wiem czy to jest zasada ale przed startem podczas biegu w niedzielę w Niepołomicach u mnie jak i u innych użytkowników GPS potrzebował ze 3 min. Ale to chyb przez kumulację zegarków i telefonów. Ogólnie jestem mega zadowolony, z racji tego że mam Samsunga S2 z androidem 4.1.2 (wymagany min 4.2) synchronizuję przez tablet. Pliki do Endomondo bardzo łatwo mnożna exportować. Aplikacja POLAR FLOW posiada wszystko co trzeba. Jednym słowe nie żałuję zakupu. W PRESTO w Krakowie bez pasa za 494 zł (ja płaciłem 529), ale widziałem na forum wczoraj, że ktoś używanego z gwarancją do 2017 za 350 sprzedaje.
http://www.sklep-presto.pl/pol_m_Sporty ... -3980.html
http://www.sklep-presto.pl/pol_m_Sporty ... -3980.html
-
- Rozgrzewający Się
Z tego co wiem ma działać z większą liczbą urządzeń, wyczytałem to gdzies na forum, nie pamiętam gdzie. Zamówiłem wczoraj w sklepie Sferis, dzisiaj produkt jest już u mnie, wieczorem pierwszy trening
Na pierwszy rzut oka wszystko jest takie jak własnie chciałem, pomiary aktualne pulsu też są wiarygodne. Na chwile obecną mogę wszystkim polecić